• Good News Autor: ~Fred [217.173.182.*]
    Sejm uchwalił w czwartek nowelę ustawy o wsparciu kredytobiorców w trudnej sytuacji, której projekt przedłożył prezydent. Skreślono przepisy regulujące kwestię przewalutowania kredytów.
    Sejm znowelizował ustawę o wsparciu kredytobiorców w trudnej sytuacji z 2015 roku.
    Za nowelą głosowało 240 posłów, przeciw było 5, wstrzymało się 169.
    Ustawa zakłada m.in. uelastycznienie zasad udzielania pomocy z tzw. Funduszu Wspierającego tym posiadaczom kredytów (nie tylko walutowych, ale także złotowych), którzy są w trudnej sytuacji. Pomoc będzie większa i będzie udzielana dłużej, niż zakładała to ustawa uchwalona w 2015 roku.

Przed głosowaniem całości prezydenckiej noweli przyjęto poprawki klubu PiS, zakładające skreślenie przepisów tzw. Funduszu Konwersji, na który miałyby się składać banki, a z którego finansowano by przewalutowanie kredytów.
    Przepisy o Funduszu Konwersji krytykowały środowiska bankowe. Choć prace nad nowelą trwały od 2017 roku, dopiero w środę sprawozdawca Tadeusz Cymański (PiS) zapowiedział złożenie poprawek, które wykreślają z noweli ten fundusz.
    Źródło: IAR, media
    link

• Re: Good News Autor: staryznajomy [46.76.214.*]
    Jak ja trace to nikt sie nie składa dla mnie. Jak frank byl po 2 zl to bank byl dobry, ci co brali w PLNach byli uwazani za flajerow a jak teraz frank po 4 zl to bank oszust i zlodziej! Banda frankowych cwaniakow!
  • Re: Good News Autor: ~Dobry_wujek [5.184.241.*]
    I tu się zgdzam
  • Re: Good News Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    Dobra ustawa dla banków, w tym Getin Noble, a to może rzutować zarówno na inwestora jak i na całą grupę L.C. Też się zgadzam - inne rozwiązania faworyzujące frankowiczów nie byłyby w porządku wobec innych kredytobiorców.
  • Re: Good News Autor: ~bolek [94.254.170.*]
    Kredyt to bierze się w tej walucie w której się zarabia
    Macie nauczke na reszte życia
    Tyle w temacie
  • Re: Good News Autor: ~Penus [31.0.39.*]
    Piękne info, jutro możliwe otwarcie z luka a wemus bez akcji buahhahaahahha
  • Good News Autor: ~xxx [89.67.182.*]
    Dnia 2019-07-04 o godz. 21:00 staryznajomy napisał(a):
    > Jak ja trace to nikt sie nie składa dla mnie. Jak frank byl po 2 zl to bank byl dobry, ci co brali w PLNach byli uwazani za flajerow a jak teraz frank po 4 zl to bank oszust i zlodziej! Banda frankowych cwaniakow!

PEŁNA ZGODA.
    BĘDZIE BDB.

• Re: Good News Autor: lolek1337 [31.174.87.*]
    Urwał nać! Mogłem więcej pare dni temu kupić :(
  • Re: Good News Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    Piękna nowela, a swoją drogą tryb pracy komisji i sejmu - prawie dwa lata ciszy, plotek i niepokojących projektów, potem 48 godzin i nie pozostało praktycznie nic z tego co niepokoiło banki i ich akcjonariuszy. Qui bono?
[x]
GETIN 0,31% 0,49 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.