Dnia 2019-06-22 o godz. 18:44 ~inwestor_dywidendowy napisał(a): > Jak w tytule, jak myślicie z technicznego punktu widzenia, na jakim poziomie warto dokupić? Ja obstawiam ok. 6 zł. Pozdrawiam. Dywidendowy. .............. z technicznego ? to po pokonaniu oporu 8,10 ? tak mnie się zdaje ;)
a jak to jest ze spolka z zyskiem za 2018 na poz.29 ml jest wyceniana na 122 ml c/z 4.3 toszto szok takie perelki to tylko na bananowej a wy zastanawiacie sie czy spadnie na 6 ! brac puki jeszcze sa akcje w tej cenie dodam jeszcze ze zysk netto za 1q to prawie 8.5ml ciekawe czy caly 2019 bedzie lepszy niz 2018 zobaczymy pozdrawiam
Dnia 2019-06-28 o godz. 16:43 ~ciekawy napisał(a): > a jak to jest ze spolka z zyskiem za 2018 na poz.29 ml jest wyceniana na 122 ml c/z 4.3 toszto szok takie perelki to tylko na bananowej a wy zastanawiacie sie czy spadnie na 6 ! brac puki jeszcze sa akcje w tej cenie dodam jeszcze ze zysk netto za 1q to prawie 8.5ml ciekawe czy caly 2019 bedzie lepszy niz 2018 zobaczymy pozdrawiam
ktos wywala akcje jakis fund dlatego nie ma wzrostow dopuki nie wywala wszystkiego to lipa pozdro
Popatrz kolego na Stalprodukt, firma równie mocno zgnębiona na giełdzie, c/wk 0,4, 500mln na koncie a wycena...
Dlaczego piszę to na tym forum, popatrz na akcjonariat (Arcelormittal), wydaje mi się że kurs jest pochodną ich działań, owszem wiele czynników utrudni bicie rekordów wypracowywanych zysków, ale dzisiejsze wyceny obu spółek to jakaś kpina. Nie chcę cię martwić ale obawiam się że jeszcze długo będziemy cierpieć... podobnie jak na stalprodukcie brak popytu a jeśli się jakikolwiek pojawia to zaraz zgaszony :(
Niestety ale na bananowej to chyba tylko spółki produkujące gry (nawet nieważne czy mają zyski czy nie, ważne że zapowiadają coś wydać)
Nie wiem dlaczego usunięto moją poprzednią odpowiedź ale Panowie to jest dla nas dobra wiadomość. Jeśli spółka latami będzie szorować po dnie, to przewrotnie jest to dobra wiadomość. Wystarczy reinwestować dywidendy i skupować akcje po niskich cenach a po latach niech rośnie....taki model zawsze się najlepiej sprawdza. Pozdrawiam. Dywidendowy.
Dla mnie osobiście, to im dłużej kurs jest na niskim poziomie (czyt. obecnym), to tym lepiej, bo mogę uśredniać i reinwestować dywidendy. Pozdrawiam. Dywidendowy (Algorytmy inwestycyjne, spółki dywidendowe, dywidendy).