• Znaczny spadek aktywów w Altus na koniec czerwca Autor: ~Marek [195.116.18.*]
    Coraz bliżej scenariusza zakończenia działalności Altus i sprzedaży jakiemuś innemu TFI aktywów w zarządzaniu.

Przy takich aktywach w samym Altusie i obecnych kosztach - działalność jest nieopłacalna. Wartościowe pozostają jedynie aktywa w Rockbridge.

Aktywa Altus TFI spadły m/m do 369,5 mln zł na koniec czerwca

Warszawa, 05.07.2019 (ISBnews) - Wartość aktywów netto zarządzanych przez Altus Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych, z uwzględnieniem aktywów przekazanych do zarządzania podmiotom zewnętrznym na podstawie zlecenia zarządzania portfelem inwestycyjnym funduszu lub jego częścią, wyniosła 369 474 834,17 zł na koniec czerwca br., podała spółka. Miesiąc wcześniej ich wartość wynosiła 1 174 988 014,98 zł.

"Ponadto spółka informuje, że na koniec czerwca 2019 r. wartość aktywów netto zarządzanych przez Rockbridge Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., będące podmiotem z grupy kapitałowej spółki (dalej Rockbridge TFI), z uwzględnieniem aktywów przekazanych do zarządzania podmiotom zewnętrznym na podstawie zlecenia zarządzania portfelem inwestycyjnym funduszu lub jego częścią, wyniosła: 2 707 959 073,74 zł. (na koniec maja było 2 791 350 222,49 zł,)
  • Re: Znaczny spadek aktywów w Altus na koniec czerwca Autor: ~Marek [195.116.18.*]
    Zastanawiające jest też to że Altus nie zaraportował jako istotne zdarzenie spadku aktywów które stanowiły 70% aktywów samego Altusa a spadek ten zapewne dotyczył zabrania aktywów przez klienta/ów korporacyjnych (w ramach portfeli dedykowanych funduszy inwestycyjnych zamkniętych) jak to wynika ze struktury zaraportowanych aktywów.
    W moim rozumieniu takie "znaczące zdarzenie" powinno być zaraportowane osobnym raportem bieżącym.
  • Re: Znaczny spadek aktywów w Altus na koniec czerwca Autor: ~Zwyklyleszcz [46.215.127.*]
    Nie siej zamętu, spadek jest wynikiem przeniesienia aktywow do zarzadzania do innego TFI o czym pisali w raporcie a nie umozeniami klientow.

link 
  • Re: Znaczny spadek aktywów w Altus na koniec czerwca Autor: ~Ferowiec [89.64.51.*]
    Wszystko przenoszą czyli są tak mizerni że nie dają rady swojego dobrego logo ciągnąć? Dla przykładu: ja powierzam kasę do Ali bo mam np zaufanie ale Ali ma do w pupie i przenosi gdzie indziej. To teraz po jaka cholerę im dawać skoro można samemu dać kasę gdzieś gdzie nie będzie przenoszenia nie wiadomo gdzie i komu i po co. Moja kasę obracają jak im się podoba na dodatek tracą a ja mam jeszcze imnolacic za zarządzanie? Heh tutaj już nie ma żadnego zaufania i nikt zdrowy nie da im kasy do przewalenia.
  • Re: Znaczny spadek aktywów w Altus na koniec czerwca Autor: ~Karol [188.147.100.*]
    Pierdu , pierdu
  • Re: Znaczny spadek aktywów w Altus na koniec czerwca Autor: ~Zwyklyleszcz [37.248.209.*]
    To co tu robisz skoro to spolka nie warta uwagi?
[x]
ALTUS 4,44% 2,82 2025-11-07 15:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.