A ja uważam, że to dobrze, że zarząd jest konsekwentny w realizacji długoterminowej polityki dywidendowej i dorzuca co roku 5gr. Oby tak dalej a w kolejnych latach wskaźnik dywidendy powinien być całkiem przyzwoity. Spółka zdecydowanie defensywna, ale umiejętnie dokupując można spokojnie 5-10% (z dywidendą) średnio co rok skasować. Myślę, że teraz jest dobry czas na akumulacje. Wydaje się, że akcje cały czas przechodzą pomalutku w mocniejsze ręce.
niestety nie podzielam twojego optymizmu ... nie widzę akumulacji waloru, polityka dywidendowa ustalona tylko do 2020,a co potem ? miało być CO NAJMNIEJ 5 gr jest 5 groszy , wyniki z roku na rok gorsze ( to rozumiem sytuacja trudna , otoczenie i regulacje nie sprzyjają , Getback itp) a tu nagle hop 40 tyś akcji po zecie dla znajomych królika pod nazwą program motywacyjny ZA CO? . Czy oni mają jakoś wizję rozwoju ? Gdybym chciał teraz wyjść z tej defensywnej spółki to od razu były by tu dolne widły....Ta spółka to jak góra lodowa która płynie w kierunku południowym I MYŚLĘ ŻE BEZ STERNIKA
Re: "Trzymajcie chłodną głowę i zapięte pasy. W przyszłym tygodniu dopiero się tu zlecą okaziciele i będą wydawać pieniądze." Ale się zlecieli ... fju, fju, fju ... niczym Kuchciński z familiją.