• Przebicie 28 zł Autor: ~Mateusz [31.0.37.*]
    Jutro przebicie strefy oporu 27-28. Kolejna 30-31
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Ojciec Mateusz miał wizje
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Mateusz [31.0.37.*]
    Lepiej przebić 28 zł. Pewnie wiesz, co oznacza podwójny szczyt
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~paws [79.184.44.*]
    Myślę, że wyszscy na to liczymy.
    Ale normalne prawidła giełdowe nie mają na PLI zastosowania :-) przy wolumenie obrotów rzędu kilkuset sztuk (a czasem i kilkudziesięciu) byle janusz giełdy może tu poważnie namieszać ;-)
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~ja [83.30.147.*]
    Amen
  • Re: Przebicie 22-23 Autor: ~Dete [31.0.84.*]
    Lecimy niżej zobaczysz, taki jest tu klimat :)
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Mateusz [31.0.37.*]
    Zgadzam się, ale zauważ co dzieje się ostatnio na GPW, SP500, DAXie i reszcie Świata. Platige w tym czasie rósł, jest jak statek w cichej przystani. Czas na atak wyższych poziomów. Nic nie stoi na przeszkodzie. Jeżeli Wiedźmin odniesie sukces, tak tanio już nie kupisz
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Mou [88.156.141.*]
    Będzie znacznie wyżej niż teraz, ale trzeba poczekać. Cały czas inwestorzy pamiętają o zjeździe z 80 do 15 zł..Wrócą do 80 zł pod koniec 2019, może 2020. Trzymam kciuki i akcje.
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Fancdr [78.8.182.*]
    Otoz to, trzymasz kciuki. Nic wiecej nie masz, reszta to bajdurzenie.

Zeby spolka kosztowala 80 zl za akcje, fundamentalnie musialaby miec co najmniej 35 mln ebitda rocznie.
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    Fancdr napisał:
    ''Zeby spolka kosztowala 80 zl za akcje, fundamentalnie musialaby miec co najmniej 35 mln ebitda rocznie.''
    wszytko zależy od tego jakie stawiamy sobie potencjalne c/z dla wyceny?
    hehhe, tylu tu ekspertów, że strach coś zasugerować....
    pewnie 20 c/z byłoby dobrze przyjęte?
    a, to już dawałoby kapitalizację ok 200 mln, czyli 2,5 razy wyżej niż dziś i ...cenę akcji ok 60 zł!
    czy, zysk w wysokości 10 mln pln jest dla platige nieosiągalny?
    spokojnie, takiego właśnie w ciągu roku się spodziewam
    ------------------>>>>> JEDNAK:
    kolega ma nick Fancdr
    a, więc zapytam masz akcje cdr?
    bo, jeśli tak, to nie przeszkadza ci c/z w wysokości 200?!
    a, pojawiły się wyceny anali dużo wyższe...20 mld kap, przy 16 kghm? szokujące!!!
    ech, spółki, analitycy, wyceny i wszędobylskie interesy...
    platige, to zdołowana spółka i spokojnie może te 80 zł kosztować, a nawet wyżej, wszystko zależy, czy the witcher będzie dużym sukcesem?
    a, dlaczego nie miałby być?
    nie spodziewam się takiego badziewia jak nasza rodzima produkcja sprzed lat:
    link
    można się nieźle uśmiać, sam monty python by się nie powstydził, kapitalne!
    co, do at, na tak mało płynnych walorach jak pli, nie przywiązywałbym tak dużej atencji analizie technicznej
    ps> proszę się nie sugerować moimi opiniami, jak wiadomo są subiektywnie obiektywne...

• Re: Przebicie 28 zł Autor: ~lll [83.29.119.*]
    lecimy nizej chlopaki :)
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~nowy [51.38.95.*]
    Lecimy niżej??? Super w końcu odkupię to co sprzedałem. Bo zegar tyka i powoli tracę cierpliwość.

