• zwiastun Autor: ~hp [83.30.126.*]
    Na profilu fb Bagińskiego pojawił sie tajemniczy wpis, trailer niedługo, pakować wory
  • Re: zwiastun Autor: ~hp [83.30.126.*]
    Te kilka zdjęć jak i to co do tej pory pokazali, niestety mnie jako fana książek, a nie inwestora nie powala. Co nie oznacza że
    PLI nie może na tym zarobić. Szkoda, bo fajnie by było gdyby WTCH okazał się hitem, po tym co widzę niestety raczej tak nie będzie.
  • Re: zwiastun Autor: ~paws [79.184.29.*]
    Ja myślę, że dysponując ogólnoświatową bazą fanów "odziedziczoną" po trzech częściach gry od CDP, musieliby na prawdę bardzo się postarać, żeby tego potencjału nie wykorzystać.
  • Re: zwiastun Autor: ~Jachu [37.47.48.*]
    Jak dla mnie zdjęcia SUPER. W końcu pokazali coś fajnego, po wpadkach że zbrojami nilfgardu. Książek trzymają się mega! Bo talizman wiedzminski taki jak w opisach, Gerald jest z jednym mieczem jak w książkach ( drugi trzymał przy koniu) jedynie do czego bym się przyczepił to że yenefer w książkach była blada wręcz biała.

Czekamy na zwiastun! 19.07 na comiconie w San Diego mają to pokazac:)
  • Re: zwiastun Autor: ~zjablikorn [95.160.156.*]
    Jakby co to Netflix odpalił fanpage na FB The Witcher Netflix link
  • Re: zwiastun Autor: ~zjablikorn [95.160.156.*]
    Się coś przydługawego wkleiło
    link 
  • Re: zwiastun Autor: ~Cinek [79.186.202.*]
    Na Twitterze też zrobili profil o tej samej nazwie. Polecam obserwować, tak samo jak profil showrunnerki. Dzisiaj skończyło się embargo informacyjne i zaczynają promować serial. Może Pli na pierwszym sezonie kokosów nie zarobi ale kolejne...
  • Re: zwiastun Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    czy, będzie hit?
    zapewne, bo bagins jest gwarancją sukcesu
    czemu?
    a, kiedy on poniósł porażkę jako ojciec projektu?
    pamiętacie tę fotkę, kiedy z wielką torbą fotografował się z lauren?
    tam były już gotowce draftów, wszystko wcześniej on rozpisał, sztab potem poprawiał i pracował nad ostateczną wersją
    jakby netflix sam adoptował sagę, różnych rzeczy można się było spodziewać, również jakiś zakamuflowanych lgbt
    jednak tak nie jest, zresztą fani sagi, którzy ja w całości czytali, czy też gracze opierający się na komputerowych przychodach, to tylko część ew publiki
    są tacy np jak ja: w gry nie gram, wieśka 2 tomy przeczytałem, lubię seriale fantasy w stylu gra o tron i spodziewam się, że the witcher też będzie wciągał tak, aby z niecierpliwością czekał się na nowe odcinki
    zatwardziały fan gier, czy sagi, który wyobraża sobie, że nie można zrobić to lepiej niż napisał sapek, czy zaimplementował cdr z elementami improwizacji, po prostu...może nie oglądać serialu
    za duże pieniądze są zaangażowane w projekt, aby to nie był hit!
    suma wyższa niż 30 mln usd za 1 sezon to jest całkiem nieźle, dokładnych danych nie mam, ale budżet jest wyższy niż te 30 mln dolców!
    ''I love it when my Polish friends visit me in the #Witcher writers room.''
    Tutaj, ok półtora roku temu (7/02/2018) dostaje od tomka gotowca:
    ''The ceremonial passing of huge leather briefcases between producers at fancy bars in Los Angeles. It’s not vodka, either.''
    [IMG]http://i66.tinypic.com/35navlh.jpg[/IMG]

https://twitter.com/lhissrich

19 lipca:
    https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/aktualnosci/wiedzmin-netflix-ujawnil-date-pierwszego-trailera-serialu/ecqrh2p

https://whatnext.pl/pierwszy-zwiastun-the-witcher-juz-wkrotce/
    https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/wiedzmin-netflix-pokazuje-pierwsze-zdjecia-i-zapowiedz-serialu/rdmzmps
    na pewno tomek jakiś egzaltowany nie jest, tak wiec jak on powiedział, że serial będzie bardzo dobry i przeznaczony dla dorosłych, o sukces można być raczej spokojnym
  • Re: zwiastun Autor: ~zxc [83.9.127.*]
    Ale jak widać żadnego hypu na PLI nie ma. Zostali sami świadomi inwestorzy, którzy wiedzą na czym stoimy w tej chwili.
    Nie jest to samo co 2 lata temu, gdzie poszedł mega hype i fomo.
    Dopóki nie będzie klarownych informacji ze strony zarządu na temat współpracy to będziemy tkwić w takim marazmie.

Osobiście jestem ciekawy czy podadzą jakoś teraz czy dopiero przed wypuszczeniem serialu.

Może dodatkowe zlecenia wpadną im za teaser i trailer?
  • Re: zwiastun Autor: ~Touchdown [188.146.167.*]
    Trailer juz potwierdzony na 19 lipca z okazji comic-conu. Zastanawiam się na ile będzie miał mocy i efektownych scen by ruszyć kurs na północ?
  • Re: zwiastun Autor: ~paws [79.184.29.*]
    Żeby ruszyć kurs to:
    1. w trailerze musiałoby pojawić się logo PLI,
    albo
    2. PLI musiałoby być autorem trailera.

Chyba na żadne z powyższych nie ma szans. Kurs ruszy pewnie po kolejnym dobrym kwartale. Ale wiedzmin przełoży się na kurs chyba dopiero, gdy zacznie się pojawiać w raportach kwartalnych/rocznych mocniej niż "przyniesie zyski nie większe niż % przychodu za rok ubiegły".

a, dlaczego pli nie miałoby wykonać trailera do serialu?
    przypomnę, że oni komunikują tylko kontrakty w okolicach ok 5% przychodów za rok ubiegły, czyli wynagrodzenie musiałoby być ok 3,5 mln zł za filmik
    ale, warto się zastanowić, ile dynamiczny trailer trwa?
    minutę, może półtorej? dłużej chyba nie, w takim razie: może być tak, że platige już go robi, kto zrobiłby to lepiej niż ten, co czuje ducha geralta, czyli tomek?
    a, w postprodukcji pli to prawdziwi mistrzowie świata...
    czemu, ewentualnej informacji nie byłoby przy okazji takiego projektu?
    a, no właśnie z powodu długości, minuta animacji na wysokim poziomie u nich,to jakieś milion złotych, a więc jeśli całość kosztowałby 1,5 - 2 mln, to wg zasad spółki, o tym fakcie nie poinformowaliby
    ale, oczywiście zobaczymy jak będzie, oni, czy kto inny, bo może tak zawaleni robotą są?
    oczywiście, jako akcjonariusz platige, stawiałbym na nich, bo czemu nie?

• Re: zwiastun Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    liczba robi wrażenie:
    https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/stranger-things-3-sezon-netflix-rekord-ogladalnosci/s244ygg
    ciekawe, jak się otworzy the witcher?
    w każdym razie, netflix nadal trzyma formę!
[x]
PLATIGE 0,00% 10,70 2025-10-28 09:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.