• The Dust Autor: ~Siły [88.156.135.*]
    Urosło dzisiaj ponad 40%!!! T-bull ma tam 20% udziałów więc dlaczego nie przełożyło się to realnie na kurs?
  • Re: The Dust Autor: ~krs [176.63.35.*]
    no właśnie , wystawiłem tysiączek po 27 to ledwie skubneli a wczesniej od ghosta brali drożej , może jutro będziemy kupować taniej lub sprzedawać drożej . daj nam Panie
  • Re: The Dust Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    no to musisz sie zdecydować ..bo wcześniej pisałeś że chcesz jeszcze parę tys. szt. kupić teraz że sprzedajesz ..:) :) do moich pólek z tym co mam to jeszcze kawał drogi ..:) :) pewnie trzeba poczekać do końca tygodnia albo i dłużej bo w tej cenie to nie bardzo mi sie kalkuluje :) :) :)
  • Re: The Dust Autor: ~krs [176.63.35.*]
    jest mi obojętne , byle zarobić . po 28 mogę sprzedać wszystko , po 25 moge kupić do 10 tys , nie przywiązuje się do tematu. chciałem zobaczyc co będzie po 27 ale odzew marny jak widać .
    aby sprzedać na tej spółce lub kupić 10 tys szt to sie trzeba bardzo mocno napracować i mieć nadludzką cierpliwość i wytrwałość ..dla mnie abstrakcja kompletna w życiu bym nie przeznaczył tyle kasy na zabawę tu ..:) :) to nie spółka z WIG20 :) :)
  • Re: The Dust Autor: ~Mojżesz [89.231.88.*]
    Duchu jaki scenariusz przewidujesz? Nie wiem czy pchać teraz czy potrzymac. Pozdrowienia:)
  • Re: The Dust Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    na dziennym masz typowy - Doji czyli walka na sporym obrocie
    cytat :
    "Doji mówi nam, że na rynku miejsce ma walka pomiędzy kupującymi i sprzedającymi, w której żadna ze stron nie jest w stanie przechylić szali zwycięstwa na swoją stronę. W efekcie wzrasta niepewność i niezdecydowanie. W takim momencie najlepiej poczekać i zrobić przerwę na kawę, a PA samodzielnie rozwiąże problem"
    na godzinowym zaś moim zdaniem masz typową chorągiewkę
    cytat:
    "Chorągiewki należą do grupy formacji kontynuacji trendu. Okres ich kształtowania jest stosunkowo krótki, od kilku sesji do trzech, czterech tygodni. Kształt formacji wyznaczają dwie zbieżne linie przypominające kształtem formacje trójkątów równoramiennych. Utrzymujący się pierwotnie na wysokim poziomie wolumen obrotów, zazwyczaj maleje od momentu wejścia w formację. Ponownie silny wzrost aktywności powinien towarzyszyć wybiciu. Chorągiewki zazwyczaj pojawiają się w połowie silnych ruchów cenowych, stąd zasięg wzrostu wyznacza wysokość poprzedzającej fali (masztu) mierzona od punktu wybicia z formacji."
    i rysunek :

link 
    zakres wyjścia pokrywa się z oporem jaki wytypowałem w swoim wątku ..
    tyle techniki :) :)

Ok, ale myślisz że w którą stronę będzie to wybicie?
    zgodnie ze schematem tak jak w opisie formacji godzinowej :) :) .. UP :)
  • Re: The Dust Autor: ~Bart [83.24.141.*]
    A pakiet w The Dust wart już 4 mln :)
    Dzięki za opinię:). Bo już się zastanawiałem czy wierzyć kolezance Electrze lub koledze kiepskowatemu, którzy pojawili się tu jak grom z jasnego nieba:). I ten co 10 tysięcy akcji może kupić też był intrygujący:))). Pozdro Duchu.
    kieruj się własnym zdaniem i realizuj własne plany ... forum to tylko szum :) :)
    im więcej szumu tym łatwiej grubemu zarabiać ..
    IP dla niku - ~krs wybija mi :
    176.63.35..... (broadband.hu - Hungary - Liberty Global B.V.)

IP dla niku ~kiepskowaty wybija mi :
     80.241.73.;;; (masergy.com - United Kingdom - Masergy Communications)

SZUM ..:) :) im więcej szumu tym więcej zamieszania i niepewności co ułatwia golenie ulicy :) :) :)
  • Re: The Dust Autor: ~fernandel [89.73.220.*]
    wartość pakietu posiadanego przez t-bull w the dust zwiększyła się dziś o 1,1 mln zł niezły zysk jak na jeden dzień !
    The Dust osiągnął swoje ATH i nie wygląda na to żeby wzrost miał się szybko skończyć.
    Jutro powinniśmy powalczyć z oporem na 30-31 zł kolejny dopiero w okolicach 38 zł
    ciekawe co nam jutro napiszą bajkopisarze z Węgier i UK ;-)
    trwałe przełamanie strefy oporu na 38-42 zł będę uważał za zakończenie trwającego od września 2018 trendu bocznego i wejście w hossę. Jednak żeby to mogło się wydarzyć potrzebujemy chyba premiery TS2 na IOS i optymalizacji i promocji w Play.
  • Re: The Dust Autor: ~Bart [91.206.96.*]
    The dust znowu +30 % nie wierze :)
  • Re: The Dust Autor: ~Siły [37.248.212.*]
    A T-bull znowu na minusie...
    Już nie :)
    wygląda na to że się doczekaliśmy wybicia !
    tak sobie tutaj pisaliśmy o The Dust że sobie rano trochę kupiłem, tyle żeby na obiad zarobić ;-) a tu z obiadu się wyjazd na weekend zrobił ;-) Szkoda że takiego ruchu nie ma na naszym byczku, ale wszystko w swoim czasie.
    Pakiet t-bulla wart już ponad 4 bańki, a parząc jaki jest na to popyt pewnie jakiś fundusz zapłacił by i 5 mln za 20%.

