Nie narzekaj! W I q skręcili 7 mln. Teraz tylko 2. Będą premie za oszczędność. Firma schudła znacznie, ale dobre zarządzanie musi kosztować. A na poważnie : Zwróć uwagę na certyfikaty prywatne. Tylko w tym kwartale Capital sprzedał 25% stanu. Wszystkie aktywa poza 1 FIZem to juź tylko 10,5 mln. i szybko przechodzą w prywatne ręce. Z 1 FIZu realna wartość to gotówka za PiP i Orbita. Jedno to tajemnica, drugie może być niezbywalne. Reszta to księgowe El Dorodo Razem nie ma na nominał. Jak widzisz firma szybko znika. Wiesz co jest najgorsze ? Że stracili nawet teoretyczną możliwość zarabiania.
od dawna z kolegą trader przewidywaliśmy taki scenariusz, ja wyszedłem na podbitce co ludzie myśleli, że skup znowu będzie i czekam teraz co dalej, jednolite notowania nie pomagają,
w moim wewnętrznym scenariuszu capital partners i I FIZ do piachu, a ekipa będzie działała już tylko w FIZ, ale te, gdzie nie ma ich środków, tylko obrót cudzą kasą, ale oczywiście pewności nigdy nie ma, jako firma inwestycyjna to już nie bardzo mają co inwestować, a ciągle kasy ubywa, sprzedaż PiP był nadzieją na kolejny prawdziwy skup, ale nie wyszło
Właśnie o takiej "sprzedaży" pisałem w innym wątku. Powiązania Bali ze Sparem RPA mogą sięgać głębiej i być znacznie starsze niż 2016 , a formy wdzięczności nie muszą wyrażać się w gotówce. Informacja też ma cenę. Kiedy dowiedzieliście się o wystawieniu opcji dla Chełchowskiego na 10% wartości sprzedaży (nie zysku, a sprzedaży!!!!) Geko?? Bo ja rok po transakcji.
Mogę Cię więc prosić o chociaż dwa oficjalne odnośniki do tych rewelacji? Śledziłem na bieżąco, teraz sprawdzałem i nigdzie nie mogę ich znaleźć. Mogę Cię o to prosić?
Powtórzę, kłamiesz, wprowadzasz ludzi w błąd i postępujesz nie etycznie. W celu osiągnięcia korzyści majątkowych manipulujesz podając nieprawdziwe informacje. Jakbyś w tej sytuacji siebie nazwał? Dobrze moder?
... W okresie sprawozdawczym Podmiot zależny otrzymał zgodnie z zasadami określonymi w statucie funduszu Capital Partners Investment I FIZ wynagrodzenie zmienne w kwocie 7.772 tys. zł. W dniu 29 czerwca 2016 r. NWZ Podmiotu zależnego uchwałą nr 2 określiło zasady programu premiowego skierowanego do kluczowych dla Podmiotu zależnego osób w formie opcji, których wartość rozliczenia pieniężnego zależy od wysokości otrzymanego wynagrodzenia zmiennego. W 2018 roku Podmiot zależny z tytułu rozliczenia opcji poniósł koszt w wysokości 7.424,06 tys. zł brutto. "
Doczytałeś, czy ci się link nie otwiera? Wzięli opcję na 7,5 mln? 10% Geko, czy więcej? Zgodnie z obyczajem forum powinienem ci zwrotnie naubliżać. Rozumiem, że boisz się o kasę. Słusznie. Też mam akcje. Ale to żaden powód. Na forum możesz osiągnąć zaćmę, a nie korzyści majątkowe. Zaglądam tu bo cenię opinie kilku osób, nawet gdy mam inne zdanie.