Dnia 2019-07-25 o godz. 18:47 ~komo napisał(a): > Wczoraj ktoś łyknął 200 tys po 0,03, żeby dzisiaj sprzedać po 0,022. Nie wiem o co kaman w tym. Wie ktoś? Może 444 wie?
Nie interesuje mnie taki element handlu, bo nic z niego nie wynika na żadnej spółce. Ktoś coś sprzedał, ktoś coś kupił i co to wnosi dobrego lub złego do ceny akcji,co to wnosi do trendu lub informacji o samej spółce? Nic nie wnosi i trzeba takie detale olewać. Ktoś wsawi ci w arkusz kupno pkc 111 sztuk i myślisz sobie, że będzie 1 złoty? Śmiechu warte takie zabawy. Jak ma pieniądze to niech postawi do kupna 1 mln złotych i zawiesi kurs na dwa tygodnie, to będzie oznaka.
Ja tam czekam na info o przejęciu, bo na forum ktoś rzucił, że będzie. Jak będzie info o przejęciu, to mam odłożone 300 pln i kupuję za wszystko z prawej, żeby mój czas tutaj nie poszedł na marne.
Samo zejdzie? Nie widzisz że cały czas zbierane jest pod nowego inwestora? We wrześniu zobaczysz 14 groszy. na sprzeda po 13 już stoi paka 2 mln kwitów. Ja czekam na info o przejęciu Visiona przez Geotrans i pakuję za całe 5 stów do pociągu.
5 stów? Miałem nadzieję, że taka reklama zasługuje na co najmniej 500 stów inwestycji. Piszesz, że jesienią (domyślam się, że masz na myśli tę jesień jako porę roku, a nie "jesień średniowiecza" pot.) będzie 14 groszy. To wsiadaj do pociągu za 2 grosze i będziesz miał 700% zysku już jesienią.
Reklamy nikt nie robi spółce ( nie zauważyłem by tak brzmiało ). Forum jedynie wpisuje hipotezy przeczytane między wierszami i podsłuchania. Zaczęło się od jakieś wypowiedzi Kunickiego w niemieckim intaernecie na temat teatru i giełdy ( bodajże ) - chciałem więcej szczegółów ale forum już nic dodało. Metoda inwestycji zawsze zależy od oczekiwania. Może to być prosty ( wystarczający ) zysk spekulacyjny, może to być pokaźna inwestycja kapitałowa na miesiące lub lata ale to nie na polskim szuler-bananie pod "uważnym" okiem baranów z nadzoru i mafii. Mi wystarczy to co przygotowałem, ale po informacji - przewiduję wrzesień.
Chłopie, to siedzisz na kwiatach jako inwestor długoterminowy i ne zadałeś sobie trudu żeby wpaść do warszawy na jakieś walne???? Zerknąkłbyś w oczy kunickiemu i sicinskiemu i popytał obu, co planują.
Ze szlachcicem tym bardziej chętniej by główni akcjonariusze pogadali. Wiedziałbyś, czy siedzieć na papierze do 20 groszy, czy oddać po grolu. Nie pytałbyś forum.