a zauważył ktoś na stronie Ideabanku że oprocentowanie lokat z tygodnia na tydzień spada ?? przed wczoraj znowu zmiana tydzień temu też było niżej więc koszty spadają i restrukturyzacja w toku na plus.
zwolnienia grupowe to dobra informacja znaczy niższe koszty płacowe 750 pracowników a może uda się że część nie będzie miała przedłużonych umów a inni sami odejdą bo znajdą pracę. Wtedy koszty zwolnień grupowych będą niższe !! znaczy idzie ku dobremu ale jeszcze pracy dużo do końca roku.
Ograniczenie liczby zatrudnionych o ok. 50 proc. ma przynieść oszczędności w kwocie 50 mln zł w skali roku. Bank przypomina jednocześnie, że zapowiedzią redukcji zatrudnienia było ograniczenie liczby członków zarządu
Dobra wiadomość - bez wątpliwości. Widać robotę Pruskiego a tez z kolei punktuje u LC. Dobrze mieć świadomość, że oni obaj porządnie tym sterują oraz że oni i nam dadzą zarobić co nieco. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
Zauważyłem że w innym wątku na tym forum Są zwolennicy i pieją z zachwytu że bank zwalnia ludzi Według mojej oceny Dowodzi to tylko kiepskiej sytuacji jest instytucja i cała grupa
A jak zwalnial pko, bgz to tez latales po watkach. Dla mnie jako akcjonariusza moga zwolnic tyle by ci co pozostali ogarniali temat a reszta znajdzie prace na rynku. Koszty osobowa sa najwiekszym kosztowo wskaznikiem w interesie. PIS swoim dzialaniem doprowadzil do takich problemow wiec nie placi zasiłki!!!!
Wywalić wszystkich wprowadzić on-line wszystko i tyle z dziadków i tak nie ma kasy haaahaaahaaa. Nimi niech się PKO zajmie
Może pofantazjowałem ale czym mniej ludzi tym lepiej bo ludzie to największy problem :P
Sam prawie wszystkich wywaliłem ( miałem prawie 200 osób ) i wreszcie żyje :D i nawet kasy jest więcej , bo najlepszym pracownikiem jest Twoja własna kasa ( nie chce urlopu ,pracuje 24/h , nie marudzi ,nie chce podwyżki haaahaaahaaa )