dzisiaj kupiłem skromny pakiet żeby być na pokładzie i mieć notowania w czasie rzeczywistym ;). W przyszłym tygodniu spływają środki i wchodzę grubiej. Widzę tu mega potencjał. Pozdrawiam
Jeśli zyski systematycznie będą rosły jak w ostatnich latach i utrzymana zostanie wypłata dywidendy to w przyszłym roku może to być grubo ponad 10 % przy tych cenach. Dla mnie bardzo dobra spółka jako spółka dywidendowa i defensywna. Zamierzam zaanagażować około 20 % swojego kapitału. Natomiast cierpliwość zostanie wynagrodzona, C/Z na poziomie 3,60 to jest śmiech.
Pytanie, kto zacznie kupowac, bo na razie to tylko kupuje Zarzad w ramach systemu motywacyjnego. Ja jestem mega rozczarowany ta spolka. Mam akcje od dawna i dostaje tylko dywidende. kurs slaby. jak beda spadac inne spolki to odlewni tez to nie ominie pomimo zdrowych fundamentow. patrz historia.
Czy kasowanie 10 procent dywidendy to dla Ciebie mało? Nawet gdyby kurs miał stać w miejscu, w co nie wierzę, bo w końcu rynek musi to dostrzec. Tak jak powiedziałem dla mnie spółka defensywa, kupię i będę śledził wyniki czy nic się złego nie dzieje.
Moim daniem wychodzi Handlowy, bo przeciez po tym jak oddal w wezwaniu zostało mu jeszcze chyba ponad 250 tys akcji. teraz powoli wychodzi. Tak mi sie wydaje.
Spójrzcie co się dzieje na Fasingu. C/Z poniżej 2,4. Kapitalizacja niecałe 50 mln, ponad 40 mln zysku odłożone na kapitale zapasowym, stabilne zyski, światowy lider w swojej branży, a kurs... zdołowany, bo fundy mają jeszcze do wywalenia z 30-40 tys. akcji.