• Cena akcji Autor: ~Prezes [185.45.219.*]
    Drodzy akcjonariusze.
    Chciałbym publicznie wyrazić moje zadowolenie że Rząd Polski przegłosował zmiana dyrektywy 2007/36/WE Unii Europejskiej w zakresie zachęcania akcjonariuszy do długoterminowego zaangażowania. Dyrektywa ta przewiduje między innymi jawność akcjonariatów wszystkich Spółek, co oznacza, że będziemy wiedzieć kto i ile akcji ma dany akcjonariusz. Nareszcie nie będę posądzany o rozdawanie akcji, a wszyscy dowiedzą się kto bez przerwy dołuje naszą Spólkę grając na niewielkich wzrostach i spadkach. Akcje naszej Spólki są obecnie niedowartościowane conajmniej sześciokrotnie, i nie ma JEDNEGO byłego lub obecnego pracownika który skorzystał z programu motywacyjnego (nota bene zakończonego 2 lata temu), który sprzedałby choć jedną akcję po obecnej cenie. Robią to mali drobni szulerzy, którzy gdzieś mają fakty, byle zarobić sto, dwieście złotych tu i teraz. Może nareszcie to się skończy, czego sobie i Wam serdecznie życzę.
  • Re: Cena akcji Autor: ~REX [212.67.149.*]
    CZEKAMY NA 1 ZŁ ! TYLKO PYTANIE KIEDY JEŻELI JEST TAK DOBRZE!?
  • Re: Cena akcji Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Nigdy nie urosnie bo tam liczy sie zeby jak najwiecej akcji sprzedac. Prezes jak mowi ze akcje sa niedowartosciowe niech kupuje albo zarzad , albo pracownicy. Tak jak ktos pisal kiedys akcje pewnie sa dawane za jakies zobowiazania albo uslugi i oni sprzedaja akcje zeby odzyskac pieniadze, a Prezes i pracownicy nie sprzedajawie wiec sa czysci. Prezes czerpie teraz zyski z obligacji wiec nie zalezy mu na kursie akcji tym bardziej ze kupowal po 5-10gr to i tak jest zarobiony.
  • Re: Cena akcji Autor: ~Prezes [185.45.219.*]
    Jeszcze raz dla tych którzy nie zrozumieli mojego wczorajszego wpisu. Jestem bardzo zadowolony że nowa dyrektywa UE wchodzi w Polsce w życie. Wszyscy wtedy zobaczą kto sprzedaje, i kto dołuje kurs naszych akcji Według mnie jest to szulernia z "free float'u".
    Panie abc trzy pytania.
    a. od kiedo to niby z obligacji czerpie sie jakies zyski ? (czy Pan wie co to sa obligacje?)
    b. od kiedy to niby emitent akcji (a takim jestem) kupuje akcje po cenie niższej niż średnia cena emisji wszystkich serii i jest na tym, jak Pan napisał "zarobiony"?
    c. gdyby Spółka spłacała jakiekolwiek zobowiązania lub płaciła za usługi akcjami - miałoby to swoje odzwierciedlenie w raportach kwartalnych i rocznych. Czy widział Pan gdzieś coś takiego?
    Jest Pan akcjonariuszem mojej Spółki więc nie wypada mi Pana pouczać, ale dla uzupełnienia własnej wiedzy, na Pana miejscu wziąłbym kilka lekcji podstaw ekonomii.
    Powtarzam, akcje Spółki dołuje kilku szulerów. Nie mają żadnego związku ze Spółką. Na szczęście jak napisałem wchodzi w życie nowa derektywa UE i szybko się wyjaśni kto szkodzi spółce.
  • Re: Cena akcji Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Panie Prezesie trzy odpowiedzi.

a. z obligacji ma Pan wyplacane odsetki co miesiac to nie jest zysk ?(chyba ze obligacje sa jako pozyczka nie oprocentowana dla spolki to faktycznie nie bedzie zysku)

b, nie kupowal Pan akcji w subsprypcja prywatnej po 0.05gr czy 0.10 gr i niby Pan nie jest zarobiony na akcjach? ( co maja powidziec ci co kupowali akcje po kika zlotych trzeba bylo po tyle kupic akcje. Jedynie jedna emisja byla po 2.20 za prawa do niruchomosci)

c. to ktos pisal na forum tak i raczej wydawal sie wiarogodny zwiazany ze spolka i dlatego mogla byc taka podaz akcji.

Na poczatku notowan spolki akcji bylo w obrocie 163.500tys potem nagle sie zrobilo sie ponad 1.400.000 akcji w obrocie jak Pan pisal. Jako akcjunarjusze posiadamy kilkaset tysiecy akcji. Akcji nie ubywa tylko ciagle jest podaz ktora doluje kurs.
    Jak kiedys pisalem Panu ze ktos wystawia zelecenia po 100 tys akcji, to ani Pan ani pracownicy nie sprzedawali wiec kto sprzedawal akcje? Dlaczego celowa byla emisja akcji na udzialy biuro nieruchomosci komus kto nabyl akcje minimalnie ponizej 5%. Kto to kupil?
    Nie chcę z Panem prowadzić jałowej dyskusji. Razem wkrótce przekonamy się kto dołuje akcje spółki. Mnie tak jak Panu bardzo zależy na jej wzroście. A z drugiej strony oskarżanie właściciela że działa na niekorzyść spólki, przyzna Pan, nie jest na miejscu. Pomijając fakt że jest przestępstwo.
  • Re: Cena akcji Autor: ~ccc [89.171.200.*]
    Panie Prezesie , wystarczyłaby odpowiedz na pytania abc ,
    i byłaby jasność
  • Re: Cena akcji Autor: ~abc [94.254.204.*]
    Nie padly żadne oskarżenia tylko pytania na które akcjonariusze by chcieli uzyskać odpowiedź nie tylko ja. Sam Pan przyzna ze sprzedaje ktoś akcję co ma duzo i sa od niego kupowane nie zniżał by nikt akcji kto by miał mało bo odrazu by mu się skończyły. Dobrze że Pan obiol obligacje więc Astro nie jest już uzależnione od banków które udzielały kredytów. Może by wystarczył mały słup akcji żeby mogl sprzedać ten co ciągłe sypie akcje. Teraz wszystko zależy jakie będą wyniki do końca roku i czy pokryje się straty z poprzednich lat.
    Do ccc i abc.
    Bardzo Was prosze przeczytajcie ze zrozumieniem mój wpis z 27 lipca godz. 16:36. Tam znajdziecie wszystkie odpowiedzi.

• Re: Cena akcji Autor: ~Wzrosty [77.252.99.*]
    To kiedy będą prezesie te wzrosty? Na razie widzę tylko spadki. Może jakaś polityka dywidendowa?! Na razie nie ma czym się dzielić, ale może warto to rozważyć
  • Re: Cena akcji Autor: ~Góra [77.252.99.*]
    Prezes kupił po 5 gr własne akcje to teraz jest spokojny, on nie straci. Nawet jak akcje lecą na łeb na szyje
  • Re: Cena akcji Autor: ~Inwestor [185.135.225.*]
    A skąd wiecie że tutejszy prezes to ten prawdziwy
  • Re: Cena akcji Autor: ~Góra [77.252.99.*]
    A gdzie to napisałem? Mówiłem o prezesie firmy, nie o tym z forum
  • Re: Cena akcji Autor: ~bankrut [5.173.233.*]
    syf nie papier
[x]
ASTRO 2,74% 0,07 2026-05-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać