• Albert Longterm Autor: ~jojne [89.77.119.*]
    Longterm Rokicki dodał cln do portfela długoterminowego, jeśli za nim pójdą jego "wyznawcy"to kurs wystrzeli w górę
  • Re: Albert Longterm Autor: ~Avox [195.191.162.*]
    Zdaje się, że poprzednio przyniosło dość szybko sporą korektę. Zobaczymy czy historia się powtórzy ?
  • Re: Albert Longterm Autor: ~jojne [89.77.119.*]
    Albert jest dosyć słaby w inwestowaniu krótkoterminowym,ale na longterm potrafi wybrać dobre spółki.Cln to spółka dla cierpliwych(ci co są tu od początku nie przejmują się korektami itd.)
  • Re: Albert Longterm Autor: ~romb [195.93.223.*]
    Jeśli Longterm był by dobry w LT trzymał by CLN od debiutu w 2016.
  • Re: Albert Longterm Autor: pkc [159.100.104.*]
    Mam poniżej 19 większość i dynda mi korekta 20%, a gdy jest gotówka jest powiększenie pozycji.
  • Re: Albert Longterm Autor: ~Lol [95.49.232.*]
    Gdyby nie moda na gaming, do której się przyłączył, to jego portfel rósłby tak jak cały wig.
  • Re: Albert Longterm Autor: ~jojne [89.77.119.*]
    Właśnie nadchodzi'moda"na farmację i biotechnologię na GPW.Cierpliwi zarobią ( nie tylko na Celinie)
  • Re: Albert Longterm Autor: ~as [109.196.88.*]
    ta-a po czym poznajesz, że nadchodzi ta moda
  • Re: Albert Longterm Autor: pkc [89.146.52.*]
    Soros kupuje, Gates twierdzi że to będzie najszybciej rozwijająca technologia.
  • Re: Albert Longterm Autor: ~anba66 [102.129.73.*]
    Moda jest. Nie kazdy chce uprawiac zdrowy tryb zycia. Ludzie ruszaja sie coraz mniej-czas przed monitorem, wyjazd do sklepu obok po bulki. Ale kazdy chce byc zdrowym. Pozostaje farmacja.
  • Re: Albert Longterm Autor: ~fgh [83.24.117.*]
    PKC, Anba. Taka prawda, jak przyjdzie recesja, gry można "olać". Na zdrowiu nikt oszczędzał nie będzie.
    Zresztą, już jest moda na zdrowy tryb życia, w szerokim tego słowa znaczeniu, choć "leni" w temacie, nie brakuje ;-)
    Biotechnologia to nowoczesne leki, to przyszłość i recepta na dłuższe życie.
    W rozwiniętych krajach w Europie, Ameryce Północnej, Azji bogate społeczeństwa
    się starzeją i tam na zdrowie wydadzą każde pieniądze.
    Dobre i rozwojowe firmy medyczne są po prostu skazane na wzrosty, i to niezależnie od
    koniunktury na świecie.

• Re: Albert Longterm Autor: ~romb [83.31.127.*]
    Firmy produkujące gry są OK na recesje.To nie jest rynek koniunkturalny.Ci co grają i tak będą grali.
    To kwestia wyboru spółki.Najlepiej regularnie,stabilnie zwiększające co roku zyski.Z potencjałem rozwoju na co najmnie kilka lat.
    Dywidenda też wskazana,
  • Re: Albert Longterm Autor: ~fgh [83.24.117.*]
    Romb, w sumie masz sporo racji!
    Gry to uzależnienie! Jak alkohol!
    A co wybierze nałogowiec?
    Gra, czy leki?
    Zapewne coś w tym jest.
    Myślę, że to kwestia wieku człowieka.
    Młodzież gry, pozostali leki.
    Być może firmy gamingowe, jak i medyczne
    są przyszłością na kolejne lata.
[x]