• O CO KAMAN ? Autor: ~leon [37.30.32.*]
    wie któś?
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~leon [188.147.98.*]
    Już wiem ! Herkules od 1.07 notowany jest na dwukrotnym fixingu !
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~zdzisek [112.135.254.*]
    był jakiś komunikat? powód?
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~henio [95.175.3.*]
    A co tam będą informować,tak było do tej pory i nic się nie zmienia Jeśli będzie tak dalej to za kilka miesięcy spoka będzie liczona w groszach Niestety spolka nie ma szczęścia do zarządu A może zarządowi o to chodzi żeby spolka była groszowa
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Adam [31.182.137.*]
    Chca wyprowadzic spolke z gieldy
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~xxx [95.171.114.*]
    Dnia 2019-07-02 o godz. 15:46 ~leon napisał(a):
    > Już wiem ! Herkules od 1.07 notowany jest na dwukrotnym fixingu !

Rzeczywiście od 1.07 spółka jest notowana na podwójnym fixingu. Powodem jest drastyczny brak płynności. Te obszczymury walczą o stołki oraz pensyjki i nie mają czasu na krótki komunikat. I właśnie z tego powodu płynność tu umarła. Chyba trafiło się gorsze szmaciarstwo jak za poprzedniego zarządu. Wtedy było dno, to co mamy teraz ???
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~zdzisek [112.135.195.*]
    zdzisek ,kryterium braku płynność wysyla spółkę na 2 fix , to decyzja giełdy, zarząd nie ma tu nic do roboty.
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~jarosław [5.173.75.*]
    Nie wiem po co jeszcze tu siedzicie-o ile siedzicie a nie trolujecie-sprzedac copa i zapomniec...Skoro firma ma nas w d...to niech sami sobie kupuja papierek
    Do prokuratury policji i KNF kiedy ci dwaj a teraz juz wiecej zostaną zatrzymani wyprowadzili pieniądze okradli spolke i drobnych akcjonariuszy prowadza do minimalnej wartosci by wyprowadzic społke z gieldy spolka ktora zarabiala przy 40 dzwigach okolo 10 mil zl netto dzis przy okolo 300 dzwigach przy ogromnym zapotrzebowaniu na dzwigi zarabia grosze skupowali od siebie po 4,20 a mogli skupic po 2,50 albo nizej przekret stulecia
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Va [77.113.47.*]
    Skupowanie od siebie po zawyżonej cenie to się nazywa niegospodarność i są na to paragrafy
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~js [95.175.3.*]
    Absolutnie nie bronie zarządu bo to marność nad marnościami ale skup był skierowany do wszystkich a nie tylko do wybranych Ludzie litości rozumie wasze rozgoryczenie bo sam mam sporo tego badziewia ale we wpisach trzymajmy się ziemi
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Zeus [194.126.165.*]
    W zasadzie tak. Ale skup jest zawsze bardziej opłacalny dla dużych, ze względu na opłaty stałe. Przy małym pakiecie, skup wręcz może być nieopłacalny dla inwestora. Dywidenda jest równa dla wszystkich. Jak robi się skup, to zawsze w interesie dużych inwestorów. Więc teoretycznie masz rację - nie ma tu na wprost przekrętu. Jest tylko pominięcie interesu drobnych akcjonariuszy i złamanie obietnic dotyczących dywidendy. Tylko, czy aż?
    To nie byl skup tylko złodziejstwo okradli firme i zobacz jakie sa tego skutki skutki skierowane sa do wszystkich ale najbardziej bola tych co maja akcje tu juz dawno powinna dzialac prokuratura policja wyprowadzac ich w kajdankach jak tego co Bodnar broni i KNF
    Brak absolutorium dla prezesa otwiera drogę do procesu z powództwa cywilnego (spółka a były prezes) o niegospodarność i działanie na szkodę spółki, jeżeli oczywiście takowe przesłanki istnieją. Ale przecież na skupie skorzystały właśnie fundusze, które mogły to zablokować bez problemu. Tutaj ręka rękę myje. Złodzieje zawsze się dogadają żeby kogoś okraść.
