• Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~ren [31.183.216.*]
    Koniec marazmu i stagnacji . Ruszamy na 15-cie ,taka jest obecna wartość spółki
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~Sprawiedliwy [5.173.26.*]
    Jak ty to wyliczyłeś bo wg mnie to przynajmnjej 70 zł.
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~ren [31.183.227.*]
    Według mnie to 60 zł minus 75% za zarząd nie liczący się z inwestorami co daje 15 zł
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~Alan [5.173.232.*]
    Zarząd nie wieczny :-)
    Damy radę.
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~ren [31.183.227.*]
    Ten zarząd jest wieczny . Jego rządy potrwają aż do końca majątku firmy
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~Alan [5.173.232.*]
    Reniu powiedz mi czy ta spółka notuje coraz gorsze wyniki finansowe czy coraz lepsze? Gdybym był prezesem robiłbym wszystko aby jak najbardziej wyleszczyć kogo się da i przejąć Ropczyce. Gdyby wszyscy udziałowcy stanęli okoniem to już byłoby 50 zł. A jak są leszcze i starczy im zarobek 2 zł na akcji to cóż.
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~rozgoryczony [79.184.252.*]
    Dnia 2019-07-26 o godz. 18:41 ~Alan napisał(a):
    > Gdybym był prezesem robiłbym wszystko aby jak najbardziej wyleszczyć kogo się da i przejąć Ropczyce

Alan - Siwiec i spółka kontrolują już 4 mln akcji wartych na dzień dzisiejszy 100 mln.
    i Ty chcesz powiedzieć, że są skłonni zbijać cenę, aby przejąć jeszcze 1 mln akcji od rozgoryczonych leszczy?
    czyli nasza wspaniała kadra zarządzająca choć ma miliony to jeszcze chce wyrwać złotówki od drobnicy?
    całe szczęście Alan, że nie jesteś prezesem.

• Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~Alan [5.173.243.*]
    Oni czują, że spółka zyskuje z każdym dniem na wartości, tylko niewielka płynność umożliwia sterowanie kursem. Aby spółkę wycofać z giełdy potrzebują naszych akcji. Austriacy zauważyli jak Ropczyce wychodzą na prostą i dlatego poszło wezwanie. Teraz trzymają zarząd za jaja. Gdybym był prezesem byłbym wściekły na zaistniałą sytuację. Ogłosiłbym najbardziej niedorzeczne info aby wyleszczyć drobnicę i zmiękczyć Austriaków. Wydaje mi się, że ktoś gruby się tą spółką zainteresował i chce za nią sporo zapłacić. Ja bym robił wszystko aby jak najwięcej zainkasować nie dzieląc się z przypadkowym w większości (co widać na forum) akcjonariatem.
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~rozgoryczony [79.184.252.*]
    jeśli jest Alan tak, jak piszesz (usprawiedliwiając jak rozumiem poczynania wściekłego prezesa) to wyobraź teraz sobie moją złość na całe to towarzystwo z władz spółki i tylko mi nie mów, że moja postawa jest w tym momencie nieuzasadniona.
    Chętnie na tym forum sponiewierałbym Siwca przypominając do znudzenia jego wpadkę z opcjami i te ostatnie bezsensowne komunikaty o zasadach programu motywacyjnego, pod którymi gość się podpisał.
    czy ośmieszanie poczynań Zarządu wiązałoby się z podważeniem zaufania do Spółki, a tym samym do spadku kursu, na czym podobno im zależy, aby "wyleszczyć" itp???? chyba niekoniecznie.
    mam pełne prawo do krytyki, zwłaszcza że chodzi o spółkę publiczną.
    nie użyję słów typu "złodziej" czy "oszust" w odniesieniu do konkretnych osób, aby nie dać im podstaw do wszczęcia postępowania o rzekome zniesławienie.
    jeśli jednak uważacie, że naruszam panowie z władz Spółki wasze dobre imię, to szukajcie osoby pod nickiem "rozgoryczony", życzę powodzenia.
    może kiedyś spotkamy się w sądzie.
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~spoko [83.31.11.*]
    albo do czasu gdy prokurator skaże ich za próbę oszustwa
  • Re: Czas wrócić do wartości godziwej Autor: ~Alan [5.173.226.*]
    Raczej na to bym nie liczył :-)
    Ale sami powiedzcie że ciekawa to spółka. Takie zyski i taki PR :-)
    Dla samego sportu warto mieć ją w portfelu. Upadek jej nie grozi a kto wie co się może wykluć.
[x]
ROPCZYCE 0,00% 23,60 2026-01-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.