Dami co sądzisz o bieżącej działalności w Grupie? Tak nawiasem, nie martw się. Długoterminowo cierpliwi i tak zarobią. Osobiście twierdzę, iż uwarunkowania polityczno- gospodarcze nie sprzyjają w rozwoju średnich przedsiębiorstw. Mali ogólnie nie mają racji bytu. Jedynie miejsce jest dla potentatów. Mam cichą nadzieje, iż forte z czasem uplasuje się w czołówce rynku globalnego.
Akcji Forte nie mam już od dłuższego czasu od kiedy ich główny odbiorca i pośrednik spuścił powietrze natomiast sprawa interesuje mnie m.in. ze względu na hipotezę /tak jak w kilku innych spółkach/. Na marginesie, nie oznacza to, że na akcjach które aktualnie mam, sytuacja jest świetlana- też kaszana póki co. Co do polityki informacyjnej Forte, myślę, że zarząd na miarę aktualnych czasów ma duży kociokwik w głowie bo od imperialnych prognoz 20% dynamiki przechodzi do parteru i przyznaje się do spadków, trudno wyrokować o przyszłości -trzeba jeszcze poczekać na raport. Jeśli rzeczywiście w myśl swego "cierpliwego" przewidywania konsekwentnie czekałeś na wczorajsze notowania i kupiłeś za 27- 28 to gratuluję intuicji.Samym Forte bym się nie martwił, gdyby nie sytuacja polityczna ale swoją drogą pesymistą zawsze jest czas być..
Ja nadal jestem optymistą, choć bardzo ostrożnym. Mam nadzieję, iż dobra zmiana nie będzie miała większości. Pamiętam czasy, kiedy gospodarka była centralnie sterowana i nic dobrego z tego nie wyszło. Jeśli wygrają i będą rządzić samodzielnie, wycofam się z GPW.
Nałóż koszulke z napisem konstytucja, zdejmij gacie do kostek i przespaceruj się po Sopocie ze Sławomirem Nowakiem :)
Zabanować cie powinni za te brednie polityczne, które produkujesz w każdym wpisie i zupełnie nie dziwi, zę już od ubeków byłeś tu wyzywany. Nikogo nie obchodzi co myślisz o obecnej, czy wczorajszej władzy, ani czy będziesz inwestować na GPW.
Załóż se grupe na srajbuku i nie zaśmiecaj więcej forum. Całuję *