Dzwoniłem do spółki bo wysłałem email z pytaniem o przeznaczenie zysku zatrzymanego w spółce i nikt nic nie wie, nie wiadomo kto odbiera maile, kto co robi. Pracownicy obawiają się o to, co będzie bo zmiana warty.... Dla mnie spółka odpadła z grona dywidendowych. Pozdrawiam. Dywidendowy.
Jestem inwestorem dywidendowym i jedną ze spółek w portfelu jest (był) Efekt. Po tym co się stało i w zasadzie co się stanie wieję ze spółki i realokuję kapitał w kolejną spółkę dywidendową. W temacie spółek dywidendowych siedzę dość mocno, więc szkoda czasu na 10 groszy dywidendy i ryzyko przez duże R. Pozdrawia. Dywidendowy.
no tak i ja chyba z tego czmychne, mam 8 tys papiera i wyjsc godziwie nie bedzie łatwo, wiec zacza,łem wychodzic stopniowo aby nie zbic mocno kursu, ja wchodze w asbis tam dywidenda w usd pewna , ktore jeszcze dywidendowe proponujesz
W Polsce jest sporo spółek na wzór dywidendowych z USA, DE, Francji lub UK. Przeprowadziłem sporo badań w tym zakresie i wychodzi na to, że jak spółka wypłaca dywidendy od 10-11 lat bez przerwy i jeszcze rosnących w tym okresie o średni (jakiś tam) procent, to jest ok. Takich spółek jest dużo, trzeba tylko spośród nich jeszcze wybrać rodzynki. Z danych z 19.07.2019 to jest takich spółek kilka: Apator AssecoPol AssecoSEE ATMGrupa Budimex CCC DomDev Efekt Eurcash Eurotax Eurotel Handlowy Kruszwica LPP Neuca PgsSoft Pulawy Rafamet Sanok Sniezka Stalprofil Unibep Wawel i Zywiec (przeklejone z arkusza więc bez polskich liter). Do tego Apator i Stalprofil to spółki o najdłuższej historii wypłaty dywidend w PL. Więcej jak coś na priv: gieldainieruchomosci@o2.pl Pozdrawiam. Dywidendowy.
Przepraszam ale ja bazuję na faktach, czy była przerwa, czy dywidendy średnio rosną i o ile, jak zarząd realizuje prognozy i przyjętą politykę dywidend.....a tutaj nie mamy pewności co będzie....Pozdrawiam. Dywidendowy (Algorytmy inwestycyjne, spółki dywidendowe, dywidendy).