Dodatkowo podobno zarząd dopłaca graczom żeby pobierali gry ich studia ! :) Nie wiem czy jest tutaj ktoś kto czeka na ten raport przecież sensortower wystarczy żeby czerwiec określić słabszym miesiącem, cudów nie będzie, żadnych danych dotyczących TS2 najpewniej też nie pobrań około 4 mln. Ciekawe ewentualnie czy retencja graczy na tank battle heroes się nieco poprawi po wprowadzeniu multi.
Czy konwersja rzędu 0,1 do 0,11 % to jest to, co Tbull dostaje faktycznie za każdą pobraną gierkę ? Nie siedzę w tej branży i pytam poważnie. Jeżeli tak jest, to co podali w raporcie za czerwiec to śmieszne dochody. Chyba, że się mylę i źle to interpretuję.
Ja stawiam tym razem spadek do ok. 18zl jak spadnie nizej, to 15 a nawet 10... ja to zle widze. Wyglada jakby kasa sie skonczyla i nie ma komu tego robic... zero peomocji. Liczyli na ts2 a tu lipa, kasy z tego nie ma. Zobaczymy co sie tu stanie. Nie zdziwilbym sie jakby powoli wszystko cichlo i sie okaze ze wszyscy sie ewakuowali... toz tu nic sie nie dzieje. Tam ktos pracuje?
Rzeczywiście 17,1 mln pobrań w drugim kwartale nie wygenerowało żadnych przychodów. W studio nikogo nie ma dlatego prawie wszystkie gry otrzymały update w ciągu ostatnich 2 tygodni a tank battle heroes wyszło w becie na steam. Dziwne że miał kto jeszcze komunikat puścić ale to chyba prosto satelity, ciekawe czy 5 zł się teraz obroni w końcu wczorajszy raport był nie lada zaskoczeniem dla inwestorów mając wcześniej dane z sensortower :)))
Dnia 2019-07-15 o godz. 22:40 ~Profitman napisał(a): > Ja stawiam tym razem spadek do ok. 18zl jak spadnie nizej, to 15 a nawet 10...
ja dla odmiany nie obstawiam jakiegoś "ziuu" strasznego w dół może 22 zaliczymy nie obstawiam niżej ktoś na tym walorze rozgrywa swoją grę ewidentnie blokuje każdy wzrost i gdyby chciał zrobić zjazd to spokojnie bylibyśmy na 15 zł bez problemu już dawno bez jakiegokolwiek raportu .. ktoś trzyma kurs w przedziale odpowiednim dla siebie ale po co to już tylko on wie ...wniosek, że plan jakiś ma ..tylko jaki ?? :) :) :) na obecnym pułapie ulica już nie sprzedaje bo nie bardzo jest co ratować jesli się kupowało powyżej 40 zł strata jest taka że kolejne - 10 % nie robi juz różnicy tak samo jak nie kupuje bo zniechęcenie do spółki i brak jakiegokolwiek ruchy skutecznie odstrasza ..
TS2 był nieskończony wypuszczony w połowie czerwca do tego tylko na androida więc nie wiem jak ktoś mógł spodziewać się jakichkolwiek informacji w tym raporcie. Dopóki nie zoptymalizują gry tak jak powinni, nie skończą jej i nie puszczą na iOS to żadnych danych nie będzie bo i po co.
The Dust za to ładnie się trzyma, ciekawe jak tam to będą rozgrywać. Duchu może masz jakąś opinie ? Mają już 3 mln na gre, ciekawe czy wystąpili o dofinansowanie bo o tym narazie cichosza, ale wszystko wskazuje na to kasę na gre AAA ogarną, popyt na akcje też jakby większy się tam zrobił. Wszystkim którzy wyśmiewają teorie spiskowe radzę na sytuacje spojrzeć nieco szerzej :)
Czy jak T-bull dostanie zwrot 1.7 mln zł z urzędu skarbowego i dofinansowanie na 4,95 mln zł z tegorocznego GameINN, TheDust podbije znacznie swoją wartość(aktualnie udziaały T-bulla to ~2,5 mln zł) to firma będzie dla was nadal nic nie warta? Nie zapominajmy jeszcze o dofinansowaniu z poprzedniego GameINN 4,3 mln zł z którego jeszcze chyba żadna transza nie wpadla no i powiedzmy w najgorszym przypadku 1.6 mln przychodów w 2 kw to gdzie widzicie pole do zostania bez pieniążków ? :) Obligów żadnych do spłacenia nie ma więc w najgorszym wypadku jakby chcieli mieć zastrzyk gotówki to mogą sobie wyemitować ostatecznie obligacje za 1mln zł dla osób blisko związanych z firma tak jak ostatnio i mogą pracować dalej.
to nie jest dużo myślałem ze więcej procent mają .. ale może to jest jakiś klucz w tej rozgrywce czyli jakaś fuzja tych dwóch spółek znacznie pomniejszyłoby to koszty oraz powiększyło obszar działania .. trudno rozgryźć o co chodzi ale kurs ewidentnie jest trzymany w określonym przedziale .. gdyby "rybka" chciała go zwalić turlalibyśmy sie po 10 zł ..gdyby chciała podbić dawno byłoby koło 40 zł (wolumen 10 tys szt potrafi wybici kurs + 30% 5 tys szt wywalane w odpowiednim momencie i w odpowiednich transzach może zbić kurs na trzecie widły tu byle szczupaczek z milionem zł. może grac jak mu sie chce :) :) )
nieskromnie pranę przypomnieć ,iż na GPW nie ma przypadków, zbiegów okloczności, itp. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Dodatkowo zalecem cofnąć się na forum ok 1 miesiąca gdzie trole podbijały każdy post oraz podszywały się pod użytkowników.....
Wiem że to nie jest jakiś duży pakiet no ale jednak aktualnie 2,5mln warty a cena rynkowa tych akcji pomijana jest w raportach T-bulla. Mają wspólny projekt : https://www.bankier.pl/wiadomosc/THE-DUST-S-A-Produkcja-gry-mobilnej-na-podstawie-tworczosci-p-Jacka-Piekary-list-intencyjny-z-T-Bull-S-A-7656001.html
Wszedł teraz inwestor z 3mln na grę , wygląda na to że nie będą mieli problemów z finansowaniem wersji PC. Warto zauważyć że sama spółka ma raptem 12 mln kapitalizacji a będą tworzyli grę z budżetem około 7 mln zł. Może i system iDe-Tox na który T-bull chce wziąć dofinansowanie będzie mógł być w tej grze użyty, narazie można tylko zgadywać :)