ktoś komuś przewala akcje przez rynek w jakim celu ? jaki raport 14 sierpnia ? pod raport ? chyba nie bo w II kw nigdy szału nie było zresztą jak i w pozostałych ot tak na waciki zarabiali a z drugiej strony po co zyski netto i podatki jak możne poprzez spółkę legalnie wypiłować kasę
później będzie tak jak 01cybaton, odcięcie w jeden dzień i lament że leżało na stole a nie brałem, spółka spokojnie mogłaby dzisiaj chodzić po 3 zł i to bez łaski
zastanawiam się cały czas nad inwestycją w tą spółkę.....jedną z największych niepewnych jest to, że nie jest to spółką z polskim kapitałem...wystarczy, że przestaną podawać raporty obowiązkowe i koniec z notowaniami.....pożczka,którą mają odzyskac w przyszłym roku może być kolejny raz aneksowana....większość ruchów $$$ odbywa się w spółkach córkach.... PS kiedyś kupiłem sobie ukraińskie KDM....bo mają (mieli) więcej kasy niż cała kapitalizacja a poza tym bez długów.....no i przestali raportować i kurs został zamrożony....czyli niby mam akcje fajnej firmy ale co z tego
wydaje mi się że to kontrolowane nabywanie akcji przez rynek (ktoś komuś po umówionych transakcjach) wskazuje na to wolumen jutro raport może też zaskoczyć pozytywnie, już dawno trąbili o porządkowaniu grupy W Rosji ziemie żyzne i urodzajne, uprawa z odpowiednią kulturą może przynosić mega plony i być dobrym biznesem całym tym "bajzlem" zajmują się amerykańscy żydzi pochodzenia rosyjskiego , znają klimaty i otoczenie biznesowe wiedzą jak w tej dżungli demokracji putinowskiej działać
no nic jestem na stracie......zapewne przy podbitce nastepnej wychodzę....i czekam z ciekawością na przyszły rok czy prawie 40 mln zł wróci do firmy czy znowu będzie aneks