No w końcu przetarg został wygrany, trzeba zatrudnić ludzi. Wysokie zarobki - być może, ale nie zapominajmy o ludziach którzy od pół roku czekają na swoje wynagrodzenie...
Ptaszki mi wyćwierkały, że trochę mają mało ludzi (devów i artystów) i że nadal braki w wypłatach.
Ciekawy jestem oficjalnego raportu na temat zatrudnienia, wie ktoś może kiedy będzie? Czy będzie podział na pracowników na pełen etat i na umowie o dzieło/zlecenie/b2b i stażystów?
Jeżeli ktoś się zastanawia nad pracą, to proponuje prześledzić gowork:
Mają oprogramowanie IT Manager, nie potrzebują zatrudniać ludzi na stałe (iOS/Android itd.). Tu mają przewagę.
W raportach podawane są tylko informacje o zatrudnieniu. Zatrudnienie nie jest wyznacznikiem dla tej firmy. Patrz powyżej. Nic innego nie muszą podawać. Zatrudnionych na b2b mogą mieć dużo i nikt o tym nie wie ilu.
Z tym IT Manager to ciekawa sprawa. Wysłałem kiedyś zapytanie o to ile firm już dołączyło do platformy i jakieś podstawowe statystkiki (Głównie chciałem wiedzieć w jakich technologiach specjalizują się pracownicy zarejestrowani jako "do wypożyczenia") i jakoś nie bardzo chciano się ze mną tą informacją podzielić. Niedość, że do platformy ciężko dołączyć - od razu muszę się wiązać umowami i uiszczać jakieś opłaty aktywacyjne - to jeszcze ryzykuje, że będę jedynym użytkownikiem tego wspaniałego systemu. Nie wydaje mi się by firmy się pchali drzwiami i oknami, aby dołączyć. Ale może ktoś ma lepsze informacje niż ja.