• Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~Scypion [79.184.83.*]
    jak mówi stare przysłowie: ojciec nie za to karcił syna, że ten grał w pokera a za to, że próbował się odegrać.
    Dzielny Fundusz FIZ Value zachowuje się jak ten syn właśnie. Nie umie się przyznać do błędu i wytrwale będzie się "odgrywał". Co jest nawet niezłą informacją dla malutkich, bo ciągle jeszcze nie ma paniki. Cena akcji będzie w niewielkiej odległości od ceny zakupu naszego dzielnego FIZ Value - który lubił kupować po 2,30. Co prawda na razie stracił 10% - ale to przecież nie ich pieniądze, więc luz.

Moja przepowiednia sprzed 5 lat w końcu się sprawdziła - cena akcji oscyluje w okolicy 2zł. Może zgodnie z obietnicą złożoną wtedy kupię akcję? Jedną? No nie wiem.....

• Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~Mk [193.176.84.*]
    Takich "genialnych" funduszy to jest i było wiele. Jak choćby WEG, który chwalił się że cierpi na nadpłynność swego czasu i kupił akcje IDM, na których tę nadpłynność stracił ;)
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~Value [194.99.105.*]
    Fundusz Value zainwestował w S ze względu na jego niską cenę i potencjał firmy.
    Liczył że firma pokaże wyniki i na niej zarobi. To co się stało ostatnio nie jest po drodze z tym funduszem i dlatego reaguje.
    Poczekajmy i zobaczmy kto stanie za sterami pod koniec miesiąca.
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~Obserwator [31.60.27.*]
    Śmieszą mnie te mity o potencjale S. W ten sam sposób nabrał się Cron i Zdunek. Tam od wielu lat jest mizeria, brak inwestycji w rozwój i trwanie. Każda nowa ekipa odkrywa jakieś trupy w szafie, inżynierię finansową i brak owego potencjału. Po czym przystępuje do kolejnej restrukturyzacji. I tak to trwa.
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~rolo [37.47.111.*]
    Śmieszą mnie tacy gracze jak Wy, nikt z Was nie zarobił 100% jak poszlo z 4 na 8 zeata? Po 30% jak skakało z 2+ na 3+
    @Rolo Piszesz o chwilowym podbiciu, które miało miejsce w trendzie spadkowym 3 lata temu - w 2016 roku :) Od tego czasu kurs zjechał z 8 do 2 zł. Czekasz na takie podbicie od 3 lat :)?
    Stopa zwrotu na Sygnity w tym roku: -24 %, z 5 lat: - 88%. Naprawdę perspektywiczna spółka :) Popatrz na Dino czy CDR w tym czasie Dino urosło w ciągu 2 lat 290%. To jest spółka z perspektywami, a nie Sygnity. CDR w tym roku +55%, a w ciągu 5 lat 1400%. Gdzie tu perspektywy na SGN?
    A mnie dodatkowo śmieszą gracze fantaści. Nie pamiętam żeby z 4 poszło na 8 (bardziej z 5) i nie przypominam sobie żeby z 2 urosło na 3. Dzisiaj dopiero jest 2.06 czyli chyba najniżej jak dotąd
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~moc [31.135.192.*]
    Ja nie pamietasz jak poszło z 4,... na 8,.. to znaczy że słaby z ciebie obserwator i wszystkie twoje dywagacje mozna spuscić w toalecie.....
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~j23 [188.47.21.*]
    Ktos tu na forum wymienił CDR, więc może co niektórzy zapomnieli już że CDR w 2008r chodził poniżej 1zl, był wyśmiewany opluwany i większość analityków położyła krzyżyk na tej spółce, a dziś w jakim jest miejscu to każdy widzi, tak wiec cuda na GPW rzadko ale się zdarzają ;-)
    To sobie spuść. Jakoś boli Cię prawda o tej nieszczęsnej spółce. Bez pomysłu na biznes, bez wizji i strategii, bez inwestycji w rozwój, nie realizującej projektów na czas i w budżecie, z mało przejrzystą komunikacją z interesariuszami, w końcu posuwającej się do nieetycznych zachowań. A aktualna wycena jest odzwierciedleniem tej sytuacji. Niebawem zobaczymy wyniki 3kw.
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~moc [31.135.192.*]
    Nieetyczne zachowania to trzeba udowodnić......bo wielu już CBA w kajdankach prowadziło i nie do końca było to uzasadnione a wręcz podszyte czymś co nazywa sie - polityka.
    Poza tym firma wychodzi ewidentnie na prostą i wrecz mozna miec wrazenie że ktos specjalnie podstawił jej nogę aby złapać dojrzewające jabłka ........
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~Lol [37.248.152.*]
    Zawsze mam kilka papierów z możliwością wystrzału. I zwykle na nich w ciągu np. Lat zrobię więcej niż na stabilnych pewniakach.
    Pytanie po ile kupiłeś - bo jak masz papier po 3 zł a wystrzeli za jakiś czas ze 1,5 na 2 to raczej nie zarobisz :)
    Nie ma to jak teorią spiskową usprawiedliwiać nieudolność biznesową. Historia tej spółki pozwala sądzić, że to raczej nadgniłe jabłko i nie sądzę, żeby ktoś chciał łapać je do koszyka....
  • Re: Za co ojcieć karcił syna? Autor: ~jako_tako [188.146.161.*]
    Poczekajmy na wyniki kwartału.
    Jak będą przyzwoite, to zgodzę się z przedmówcą.
    Zawsze chętniej się przejmuje po niższej cenie - "jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?" jak mówiła reklama jednego koncernu chemicznego. Poszła nagonka w las...

A tak z boku:
    - tyle było SZUMU z Pocztą Polską i CBA, to dlaczego teraz taka cisza?
    - dlaczego taki NBP natychmiast nie zerwał współpracy z "łapówkarzami"?
    - dlaczego taka KAS nie wypowiada umów na e-podatki?
    - dlaczego ZUS z nimi nadal współpracuje?
    Wszyscy powyżsi ze względu na działania operacyjne CBA powinni to zrobić!

Taka mała dygresja mi się przy powyższym nasuwa:
    Dzielni i sprawiedliwi wstają z kolan i "zwracają" co wolske "Wolakom". Przykład: e-myto (czyli viaTOLL) i (ponoć) danie kopa obcemu (tj. Kapsch'owi). "Tera jezd nasze i tylko wasze, wolskie!" krzyczą o sukcesie, tylko... że Kapsch kosztuje nas więcej jako podwykonawca GITD/Instytutu Łączności. Sukces zaiste i "nie jest to nasze ostatnie słowo". Różnie można otworzyć oczy niedowiarkom. ;)

Obawa moja jest taka, że polityka to "jebajka" :(
[x]
SYGNITY 5,33% 81,00 2026-05-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.