może znajdzie się jaki większy inwestor i kupi spolke po 2zl. Asecco jakiś czas temu dawali 20zl za akcje to sygnity twierdzili ze to poniżej wartości godziwej, może teraz za 2zl jest wartość godziwa
To jest czarny łabędź. Trudno uwierzyć w upadek tej firmy, bo .... oprogramowanie dla ministerstw, bo systemy w utylities, bo.... A jak upadnie to wszyscy będą pisali, że wiedzieli że to się tak skończy.
W ten sam sposób obłowiłem się na ORANGE, BOŚ i zarabiam 3 raz na PGE
nie interesują mnie ruchy kilku/kilkunasto %
Biorę szmatę, inwestycja przynosi 50-60% w rok max 2
Orange gaśnie, przeskakuje na PGE. Na PGE zaczynam już 3 kółeczko od 9zł - 12/15zł
BOŚ niedługo się obudzi, wtopił na OZE a teraz jest nagonka na czystą energie wiec ładnie odbije.
Sygnity biorę tylko pod przejecie - i zapewniam że nikt nie odda za 5-6 zł ;-))) Wiem kto jest uwiązany z tą firmą, więc jestem spokojny o jej los ;-)))))))))
Kiedyś braleś S pod e-podatki. Ostatnio S braleś pod wzrosty ze względu na nowe zmiany. Uważaleś ze Cron i Zdunek doprowadzi ich do wzrostu. Teraz bierzesz pod przejęcie. Zadaj sobie jedno pytanie: kto tą społkę miałby przejąć? Uwierz w końcu, ze te wszystkie ministerstwa poradzą sobie bez nich. Zobacz też kiedy oni ostatnio byli po 5-6. I czy są jakieś realne przeslanki na powrót.
Po 5 zł to ostatnio S było ok. 2 lata temu - czy to tak bardzo dawno temu.... Od tego czasu spółka spłaciła ponad połowe obligacji i zaczyna generować gotówkę.... Na razie mamy doczynienia z medialnym zawirowaniem - wyrok żaden nie zapadł, bo pod kątem finansowym i działalności w spolce niz złego sie nie wydarzyło ( poza dobrymi wynikami) Nie wiem czy ktos wogóle zwrócił uwagę na bardzo mocną aktywizację ostatnio działań CBA - przypadek - chyba nie - jesienią mamy wybory... Czy doszło do jakichś niedozwolonych działań - to mam nadzieję orzeknie niezawisły sąd. Ja nadal nie mam przekonania aby kontrakt na serwis autorskiego oprogramowania ( na ktorą to usługę firma ma monopol) i kwota za to ( na tle ostatnio podpisywanych kontraktów na takie same usługi i to w jednostkach o mniejszym zakresie inne firmy inkasują nawet dwukrotnie wieksze kwoty...) - miały zmuszać do nielegalnych działań. I nadal twierdzę że ta firma nigdy przedtem nie miała takich prywatnych akcjonariuszy którym zależało by na S
70% programów w PL 500+ ma SYGNITY !!!!! 80% oprogramowania pomocy społecznej to ma sygnity 80% urzędów pracy ma sygnity Myśli Pan że wypłaty 500+ zostaną wstrzymane, bo problem jest z paroma mln zł ? bo zmienił się Prezes ?
Nie wspominam o umowach z PGE, bankami ….. itd. itp.
Ta firma ma ochronę rządu, PISu i samego Jarka ;-))))))))
Chyba z tą ochroną to popłynąłeś... Firma cały czas jest na zakręcie... jeszcze kilka lat temu można było stwierdzić że to równia pochyła.Teraz walczą... nikt nie wie co z tego będzie ale ostatnie wiadomości nie napawają optymizmem. Najlepsze wyniki ostatnich lat i.... najniższa cena akcji kiedykolwiek. Nie wiem co może tu pomóc ich wyciągnąć...
Moim zdaniem oni powinni wyjść z gieldy. Obroty znikome, spekulacja kursem. Zadlużenie olbrzymie. Jaki jest sens brać udział w notowaniach. Giełda wymaga przede wszystkim przejrzystości i dobrej komunikacji z akcjonariuszami. A oni publikuję raporty z możliwie najdluższym opóźnieniem. Są w swoim czwartym kwartale, a akcjonariusze mają info z pierwszego półrocza, bez prognozy rocznej. Zadnej informacji o nowych kontraktach, o strategii biznesowej w dluższym terminie. To po co taka firma na giełdzie.
rozumiem, że czytałeś umowy i nie znalazłeś w nich klauzul o przejęciu źródeł wraz z prawami w momencie gdy spółka nie będzie mogła realizować umowy serwisowej?