• Pożyli jak króle Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Członkowie zarządu, Prezesi, członkowie RN
    umoczyli wierzyciele realną gotówkę
    ................... chyba że coś nie wiem i ktoś z zarządu  i prezesi i członkowie RN w ostatnim półroczu nie brali wynagrodzenia w celu ratowania spółki , chyba wiadomo gdzie oni to mieli
    wierzyciele wiedzą że jeżeli sąd wstrzyma upadłość to oni możę jeszcze coś obliżą a jeżeli nie wejdzie likwidator najczęściej są to ludzie powiązani z tymi tuzami zarządzającymi spółką popasą się ze 3 lata a wierzyciele nie uzyskają nawet 1 gr
    tyle w temacie
    dla mało zorientowanych
    Upadłość jest po to żeby ukraść legalnie resztę która została w spółce
  • Re: Pożyli jak króle Autor: ~Wiem [5.173.153.*]
    Dlatego to szantaż zarządu wobec wierzycieli. Nie dogadali się z bankami polubownie to teraz straszą banki że kasy nie mają hehe. Ciekawe z czego mc temu obligow spłacili...
  • Re: Pożyli jak króle Autor: ertyy [78.88.192.*]
    Nowymi emisjami.

To samo było na GetBacku - stary "tani" dług zastępowali coraz droższym, bo nikt nie chciał już ich finansować.

Jak drogo musieli pod koniec pożyczać to widać tutaj:

"Warunki przydzielonego długu serii R nie zostały upublicznione, za wyjątkiem tego, że emitowano go z prawie 3-proc. dyskontem. Każda obligacja o nominale 1 tys. zł była nabywana po cenie 971,26 zł. "

Źródło: link 

Wniosek z tego płynie taki, że oprócz dużego oprocentowania, spółka dawała jeszcze dodatkowo dyskonto. Po prostu kosmos.
  • Re: Pożyli jak króle Autor: ~Pier [178.37.175.*]
    dokładnie jak napisałes złodzieje i tyle wypłacali co sie dało w postaci dywidendy akcje nominał 10gr to jak to mogło dac zysk innym To juz jest koniec spółki a pomyslec że kiedyś wywidowali do 200zł Pytam się gdzie był wtedy KNF lub inny nadzór ale takie jest przyzwolenie dla NC bo to w większośc spółki spłużace do okradania z kasy ludzi
    Co Ty gadasz? Ta firma jest największym importem niezależnym w Polsce, mają własne terminale obrót 3 mld zł za zeszły rok a kapitalizacja 8 mln zł hah
  • Re: Pożyli jak króle Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    wiem , jak jest tak dobrze to gdzie kasa
    nie da się żyć z 1 promila zysku dziennie
    od mielenia mąki nie przybywa
    No powiedz to biedronce
  • Re: Pożyli jak króle Autor: ~aaaa [194.242.62.*]
    Jeśli myślisz że Biedra jedzie na niskim marżach to nie masz pojęcia o ich sposobie prowadzenia biznesu. Myślisz ż może tak z ulicy tam wejść i sprzedawać produkty. Plus Biedra nie jest już najtańszą sieciówką
[x]
ONICO 0,00% 17,00 2026-02-20 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.