• Re: The Dust Autor: ~iggipi [37.47.110.*]
    sam pakiet Dusta który ma tbull wart jest na dziś 4,2 mln !!
    tylko dziś tbull zarobił na tych akcjach ponad milion złotych!!!!!!!!!!!!!!!! -fajnie
  • Re: The Dust Autor: ~Siły [88.156.135.*]
    Fajnie gdybyśmy mieli faktyczną aktualną wycenę spółki 50-60zł a nie wciąż szorowali po dnie
    a tak poza tematem to piękne jazdy na daxie dziś widzę ..własnie tak sie dzieje przy podawaniu danych ..w góre + 80 pkt po czym w dół - 130 pkt .. ciekawe jakie teraz stawki depozytu sa ..za moich czasów 30 - 35 pkt to było 100% straty lub zysku z zainwestowanej kwoty ..:) :) teraz pewnie nieco więcej puntów potrzeba do 100% :) :) :)
    jakieś bardzo du...te dane musiały zostać podane .. - 300 pkt to juz dużo na DAX ..płynie ostro
    THD na 14,50 - 15,50 powinien sie zatrzymać na dłużej
    No troche się już narósł :)
    tak napisałem o The Dast 22.07

Re: Mocne otwarcia T-bull i The Dust Autor: ghost-man [46.171.121.*] 2019-07-22 14:55
    Dnia 2019-07-22 o godz. 12:14 ~Siły napisał(a):
    > A The Dust ładnie pnie się w górę

jeśli to to .. :) :) nie opadnie dziś ani jutro poniżej 10,80 to raczej nie liczyłbym na zatrzymanie się przed 14 - 14,50 :) :) 

opadło na 11,10 zaledwie :) :)
    ja obstawiam ten ruch minimum na 18 zł bez postoju. Szkoda że mam tego 20 razy mniej niż t-bulla ;-)
    a ta Twoja rybka to już mnie zaczyna irytować, myślałem że już mamy wybicie a tu 4 sesja kiszenia.
    ciekawe co to za inwestor z walizką kasy
    ktoś bezczelnie gra pod moje kreski ..:) :) zobacz w analizie za chwile wkleję :)
    prawda, jednak kolejna świeczka w bok już się w formacji nie zmieści, jakby nie rysował .Rynek znowu nam usypia i może dopiero po południu coś tu się wydarzy. The Dust po +20% dziś odpoczywa na lekkim plusie, tam jest moc.
    obawiam sie patrząc historycznie co "rybka" potrafi to kto wie czy nie odwinie super szpulki z wąsami góra dół i zakończy na zero :) :)
    Czyli jednak wybicie dołem:( Ech:(
    raczej myślę ze pyknie 1 szt i wyjdzie na zero albo na tyci plus zostawiając nadal cały układ w zawieszeniu .. TBL zawsze miał problemy z czasem w sensie spóźniał sie ze wszystkim .. tym razem to samo odwija .. z wielkiego obrotu jaki przewidywałem zrobił wielka kupę ..:) :) czyli nic
    sesja nic nie wnosząca technicznie ... wolumen 1700 szt to se mogą wsadzić ...wiadomi gdzie .... wolumen który będzie potwierdzeniem obranego kierunku to obecnie minimum ponad 5 tys szt
    faktycznie świeczki nie wyglądają już tak euforycznie ;-) szpulka daje nam szanse 50/50 a pojawiła się zaledwie po 8% wzroście.
    Ja też jestem nieco rozczarowany. Jednak mamy tez stronę fundamentalną. Pakiet The Dust należący do t-bulla w ciągu niecałego miesiąca zwiększył swoją wartość z 1,7mln do 4,1 mln. Myślę że biorąc pod uwagę perspektywy tej spółki, mogą mieć propozycję odkupienia tego pakietu nawet za 5-6 mln. Przydało by się takie info ;-)
    Ściągnięcia i reve za lipiec powinny być całkiem przyzwoite.
    Jednak wygląda na to że się jeszcze pomęczymy.

Dnia 2019-07-29 o godz. 01:20 ~fernandel napisał(a):
    > faktycznie świeczki nie wyglądają już tak euforycznie ;-) szpulka daje nam szanse 50/50 a pojawiła się zaledwie po 8% wzroście.

do tego jest na takim samym wolumenie jak ten 8% wzrost .. dlatego to mi się bardzo nie podobało to oznacza sporą niepewność
    przy obecnej ilości jaką posiadam mogę jeszcze ryzykować ale jesli miałbym tyle co na początku tamtego tygodnia to redukowałbym bez zastanowienia .. technicznie na dziennym to może wykreślić góra, dół, góra w okolice 30 zł co nam wyrysuje kompletną flagę iiiii zrobić mocne bęc ..drugi wariant to bęc od razu ..

• Re: The Dust Autor: ~Siły [31.0.41.*]
    The Dust nadal rośnie a masz wspaniały byczek wyj.. !ł się na plecy
  • Re: The Dust Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Mi to już ryba, zrealizowałem sporą strate ale przynajmniej będe spał spokojnie. Niech się bawią beze mnie.
  • Re: The Dust Autor: ~Japan [37.47.48.*]
    Do trigona trzeba cierpliwości Bart.Myślę,że wrócisz :-) Powodzonka,ja dobrałem odrobinę po 20,90
[x]
TBULL -2,63% 3,70 2025-10-16 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.