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~js [95.175.3.*]
    Oczywiście ze na skupie lepiej wychodzą duzi,pelna zgoda Z kolei przy skupie nie placi się podatku tak jak przy dywidendach I tak zle i tak niedobrze Może jednak lepiej dywidenda bo choć trochę ale skorzystają wszyscy Gdyby temu zarządowi choć trochę zalezalo na kursie to cos by zaproponowal a skoro nie to wiadomo gdzie maja akcjonariuszy Coz można w tej sytuacji zrobić,sprzedaz to strata dla każdego bo to historyczny dolek Ja będę już trzymal może zarząd się opamięta i cos zaproponuje choć slabo w to wierze Pozdrawiam wszystkich wydymanych przez Herkulesa
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Va [5.60.34.*]
    Najpierw było info o dywidendzie, a potem uznali, że więcej będą mieli na wykupie po 4,20, bo nie wszystkim się to opłaca ze względu na redukcje zapisów i koszty. Dlatego wycofali się z dywidendy. TO JEST DOWÓD NA NIEGOSPODARNOŚĆ, BO Z PIENIEDZY SPÓŁKI BYŁ SKUP PO 4,20 A KURS NA GIEŁDZIE JAKI JEST NISKI!!!
    Do prokuratury policji iKNF najwyzszy czas zamknąc ta bande złodzieji ile lat mozna bezkarnie okradac ludzi kiedy wrascie organa Panstwa zaczna dzialac i skoncza z tymi zlodziejami
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~wujek [157.25.247.*]
    Dlaczego STOWARZYSZENIE inwestorów  SIEDZI CICHO?  Do roboty , ścigać oszustów.   To skandal . Nie nazywajcie tego badziewia spółką prawa handlowego.  TO ZŁODZIEJSKI TYFUS
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~henio [95.175.3.*]
    Myslalem,obserwujac kurs ze poniżej 1 zl spadnie za 2,3 miesiące ,ale to może być za 2,3 tygodnie jeśli dalej spolka będzie tracic w tym tempie Zarzad mocno na to zapracowal a funduszom widać to dynda
    I tu mamy przykład jak złodzieje z funduszy dbają o powierzone pieniądze swoich klientów. Mam troszkę kasy w TFI NN. W akcjonariacie jest co prawda OFE NN ale ja im i tak w przyszłym tygodniu podziękuje puki nie zrobili mi jeszcze straty.
    A tak na marginesie to nie źle okradają łobuzy przyszłych emerytów i nie ma co żałować tych złodziejskich OFE. Niech je jak najszybciej rozpier***ą.
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Va [77.114.137.*]
    Na FAM już podali zarząd i radę nadzorczą do prokuratury
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Wyzurawiony [37.47.216.*]
    Kurs spada na małych obrotach, jak zrobi się tu jakiś ruch nowy inwestor itp to tu 1mln zl robi 4zl tylko czy ktoś się tego tknie?
    Zgadza się kurs jest zwalany minimalnym kosztem. Czy to jest celowe działanie zobaczymy, bo chyba aż złych perspektyw dla spółki nie było. Przynajmniej takie były przekazy.
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Zeus [188.147.36.*]
    Jak ktoś uważa, że "kurs jest zaniżany" (przed odpałem, żeby wyjść z giełdy, żeby kupił inwestor strategiczny,...) to niech sobie dokupi. Ale tak naprawdę to tylko takie gadanie, nikt w to na serio raczej nie wierzy. W każdym razie ja nie widzę tych tłumów na kupno. Jak z kolei ktoś uważa, że zarząd ma inwestorów gdzieś, to niech sprzeda. Trzymanie, czekając że "coś się stanie" to z reguły nie najlepsza strategia inwestycyjna. Chyba, że ma się nadzieję na godziwą dywidendę. Obserwując ostatnie wydarzenia, mam zdanie na ten temat, ale to już musi każdy sam ocenić.
  • Re: O CO KAMAN ? Autor: ~Ala [31.182.137.*]
    Autorytret sie znalazł
[x]
HERKULES -0,36% 1,37 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.