Już połówka roku za nami i warto byłoby się pokusić o prognozę dywidendy za 2019r. Wg mnie przy takim rozwoju spółki i rosnących dochodach za obecny rok powinno być 4-5gr dywidendy także to nie 10% ale ładnych kilkanaście% obecnego kursu Grubemu więc zupełnie nie zależy na wzroście kursu bo przytulenie tych kilkunastu procent to łasny kąsek i zastrzyk gotówki Wg mnie utrzymanie kursu na obecnym poziomie będzie bardzo trudne Szacuję wzrost kursu spółki o 30-40% w ciągu roku jeśli doliczymy do tego z 4-5gr z dywidendy to inwestycja w XPLUS powinna nam przynieść ok. 40-50% w ciągu roku. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy
Gruby jest i trzyma ponad 90% akcji. Pilnuje zysków więc przy okazji i nam co roku ładna dywidenda wpada. Fakt że tak stabilna spółka jest niedowartościowana strasznie i powinna być dwa razy droższa ale to kwestia czasu . Po wynikach kolejnych kwartałów grono chętnych na 5 gr dywidendy za 2019 r. - bo tak przewiduję - się zwiększy i kurs chcąc niechcąc wystrzeli. Pozdrawiam wytrwałych.
przewiduje zysk ok 3.7 mln netto i dywidende w okolicy 4-5 gr, kurs na dziś powinien być w okolicy 75 gr a docelowo 1.65 zl. jeżeli względnie przejedziemy te zbliżające się załamanie na giełdzie to w hossie spółka powinna kosztować nawet 7-10 zl.
Jest bardzo dobrze co dywidende od paru lat dokupuje w firmie jest dobry zespół i zdrowy fundament.
https://www.computerworld.pl/news/Microsoft-umiescil-polska-spolke-Xplus-na-prestizowej-liscie-Inner-Circle,414518.html
Wyniki 3 kwartału za miesiąc więc zobaczymy jak źle jest. Ja obstawiam że jest dobrze a leszczem jest ten kto jeszcze nie kupił i próbuje grać żeby kupić taniej solidną spółkę. Pozdrawiam wytrwałych.
To znaczy nie mówię, że są takie złe. Ale firma szałowego wyniku w 3 kwartale głównie to raczej nie ma. Oczywiście jakby miała dobry to rewelacja. Po prostu nie lubię słuchać głupot jakiś ludzi, którzy tak próbuję coś napompować gadając o kursie 10 zł i wynikach nie wiadomo skąd, pseudo analitycy. Trzeba czasu i wtedy zobaczymy w jaką stronę spółka pójdzie.