• W co pogrywa Zarząd? Autor: ~cezgol [31.0.69.*]
    https://www.money.pl/gielda/komunikaty/6395798464837761.html

Rzetelność Zarządu godna podziwu :)
    A może gra ze Skotnickimi w jednej drużynie???
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.220.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: W co pogrywa Zarząd? Autor: ~barnaba [185.234.91.*]
    Walka z fundem  w najlepsze, ja ich zablokują co ciekawe co nam drobnym zgotują skotniccy w uchwałach, ale coś mi się wydaję że przed nami zjazd na 1,50 po takich infach
  • Re: W co pogrywa Zarząd? Autor: ~Analityk [94.254.232.*]
    Zarząd ma prawo obawiać się o stołki. Jeżeli Fundusz wprowadzi swoich ludzi do RN to w kolejnym kroku może również zmienić część zarządu. To RN wybiera zarząd.
    Niestety dla obecnego zarządu i Skotnickich NIC nie mogą zrobić. Te dziwne zmiany w liczbie głosów, dotyczą sprawozdania za zeszły rok. Nikt już się na te zagrywki nie nabierze .
    Jeżeli ogłoszony skup akcji po 1,2 to był pomysł Skotnickich to sami strzelili sobie w kolano. Po ogłoszonym wezwaniu Epsilon znacząco zwiększył swój udział w spółce, skupując akcje od wystraszonych drobnych inwestorów po cenie (1,2x-1,4x) - niższej od ceny z wezwania Skotnickich.
    Zazwyczaj jest tak, że gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.

Art. 89. Zakaz wykonywania prawa głosu z akcji 
    1.
    Akcjonariusz nie może wykonywać prawa głosu z:
    1)
    akcji spółki publicznej będących przedmiotem czynności prawnej lub innego zdarzenia prawnego powodującego osiągnięcie lub przekroczenie danego progu ogólnej liczby głosów, jeżeli osiągnięcie lub przekroczenie tego progu nastąpiło z naruszeniem obowiązków określonych w art. 69obowiązek zawiadomienia o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w spółce publicznej;

Art. 69 Obowiązek zawiadomienia o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w spółce publicznej
    1. Kto:
    1) osiągnął lub przekroczył 5 %, 10 %, 15 %, 20 %, 25 %, 33 %, 33 i 1/3 %, 50 %, 75 % albo 90 % ogólnej liczby głosów w spółce publicznej albo
    2) posiadał co najmniej 5 %, 10 %, 15 %, 20 %, 25 %, 33 %, 33 i 1/3 %, 50 %, 75 % albo 90 % ogólnej liczby głosów w tej spółce, a w wyniku zmniejszenia tego udziału osiągnął odpowiednio 5 %, 10 %, 15 %, 20 %, 25 %, 33 %, 33 i 1/3 %, 50 %, 75 % albo 90 % lub mniej ogólnej liczby głosów
    – jest obowiązany niezwłocznie zawiadomić o tym Komisję oraz spółkę,

Ponieważ Epsilon nie przekroczył jeszcze 33% ogólnej liczby głosów w PEPEES nie miał obowiązku zawiadamiania KNF i spółki.
    Zarząd nie zna  "Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych" 
    Zmiany są jednak konieczne.
  • Re: W co pogrywa Zarząd? Autor: ~kali [89.70.48.*]
    Oczywiście ,że się boją o stołki , choć przy takich dochodach ustawieni są już na całe życie .
    Chciwość ich zżera , nie potrafią się podzielić z innymi.
    Czasy się zmieniają , trzeba myśleć o przyszłości a nie się kłócić !!
    Racja gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta , ten trzeci to .......... ????
  • Re: W co pogrywa Zarząd? Autor: ~a999 [83.8.108.*]
    ..., właśnie, kto to jest ten trzeci....? ? ! w kalendarium Walne przewidziane jest na 28.06....,
    https://www.bankier.pl/gielda/kalendarium pozdrawiam ;)
    Ten trzeci to nieliczni indywidualni akcjonariusze mniejszościowi :)
    Zarówno Epsilon jak i Skotniccy doskonale wiedzą, że wartość PEPEES będzie rosła dlatego tak o nią walczą.
    Może nowa RN zweryfikuje zarobki członków zarządu co jeszcze bardziej poprawi rentowności.
    Członkowie zarządu mogą przecież kupić akcje spółki i korzystać z przyszłych dywidend jako formy dodatkowego wynagrodzenia za efektywną pracę.
    W większości spółek tak to właśnie działa.
  • Re: W co pogrywa Zarząd? - do ~barnaba Autor: ~Retau [83.31.11.*]
    Po 1,5 chętnie odkupię, ale myślę, że nie ja tylko mam taki zamiar. Tymczasem pozostaje nam cierpliwość i wpływy z dywidendy 16 lipca, jeśli WZA zaakceptuje propozycje zarządu.
    1.5 to już historia - ja większość akcji kupiłem między 1,36 -1,5 po publikacji wyników rocznych.
    Jakoś info o rozpaczliwych "manewrach" zarządu paniki nie wywołało :)
  • Re: W co pogrywa Zarząd? Autor: ~Retau [83.31.11.*]
    Być może 1,5 to już historia, ale doświadczenie z lat poprzednich na tym walorze podpowiada mi, żeby mieć w pogotowiu kasę na takie okazje. Lokaty są obliczalne, ale tu nagle może być po takich okazyjnych zakupach co najmniej 15% w górę.
    Tutaj nikt nie sprzedaje, jeśli natychmiast nie potrzebuje gotówki .Tytanowy akcjonariat.
[x]
PEPEES -0,24% 0,85 2026-05-22 16:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.