• Ozon, wodór, węgiel i mafia. Autor: ~JSW [37.47.63.*]
    Nic się nie zmienia od lat.

Poczytać sobie dokładnie.

https://slask.onet.pl/uwaga-tvn-ujawnil-raport-stracil-prace-kto-rzadzi-jastrzebska-spolka-weglowa/95tynlg
  • Re: Ozon, wodór, węgiel i mafia. - tvn - onet / łonet Autor: ~jeltop [37.30.5.*]
    to , to nie może być kod-ownik genetyczny/z premedytacją, skoro jeszcze dzisiaj ujawnia się, że swoje po-glądy opiera na wrogich Polsce massmediach międzynarodówki komunistyczno-lewacko-masone ( w Polsce pod sterami michnikowszczyzny)

-
    alementarzyk ;

Pamiętajmy jednak, że związkowcy też mają w tym swój partykularny interes - finansowy i polityczny poszczególnych działaczy. To powinno być ostrzeżeniem dla rządu PiS.

Pan uważa, że to mafia węglowa?
    - Nie mam dowodów, by położyć papier na stole i tak powiedzieć. Kompania otoczona była spółkami hienami, które w części należały do związków zawodowych lub zatrudniały członków ich rodzin albo rodzin polityków. Najczęściej były to spółki, w których KW miała większość udziałów i zamawiała w nich usługi lub zakupy. To była patologia nepotyzmu i drenowania Kompanii z pieniędzy. Te firmy dostawały zamówienia z wolnej ręki. Jeśli nie były same w stanie wykonać robót - dogadywały się z podwykonawcami, a tam ceny były kosmiczne. Ja oceniałem, że taką ścieżką przepływało co najmniej kilkadziesiąt, a nawet kilkaset milionów złotych za dużo.
    To czemu nie próbował pan z tym walczyć?
    - Próbowałem, ale związkowcy od razu ciosali mi kołki na głowie. Tak wygląda wolny rynek w polskim górnictwie. Mechanizm drenażu był przygotowany perfekcyjnie, a układu bronili związkowcy.
    Dziś mogę to powiedzieć wprost - nigdy nie byłem zwolennikiem pełnej prywatyzacji Bogdanki, do jakiej doszło w 2010 r. Stało się inaczej. Państwo, oddając strategiczne aktywo, skusiło się na 1,1 mld zł - mówi w wywiadzie dla "DGP" Mirosław Taras, były prezes Bogdanki i Kompanii Węglowej.
    Czytaj więcej na link

--
    Dezinformacja sojuza rus-szkop;
    link

Definicja mafii wypełniona w 110% przez po-st komuchów. Ponad to każdego dnia wychodzą nowe dowody na powyższe a jęki kolaborantów i ich czyny/słowa nie pozostawiają wątpliwości iż egzystowali w świecie mafii a państwo teoretyczne do którego przyznali się dawało im poczucie normalności . Taką rzeczywistość wsparli/zainicjowali nie Polacy i nie za darmo, bo to oni eksploatowali głównie naród polski i terytorium Polski. Nie tylko LOT ale i Polska została w ostatniej chwili wydarta ( przez PiS) z gardzieli kolonialnej .
    Dzisiaj musimy chronić Polskę przed mafią (kolaborantami/pomiotem resortu kolaboracji) zakorzenioną na polskim majątku ale także strzec ich dostępu do samolotów cywilnych jak i narzędzi militarnych. Chyba zdecydowana większość ludzi może sobie przypomnieć ok. 2 lata temu niemalże codzienne news-y nt awarii dreamline-rów. kolaboracja albo na zlecenie ludobójczego kolonialisty niemieckiego podawała takie informacje lub rzeczywiście wdrażano sabotaż Boeing-a/LOT-u . Ludobójcom nie ciąży zabijanie setek ludzi (potencjalna katastrofa lotnicza) gdy mają na swym koncie dziesiątki milionów ofiar ich ludobójstwa .

„Ginęli wszyscy, którzy odważyli się mówić o morderstwie Cygan” (ś.p. Iwony Cygan)
    Dziś na ławie oskarżonych zasiada były mieszkaniec Szczucina Paweł K., oskarżony o zabójstwo ze szczególnym okrucieństwem. Według prokuratury w zbrodni pomagać miał mu m.in. jego ojciec i miejscowy znajomy. Ale znalazło się na niej także kilkunastu policjantów. Jaką rolę pełnili w tej sprawie?
    Paweł K. jest w tej sprawie głównym oskarżonym, ale nie został jeszcze skazany. Z kolei policjanci ze Szczucina i Dąbrowy Tarnowskiej mieli niszczyć dowody, zamieniać włosy znalezione na miejscu zabójstwa, a przede wszystkim nie wykorzystywać wiedzy, którą mieli o sprawcach zbrodni w śledztwie. Dwóch funkcjonariuszy miało widzieć pobitą Iwonę wyprowadzaną z baru U Trabanta, ale nie zrobili nic, żeby jej pomóc. Proszę też zwrócić uwagę, że nad śledztwem czuwał prokurator i komenda wojewódzka policji. Nikt nie zauważył żadnych nieprawidłowości? Wydaje się to mało prawdopodobne. Polecenie "ukręcenia" tego śledztwa musiało przyjść z góry.
    W pani książce jeden z mieszkańców Szczucina mówi, że w miasteczku panowała nie tyle zmowa milczenia, ile zmowa strachu. Kto mówił, ten ginął, albo był zastraszany. Doszło do sytuacji, w której sąsiad ostrzegał sąsiada słowami: uważaj, bo skończysz jak inni. Siostra Iwony pisze do pani, żeby - gdyby jej coś się stało - kontynuowała pani śledztwo. Policjant, który zgodził się mówić, nie wychodzi z domu. Chyba ciężko jest zrozumieć, jak bardzo ci ludzie muszą się bać?
    Ja rozumiem, że mieszkańcy Szczucina się boją. Wcale im się nie dziwię. Wszyscy, którzy odważyli się coś powiedzieć, ginęli.
    link

Dariusz Matecki
    @DariuszMatecki
    1 godz.1 godzinę temu

Krótki komentarz po wyborach. #ZjednoczonaPrawica musi iść dalej i jednoczyć kolejne środowiska i budować swoje media. Premier Pawlak mądrze mówił u „Sowy”, Niemcy mają u nas potężną machinę propagandy w postaci wrogich Polsce mediów!

o kolaboranckim tvn ;
    link
  • Re: Ozon, wodór, węgiel i mafia. Autor: ~Antoni [37.30.8.*]
    Wszytko już było zaraz będą loty na księżyc ......
  • Re: Ozon, wodór, węgiel i mafia. Autor: ~reAntoni [84.112.38.*]
    czy komornik jest juz w URSUSIE??
  • Re: Ozon, wodór, węgiel i mafia. Autor: ~asap [37.47.16.*]
    Coś się dzieje. Nie tych ścigamy, nie tych pilnujemy

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/robert-wachala-odchodzi-z-uknf/xx3p282.amp
[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.