Ale czy to prawda czy tylko trollujecie trolliska ohydne? hehe
  • Re: Przebicie 22-23 Autor: ~Dete [83.29.119.*]
    Będzie niżej tak tu jest
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    nowy, coś się uparł na te spekulacje?
    w takich spółkach wzrostowych jak pli, szczególnie po takiej zwale przez 2 lata i restrukturyzacji przynoszącej efekty, to:
    ------------->>> najlepszą metodą jest strategia - kup i trzymaj - tutaj oprócz motywów typu fundamentalnego, będzie pełno innych wizerunkowych: a to cavill coś chlapnie, a to netflix podpuści
    coraz bliżej premiery, o żadnym serialu przed pokazem nie było tyle wrzawy w sieci, ciekawy jestem ile widzów to zaliczy w pierwszym tygodniu?
    hehehe, jak masz taki strzał dopaminy i kortyzolu, to może na fiuczerach pograj?
    tak się dzieje, szybko i celnie golasi
    cóż, tam trzeba mieć żelazną konsekwencję emocjonalną!
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    A ja dodam tylko ze nadal szukamy kupca na zakup pakietu akcji a doskonały raport tylko tą cenę podbije, ile pójdzie do góry gdy cena będzie ok 40zł
  • Re: Przebicie 28 zł Autor: ~nowy [51.38.95.*]
    @fanpli
    Dziwny jesteś!
    Chcesz mnie namówić do swoich jakichś koncepcji jakby one były jedynie słuszne. Bo co przeszkadza sprzedać część pakietu nawet na jak to nazywasz spółce wzrostowej? I odkupić go taniej jeśli się da?
    Twierdzisz, ze na spółce wzrostowej to słuszna strategia trzymać i tak dalej ble, ble,ble...
    To ja mam pytanie: Po ile masz pakiet PLI, kiedy go kupiłeś?
    Ja mam taniej niż 15zł, część już sprzedana po 27zł.
    Niewiele tego było bo tylko 1000szt ale zawsze to coś. Zarobiłem już na tym pakiecie sprzedając go a gdy odkupię dołożę jeszcze parę groszy.
    Ty masz swoją strategię ja swoją. Nie rozumiem w czym masz problem i próbujesz kogoś przekonywać do swojej. Ile do przodu jesteś wg swojej strategii ponawiam pytanie kolego?

No i najważniejsze w sowim poście właśnie przytoczyłeś to wszystko pod co będzie można pograć zanim przyjdzie czas by tylko to trzymać już w portfelu bez skoków.

• Re: Przebicie 28 zł Autor: ~Fancdr [78.8.182.*]
    Tak, C/Z jest olbrzymie przy CD Projekt. Jednak na koniec przyszłęgo roku roku będą mieli co najmniej 1,5 mld zł gotówki na koncie. To jest generator potężnego strumienia pieniędzy. Potężnego. Dlatego ludzie to kupują. Marże nieporównywalne i nieosiągalne dla PLI, tak samo jak zasięg sprzedaży. Tak samo jak proporcje kapitału własnego do zadłuzenia. PLI przy Cd projekt mówiąc jest jak odpad genetyczny. Mimo, że czasem coś przyjemnego dla oka zrobią. Problem polega na tym, że przy tym nie zarabiają.

