• Skup Autor: ~Francuz [5.173.160.*]
    No i jest skup akcji po 302 zł. Chcą kupić ponad 3 procent spółki! To może być lek na opór na 298
  • Re: Skup Autor: ~marek [46.254.73.*]
    Na pewno świetna okazja dla osób które chcą sprzedać powyżej aktualnego kursu ;)
  • Re: Skup Autor: ~karakas [103.216.196.*]
    już można składać zapisy ;)
  • Re: Skup Autor: ~Lol [79.185.180.*]
    Ale cena niska... wcześniej skupowali kilkadziesiąt zł ponad cenę rynkową. Czyżby koniec wzrostów za pasem?
  • Re: Skup Autor: ~Abc [89.64.29.*]
    Poprzednim razem jak był ogłoszony skup, to też kurs lekko spadał, od poprzedniego skupu akcje podrożały o 40zl. Być może teraz będzie podobnie.
    Zastanawiam się czy te ciągle skupy na szeroką skalę nie są tylko przygotowaniem do wycofania się z giełdy i skupu 100% akcji. A wiadomo że im taniej skupią tym lepiej dla firmy.
  • Re: Skup Autor: ~Francuz [5.173.9.*]
    Pelion i Farmacol zostały zdjęte, więc taki scenariusz nie jest wykluczony. Ale póki co tutaj jeszcze daleka droga do takiej ewentualnosci
  • Re: Skup Autor: ~Abc [89.64.29.*]
    Jak ktoś połaszczył się na skup, to dzisiaj pluje sobie w brodę. Konia z rzędem temu, kto przewidział takie wzrosty.
  • Re: Skup Autor: ~Nieuk [83.10.176.*]
    To nieskromnie powiem, że pośrednio przewidzialem taki scenariusz. Opisałem to na wątku Neuki na blogu analizyprezesa. Pozdrawiam
  • Re: Skup Autor: ~roman [109.173.152.*]
    Ciekawe dokąd zaniesie nas wybicie?
  • Re: Skup Autor: ~Nieuk [83.10.176.*]
    Wyniki za ten rok powinny być rekordowe. Trzeba pamiętać o tym, że Neuca to nie tylko hurtowy handel leków. To jest bardzo zdywersyfikowany model biznesu i trochę "zanurzylem" się w raporcie za I kw. i w każdym segmencie poprawiają marżę...Wróżbitą Maciejem nie jestem, ale póki nie będzie pomysłu zdjęcia z gieldy (vide Farmacol i Pelion), czeka nas tutaj stabilny trend wzrostowy. To takie moje, subiektywne spojrzenie na ten walor. Oczywiście nie ma co się zakochiwać w akcjach, ale nie znam drugiej spolki, która wyplaca dywidendę i jeszcze robi dwa mechanizmy substytutu, czyli wezwanie na sprzedaż i buy back.

Pozdrawiam.
[x]
NEUCA 0,60% 835,00 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.