Na placu boju został ZAP i prawdopodobnie już są dogadani. Pytanie tylko za jaką cenę? Wydaje mi się że nie przekroczy 12 i za tyle będzie wezwanie. Kurs był trzymany w ryzach od conajmniej pół roku.
Przy 12 to C/WK wynosi tylko 0,77. Średnia dla recyklingu jest 0,92 a dla hutnictwa nawet 1,03, więc bardziej obstawiam koło 15 zeta. Ale jak fundusz dogadał się z ZAP i zależy mu tylko na pakiecie kontrolnym to może być tak jak pisze cierpliwy. Pozostaną upierdliwi mniejszościowi z PZU na czele ;)
Ja tez uważam ze ta spółka ma potencjał, jednak 15 zł to i tak za mało za tą spółkę. Jednak biorąc pod uwagę realność życia biznesu, to wycena będzie 13-14 zł. Jednak 12 zł to za mało, ale przecież to nie od nas zależy. Tak po prawdzie to biorę wszystkie scenariusze nawet że ta spółka zostanie na giełdzie. Czuję ze to się rozegra nie jak większości się wydaje.
Widze ze wypowiada ten co nie ma akcji tej spółki. Inwestor musi byc chodź troche optymistą . Ja bede zadowolony jak zarobie na tej spółce na koniec roku 5%, przecież to od nas nie zależy. Każdy napisze że to spółka perspektywiczna i biznes prosty.
Obyś miał rację, ale widać, że ruch na tej spółce praktycznie zamarł. Dopiero rozstrzygnięcie w UOKiK i ujawnienie ceny transakcji z ZAP może tu coś zmienić. Jak będzie pozytywnie to zobaczymy tutaj 15 i więcej, jak negatywnie to wszyscy popłyniemy łącznie z NEF
Fundusz nabroił a teraz zwija się ze spółki. Zobaczymy co jeszcze kombinowali ze spółkami bo było ich do niedawna sporo w grupie. Dla ZAP chyba byłoby lepiej gdyby UOKiK nie wyraził zgody na to przejęcie
tutaj wszystko juz jest zaparkowane jak jazda to UP, sciagna w koncu te zlecenia blokujace kurs teraz trzymaja kurs ok. 10 zeby wysokiej premii nie placic przy przejeciu. zycze cierpliwosci