• cisza przed burzą? Autor: ~analityk [212.244.52.*]
    Co tu taka cisza? Praktycznie zerowy ruch na akcjach...
    Czyżby wszyscy czekali na wyniki za lipiec?
    To może uchylę rąbka tajemnicy i powiem tylko że jest dobrze - burza już za nami i teraz pozostał jedyny słuszny kierunek na północ.
    Ja już dokupiłem mały pakiecik w okazyjnej cenie :)

• Re: cisza przed burzą? Autor: ~Palik [193.6.40.*]
    22 maja pisałem o magicznej cenie 8.80 mam nadzieję, że po jej przełamaniu kierunek północ będzie jedyną słuszną drogą.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~nowak [89.64.23.*]
    Dobre wyniku w kolejnym miesiącu nie robią na nikim wrażenia, niestety.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [46.182.99.*]
    a okazyjna cena to po ile było?? no i ile akcji, 5 sztuk??
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~analityk [212.244.52.*]
    Dla mnie okazyjna cena jest cały czas, ponieważ mam środki na inwestycje długoterminowe, ale jeśli jesteś gołodupcem, któremu puszczają zwieracze przy byle spadku, to lepiej nie bawić się na gpw, bo możesz nieźle wtopić na dłuższy okres czasu.
    Ilości 5 szt są absurdem, więcej zapłacisz za prowizje. Tim jest akurat na tyle tani, że można kupować w tysiącach.

• Re: cisza przed burzą? Autor: ~andy [83.26.209.*]
    niestety altus jest przycisniety i dalej sprzedaje
    sam Altus aż tak dużo akcji już nie posiada, ale pytanie czy Rockbridge też sypie?
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [5.173.26.*]
    Pokaz tresc komunikatu ANALItyku, na podstawie ktorej tak sadzisz, albo wklej link jak potrafisz
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [78.154.64.*]
    Pytanie bylo konkretne, liczylem na konkretna odpowiedz
    zadałeś pytanie w formie ironiczno-atakującej, więc nie licz na to że uczciwie odpiszę co, ile i za ile kupuję.

• Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [5.173.1.*]
    Chwalisz sie to podaj fakty. Jaka bedzie marza za 2q? Jaki wynik netto? Po prostu latwo pisac bzdety ale konkretow brak.
    wszystko jest na + , a na konkrety to musisz poczekać.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [94.254.206.*]
    Buhaha, odpowiedz dodna ANALityka, a jutro moze bedzie deszcz
  • Re: cisza przed burzą? Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    Dnia 2019-08-06 o godz. 09:40 ~analityk napisał(a):
    > Dla mnie okazyjna cena jest cały czas, ponieważ mam środki na inwestycje długoterminowe, ale jeśli jesteś gołodupcem, któremu puszczają zwieracze przy byle spadku, to lepiej nie bawić się na gpw, bo możesz nieźle wtopić na dłuższy okres czasu.
    > Ilości 5 szt są absurdem, więcej zapłacisz za prowizje. Tim jest akurat na tyle tani, że można kupować w tysiącach.
    >

no i tutaj muszę się nie zgodzić, mam akcje TIM od kilku lat i długoterminowe inwestycje to na GPW jest fikcja,
    jeżeli trafisz w fajną spółkę, czytaj siedzą tam fundusze to może Ci się udać, miałem na TIM 40% zysku ale pomyślałem że przecież to inwestycja na lata,
    problem chyba w tym że na giełdzie inwestuje coraz mniej ludzi, pieniędzy coraz mniej, wyniki spółek tylko na chwilę mają wpływ na ich wycenę, fundamenty przestają mieć znaczenie, każdy szuka łatwego zysku 10-20% i potem ucieka a nowych chętnych odstraszają zmieniające się jak w kalejdoskopie ceny akcji.
    TIM ma dobre wyniki to nie ulega wątpliwości, nie ma wyniku marży, będzie w kwartalnym raporcie który pewnie już wkrótce, jak ktoś nie chce inwestować nie znając wskaźników jego sprawa,
    tak jak napisałem brak wzrostów to kwestia odpływającego kapitału, mityczne inwestowanie na kilka lat może okazać się fikcją, pozostaje liczyć że mamy szczęście i wejdzie fundusz dzięki któremu kurs akcji wzrośnie, bez tego pomimo rewelacyjnych wyników może spadać aż do 5 pln.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [78.154.90.*]
    sentyment do spolki moze sie zmiecic kiedy bedzie placona regularna dywidenda, np 0,5pln na akcje to juz dobre rozdanie.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Kris [5.173.1.*]
    Jak widac powyzej, gridziarze zawsze kupuja tanio i sprzedaja drogo, buhahaha
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Majk [89.64.49.*]
    Tak jak sądziłem, póki nie było rekomendacji "KUPUJ" rosło, "analitycy" się wypowiedzieli i zamiast do Gdańska jedziemy do Pragi.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: slaintemhath [95.142.255.*]
    coś w tym jest, nie jest to może reguła ale w tym przypadku się sprawdziła.
    no chyba że ten spadek to wynik słabych wyników w czerwcu,
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~Alex [94.251.246.*]
    Moim zdaniem główni akcjonariusze powinni dogadać się z funduszem i wykupić ich udziały. Wówczas kurs zostanie odblokowany i powróci na realne poziomy.
  • Re: cisza przed burzą? Autor: ~robson [83.11.157.*]
    tfi zabijaja sens calej gieldy.
[x]
TIM 0,00% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.