Zwyczajnie i po ludzku -jak ci nie wstyd-proponować 8 mln zł -akcjonariuszom mniejszościowym-którzy liczyli że PBSZ SA. nie zostanie sprzedany i będzie robił wielkie zyski ? Tylko ze sprzedaży PBSZ-osiągnąłeś 150 mln zysku.Przejąłeś za grosze holding KOPEX-który tylko w tym roku daje ci 143 mln zł dywidendy. a do tego przy PTH pozostała tarcza podatkowa.Człowieku przemyśl sytuację-tak po ludzku-pomyśl jaki budujesz swój wizerunek -jako biznesmena.
Jako młody -34 -letni biznesmen masz przed sobą kilkadziesiąt lat rozwoju prestiżowej kariery biznesowej .Zastanów się -czy dla 8 mln zł -warto w środowisku biznesowym -robić taki negatyw-w swoim życiorysie ?
Dnia 2019-06-19 o godz. 06:22 ~adam napisał(a): > Zwyczajnie i po ludzku -jak ci nie wstyd-proponować 8 mln zł -akcjonariuszom mniejszościowym-którzy liczyli że PBSZ SA. nie zostanie sprzedany i będzie robił wielkie zyski ? Tylko ze sprzedaży PBSZ-osiągnąłeś 150 mln zysku.Przejąłeś za grosze holding KOPEX-który tylko w tym roku daje ci 143 mln zł dywidendy. a do tego przy PTH pozostała tarcza podatkowa.Człowieku przemyśl sytuację-tak po ludzku-pomyśl jaki budujesz swój wizerunek -jako biznesmena.
Głośno w tej sprawie-to dopiero będzie -gdy powołają w sejmie komisję do sprawy celowego zadłużania i likwidacji holdingu przemysłowego -KOPEX.Rozmawialem w tej sprawie z dwoma posłami ze swojego okręgu.
Tak jestem dobrze zorientowany Życie gospodarcze obserwuję od 30 lat -na GPW jestem od 26 lat.Bardzo denerwuje mnie jak szybko dorabiają się biznesmeni na krzywdzie społecznej. Dlatego w ciągu ostatnich trzech dni rozmawiałem z 2 -ma posłami z mojego okręgu.Po wyborach istnieje możliwość powołania komisji do sprawy celowego zadłużania holdingu KOPEX oraz procedury jego przejęcia.
przepraszam za błąd pisarski -chodzi -oczywiście -o powołanie komisji "do zbadania -celowego zadłużania holdingu KOPEX oraz o zbadanie procedury jego przejęcia "
Postronny czytający wpisy Adama może uznać, że pisząc o wstydzie pana D tak naprawdę liczy na większy zarobek, jest to oczywista prawda, więc czy nie podobnie jak D ? O tuż nie, czym jest giełda oraz inwestorzy ? Czy nie są to partnerzy biznesowi ? Partnerzy którzy wyłożyli swoją kasę licząc także na zyski z inwestycji jak właściciel firmy który się po te pieniądze zgłosił na GPW. Czy zatem to co robi właściciel nie jest oszukaniem parterów. Tylko słychać jęki, że GPW pada, że brak inwestorów, niski obrót itd. Tu nie chodzi tylko o etykę, tylko o czyste zaufanie i bezpieczeństwo wykładania swojej kasy tzw inwestowania.
Inwestorzy którzy kupowali PRIMETECHA powyżej 2 zł liczyli że -że mając w grupie PBSZ S A.- w perspektywie kilku lat będzie wiodącą spółką górniczą w swojej specjalizacji.Teraz właściciel FAMURU otrzymuje dywidendę w wysokości 140 mln zł.A co otrzymuje akcjonariusz mniejszościowy ? Likwidację spółki PTH-czyli pozostawienie na lodzie oraz grosze -1.45 zł za akcję.takie właśnie postępowanie jest czynnikiem antymotywacyjnym do rozwoju i zaufania do GPW.Ludziom chodzi oto żeby dysproporcja pomiędzy dywidendą 143 mln zł -a ochłapem dla mniejszych akcjonariuszy - ordynarnie i niesprawiedliwie wielka- żeby nie była tak żenująca.Ja piszę w imieniu wszystkich pokrzywdzonych akcjonariuszy mniejszościowych.Jeżeli właściciel zmusi akcjonariuszy mniejszościowych do odebrania upokarzającej jałmużny-to ja doprowadzę do powstania sejmowej komisji d.s upadłości i przejęcia KOPEXU.
Buahahaha to już są szczyty bajkopisarstwa trolla - on doprowadzi do powstania sejmowej komisji hahaha. Dawno się tak nie ubawiłem, czytając brednie adama.