• Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~orest [83.0.196.*]
    Witam

Uważam,że należy zawiązać porozumienie akcjonariuszy w celu ratowania spółki, stary zarząd był jaki był, ale nowy będzie dużo gorszy, więc jeśli ktoś chce powalczyć o sprawę to chętnie się dołączę
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~Efekt [77.65.2.*]
    Czy nowi mają ponad 50%?
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~klaas_jan_huntelaar [80.92.82.*]
    Wysokość dywidendy wskazuje, że tak.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~znawca [150.254.157.*]
    Porozumienie akcjonariuszy (patrz komunikat) wszystkie inne propozycje (a było ich 4) blokowała oddając głos wstrzymujący. Dopiero poparło tą propozycję. Mogłobyć gorzej mogło nie być wcale dywidendy.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~akcjonariusz [93.123.100.*]
    masz rację to jasny sygnał ,że będzie kontynuowana polityka dywidendowa ale równie ważny jest rozwój spółki! i nowe inwestycje z których będzie więcej kasy!
    jestem na 100% TAK!!

• Re: Porozumienie akcjonariuszy - Co jest grane? Autor: ~G91 [89.64.23.*]
    Skąd wiadomo, co zamierza nowa RN i Zarząd?
    Na razie wiadomo, że ograniczyli wypłaty dla RN i praktycznie nie dają dywidendy w tym roku.
    Co zamierzają robić z gotówką - może mają pomysł na dobre inwestycje a może zamierzają dokonać jakichś transferów do swoich?
    Najpierw należałoby to wyjaśnić, a nie rzucać hasła "dajcie mi swoje głosy", a ja wiem kogo popierać.

Moje wątpliwości:
    1.Ryszard Rudzki wystąpił ze starej RN (czyli nie zgadzał się ze starą RN - chyba chciał zmian), ale nowe walne go odwołało.  Co jest grane?
    2.  Stara RN z przewodniczącym Adamkiem  chciała powołać (nielegalnie – sąd nie uznał) nowy zarząd z prezesem Michałem Kawczyńskim, a tymczasem Adamek został odwołany przez Walne ze składu RN, a nowa RN powołała właśnie M.Kawczyńskiego? – Co jest grane?

• Re: Porozumienie akcjonariuszy - Co jest grane? Autor: ~akcjonariusz [93.123.100.*]
    Rudzki zrezygnował bo chciał sparaliżować prace RN , trzymała ze starym Zarządem . Stary Zarząd pomimo orzecznictwa SN udawał , że rady nie ma choć jego mandat wygasał z dniem walnego. Stary Zarząd liczył , że zbierze więcej głosów na walnym dlatego naciągał lub łamał prawo aby dotrwać ale się przeliczył.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy - Co jest grane? Autor: ~gdf [37.248.210.*]
    nic dodać nic ująć.
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy - Co jest grane? Autor: ~uczestnik [109.173.139.*]
    trochę faktów

1. Pan Rudzki zrezygnował z RN aby zablokować powołanie nowego Zarządu po walnym 13.06. Niepełna Rada nie może podejmować uchwał
    2. Walne 10.07 nie odwołało Pana Adamka tylko złożył on rezygnacje z funkcji przewodniczącego i nadal zasiada w RN
  • Re: Porozumienie akcjonariuszy Autor: ~ubrany [89.229.217.*]
    zarmen przejmie efekt kto by pomyslał
[x]
EFEKT -0,81% 6,10 2026-05-15 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.