• Re: Przebicie 28 zł Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    Fancdr:
    ''Tak, C/Z jest olbrzymie przy CD Projekt. Jednak na koniec przyszłęgo roku roku będą mieli co najmniej 1,5 mld zł gotówki na koncie. To jest generator potężnego strumienia pieniędzy. Potężnego. Dlatego ludzie to kupują. Marże nieporównywalne i nieosiągalne dla PLI, tak samo jak zasięg sprzedaży. Tak samo jak proporcje kapitału własnego do zadłuzenia. PLI przy Cd projekt mówiąc jest jak odpad genetyczny. Mimo, że czasem coś przyjemnego dla oka zrobią. Problem polega na tym, że przy tym nie zarabiają. ''
    odniosę się do tego mocno subiektywnego wpisu:
    wycena cdr rzędu 20 mld pln jest abstrakcyjna!!!
    w wypadku cdr najlepsze lat już były, sukcesu wiedźmina nie da się łatwo powtórzyć, w spółkach gierkowych trzeba zawsze zakładać zrobienie prawdziwego hita, a jak taki nie będzie, to co ?
    kasa na produkcję idzie miesiącami, a nawet latami i kosztuje to krocie, lepiej nie myśleć co będzie jak cyberpunk nie odpali, albo gwint się ...zepsuje
    tutaj przewaga spółki serwisowej jest spora, ona mając know how i prestiż, zawsze znajdzie robotę
    oczywiście nie takich marżach jak przy swoim ip, ale tego nie można wykluczyć również
    niewłaściwe jest też stwierdzenie, że pli nie umie zarobić, bo umie!
    pokazały to dwa ostatnie raporty, problemy były, ale już ten etap został wyczyszczony
    czemu nie zarabiali ?
     swoje ip, może zbyt wizjonerskie na dziś?
    ''Straty na produkcji filmu animowanego "Fatima" (portugalski współproducent się wycofał), a ostatnio niepowodzenie finansowe "Jeszcze jednego dnia życia" o fragmencie życia Ryszarda Kapuścińskiego sprowadziły na innowacyjną polską spółkę Platige Image problemy. ''
    cdr, to był ciekawy do 100 zł, hehhe, po 10-20 nikt nie chciał tknąć, a przypominał wtedy właśnie pli
    warto zauważyć, że to spółki z pogranicza tej samej branży, ale jednak cdr mające...uwaga ok 300 razy większą kapitalizację, nie będzie hitem fali wzrostowej, to już było....
    ------>>> pli pokazało 3,5 mln czystego zysku kwartalnego, odnosząc to do cdr to kwartalnie powinien zarobić ok miliarda zł!
    to niemożliwe!
    tam nie ma miejsca na taki potencjał jak tutaj, z niskiej bazy można duuużo wiecej
    co zaś do proporcji kap własnych, to faktycznie w cdr wypada to świetnie, w pli nie najgorzej, długoterminowe zadłużenie jest bardzo niskie, zaś krótkoterminowe, to wynik korzystania z elastycznej linii kredytowej rb oraz leasingu
    zresztą, to nie ma aż takiego znaczenia, cdr dusi się od gotówki, którą trzyma na kontach...
    ''odpad genetyczny'' może nieźle zmutować i pokazać pazura, o to się nie martwię
    tu i teraz-------->>>> pli z cena ok 25 zł i cdr z tymi 220 zł za akcję, połowa sierpnia 2019 r, zapiszmy to sobie i zobaczymy za rok?
    gdzie łatwiej będzie zarobić, tak po prostu bawiąc się w spekulanta....
    cdr w 2014 ponosił straty, zysk pokazał ekstra, ale dopiero w poł 2015 r
    w 2014 po 15 zeta nikt nie chciał pakować akcyjek do wora, a nawet jak, to po roku zapewne wysypał, do dziś nie wierzę,a by ktoś wytrzymał?
    cdr, to wspaniała firma, ale wycena jest moim zdaniem zbyt wysoka
    ryzykowne są spółki jednego, czy dwóch towarów, zawsze mogą się znudzić
    ciekawe co po cyberpunku mają na celowniku?
    wysoki kurs utrzymuje się z względu na fantastyczną płynność i granie dużymi kapitałami na niskie procenty, do tego te mocno naciągane wyceny analityków, zakładające krotność sukcesu białego wilka ( tyle a tyle zarobił wiedźmin, to cyberpunk, czy gwint musi tyle a tyle cyknąć, bo robi go właśnie cdr!), do mnie to nie przemawia
    ps> fanpli do fanacdr: pozostańmy przy swoich opiniach, ja ciebie nie przekonam, ty mnie też nie, choć dziwić może, że cdr w kosmosie ludziska się nie boją, a szorującego po dnie pli tak....wspomnę, że w 2011 ipo dla platige było po ok 17 zł

• Re: Przebicie 28 zł Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    uzupełnienie mojego poprzedniego wpisu:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-punktuje-przemoc-w-grach-Gaming-w-dol-7717992.html
    ma chłop rację, ech te strzelanki....
  • Re: Przeginasz sam siebie Autor: ~Dete [31.0.83.*]
    Fanpli odleciała naprawdę
[x]
PLATIGE 6,38% 9,00 2026-02-23 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.