• przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~ddd [78.28.35.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1308754&c=1&p=0

co będzie następne?
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~ddd [78.28.35.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1308765&c=1&p=0
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~flcn [31.183.253.*]
    Czyli KNF standardowo nic w temacie nie zrobiła.
    Roman drugą spółkę ściąga z giełdy za pół ceny. Żeby było ciekawiej ani w IPX ani w HTM osobiście nie był akcjonariuszem.

Podobnie jak akcjonariusze HTM , tak mniejszościowi IPX nic już nie ugrają. Cena przymusowego wykupu jest zgodna z obowiązującymi przepisami. Nie ma więc podstaw do jej zakwestionowania. Skoro KNF nie dopatrzyła się manipulacji kury przez akcjonariusza większościowego to sąd okręgowy tym bardziej nie będzie wchodził w szczegóły.

Koniec przygody z IPX. Dobrze, że chociaż z jakimś zarobkiem
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~Tomik [83.26.197.*]
    ja od początku wiedziałem że KNF nie kiwnie palcem.
    ale uważam, że sądy mogą pomóc. zresztą kto nie walczy ten nie wygrywa.
    różnie może się podziać. warto chociażby utrzymać kontakty.
    piszcie do mnie: tomikzajacc@wp.pl, podajcie swoje namiary i mniej więcej liczbę akcji.

4,25 to zbójecka cena. Z Hutmena też tak samo wyleszczyli ludzi, więc poszli do sądu.
    Karkosik prędzej czy później zapłaci za to.

• Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~flcn [31.182.4.*]
    Co niby chcesz zrobić ?
    Co osiągnęli wykupieni akcjonariusze HTM ?
    Wykup przymusowy odbył się zgodnie z prawem. Cena jest zgodna z przepisami.
    KNF nie widzi manipulacji więc co może orzec Sąd.
    Sprawa będzie się ciągnęła kilka lat i skończy się umorzeniem.
    Jeżeli twierdzisz, że są jakieś szanse to napisz na jaki przepis powołali się akcjonariusze HTM w swoim wniosku.
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~vic [83.28.198.*]
    myślę, że każdy kto do tekj pory nie sprzedał jest zainteresowany aby dostać wyższą cenę. Ale chciałby wiedzieć jakie są szanse ? czy komuś się udało to na innych spółkach i w jakiej sytuacji ?
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~ddd [78.28.35.*]
    a co sądzicie o zbieżności ceny wezwania z obecnym (i już długo utrzymywanym) kursem boryszewa?
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~szymek [5.173.67.*]
    Tomik, ja napisałem. daj znać jeśli zbierze się jakaś grupa.
    W polcoloricie mojemu znajomemu się udało wygrać to i tu coś z tego będzie.
    wpierw trzeba się zorganizować.
    a przepisy zostawiam prawnikom. znam takich co potrafią przekonać, że białe jest czarne. Niech się Karkosikowi nie wydaje że na nie ma mocnych na cwaniaka.
    Polcolorit to zupełnie inny przypadek. Tam drobni akcjonariusze zebrali się reprezentując ponad 10% akcji. Tu drobni mają teoretycznie ponad 5% a trudno zebrać grupę reprezentującą 1%.
    W Polcolorit nie było przymusowego wykupu tylko ściągnięcie z giełdy a tu były dwa wezwania dzięki którym Roman przekroczył 90% udziałów w IPX. Śmiem twierdzić, że duża cześć akcji w drugim wezwaniu została kupiona od słupów. KNF niestety tym tematem nie zechciała się zająć. Pewnie są zbyt zapracowani bo ciągle mają niedobory kadrowe :DD

Przed sądem zawsze można dochodzić swoich praw ale tu sprawa jest przegrana bo wszystko Roman zrobił zgodnie z przepisami. Można odwołać się do wartości godziwej ale to lata rozpraw i koszty.

Wykupieni akcjonariusze HTM niczego nie wygrali. Sprawa się toczy a to już ponad 2 lata.
    nie chcesz się przyłączać, no to nie. twoja sprawa.
    moi prawnicy uważają, że jest duża szansa z Karkosikiem wygrać. oczywiście to wszystko będzie trwać bo takie są teraz sądy.
    @tomik
    Jacy twoi prawnicy ?
    Przecież napisałem do ciebie na maila i odpisałeś, że sprawy HTM nie znasz. Wszystko co masz do zaoferowania to to, że znasz kogoś, kto jest w grupie akcjonariuszy HTM walczących z Karkosikiem.
    Nie wiesz nawet na jakim etapie jest proces HTM a piszesz, że szanse są duże ?
    Czy ty @tomik masz akcje IPX ?
    nie pamiętam czy pisałeś do mnie, trochę osób napisało.
    ale jestem w kontakcie z gościem, który sprawę HTM prowadzi. więc temat trochę znam.
    ale przecież nie będę pisał wszystkiego co wiem na forum.
    musisz zrozumieć, że każdy to czyta. myślisz że oni nie mają trolli, którzy tu siedzą i czytają?
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~tyrek [5.173.67.*]
    Tomik ma rację. Pierwsza reguła - trzymaj karty przy orderach. mam kolegę który walczył z FAM em. Tam każdy plótł o wszystkim. Dlatego przeciwnik wszystko wiedział.
    A skąd wiesz że wśród tych co się do ciebie zgłosili nie ma kogoś oś Romana ?
    Jeżeli sprawa jest do wygrania to jest przepis na który można się powołać. Ja takiego nie znalazłem. KNF jako instytucja nadzorująca też nie widzi żadnych nieprawidłowości. Wykup został przeprowadzony zgodnie z obowiązującymi przepisami. Gdyby udało się przeciągnąć do czasu wejścia w życie nowych przepisów byłaby szansa a tak jest tylko nadzieja.
    skąd wiem czy nie zgłosił się do mnie ktoś od Romana?
    oczywiście że się zgłosił ! Zdajesz sobie sprawę, że tu chodzi o miliony złotych? Na pewno chcą mieć swojego szpiega u nas. Dlatego trzeba być ostrożnym co sie pisze i mowi.
  • Re: przymusowy wykup jest faktem - cena 4,25 Autor: ~Włodek [89.64.13.*]
    Gość z tego bloga trzymał akcje IMPEXMETALU aż 6 lat, buahahaha. Ale zwrot ładny (+64%), tylko mało kasy zainwestował:)

https://gieldawpraktyce.blogspot.com/2019/08/impexmetal-sa-zrealizowany-zysk-64.html
[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.