Jedyna nadzieja w Builders od Egypt i House Flipper City...to będą bestsellery a reszta zobaczymy. Jeszcze by mogli zrobić symulator rolnika...Chodowla krów,świn , kur...takie tam....)
Trochę nie rozumiem o co wam chodzi. Poza mało porywającym opisem gry - mam nadzieję ze to naprawią - sam pomysł jest świetny - grafika w stylu evil genius 2. Moim zdaniem grupa stopniowo będzie się powiększać - mniemam ze nie graliście w evil genius 1, shadow tactics, itd.
Ja też nie rozumiem o co niektórym chodzi, miały być gry nisko budżetowe, mało ryzykowne i własnie takie gry będziemy dostawać. Wole żeby zarobili na 10 małych grach niż wpierdzielili się w projekt za kilka baniek który się będzie zwracał 2 albo 3 lata. Sama gra wydaje się nie być niczym złym ani nadzwyczajnym, potwierdza tylko nową strategie firmy i dla mnie to jest najważniejsze bo sam sposób zarabianie na grach już udowodnił że jest bezpieczny, stabilny a jak nabierze rozpędu to pod kątem finansowym jest w stanie rywalizować z najlepszymi. Pozdrawiam :)
Ja się tylko zastanawiam jak kamizelki chcialy zdefraudował 10 baniek na tą produkcję. Ciekawe ile już kosztowała i jaki jest budżet finalny. Pomysł jest fajny jak na razie najlepsza z nowych pomysłów.
Powiedzmy, że jakieś 200 tys. od czerwca 2018 do września = 800 tys. plus 4 miesiąca po 400 tys. = 1,6 mln daje jakieś 2,5 mln. zł. Nic dziwnego, że Kostowski nie wytrzymał i walnął ręką w stół, aż kamizelki im pospadały.
Przypomnę ci tylko, że ostatnia (która to już?) wersja Kostowskiego z czatu jest taka, że zespół produkowane grę i miał wydawcę (?????) i "nagle" się zwinął. Co historia, to głupsza, ale zabawna. Coś jak komisja Macierewicza.
Szkoda, że mamy powtórkę z ACS, znów opis szympans tworzył. Jeśli 3 kolejne, poprawne zdania tak bardzo przerastają inżyniera, to niech znajdzie wśród zespołów studentów polonistyki i anglistyki, i daje do sprawdzenia.
A ja uważam że to GH może się udać, w mojej opini ma większe szanse niż PD.
Przede wszystkim, wyglada na to że po części wykorzystuje mechanike z PD więc moze zaoszczedza czasu. Pozatym jest o kradzieży i raczej ze startu będzie składanka co było mocna strona PD. Najlepiej jakby calkowicie wyeliminowali strzelanie.
Po krótce, wezmą to co było pozytywnie ocenione przez graczy przy PD, wywala to co było zjechane. Ubiora w nową historię + grafiki i wywala na rynek. To nie jest zła strategia.
Dla tych którzy nie kumają gier. To nie jest robione na podstawie PD. Tutaj macie mechanikę realtime jak z commandos i shadow tactic. Gra jest humorystyczna z dobracowana cartoonowa grafiką. Będzie bardzo przyjemna. Na giełdzie się średnio znam na grach sporo. Grafika Ala genius evil crookz a nawet dungeons 3. Będzie dobrze i tanio jeśli gra na ok max 15 godzin. Tylko niech historie dorobią typu główny bohater mści się na przemyslowcu który wykończył jego ojca w fabryce itd!!
I jeszcze jedno popatrzcie jak cukierkowe są lokacje wystroje wnetrz. Jeśli tam potrenują to house flipper city bedzie hitem. Bo tak to sobie wyobrażam
Dobrze byłoby to wiedzieć. Czy są powiązane ze sobą, czy są powiązane z CFG, czy spółka czeka na ewentualne decyzje, żeby razem z projektem wziąć na pokład zespół. Wiem, że nie każdy się zgadza, ale dla mnie to jest główny powód braku reakcji na kursie. Jest duża różnica między powstawaniem w spółce 5 gier i powstawaniem 5 fake trailerów.
Ja bym chciał zobaczyć info typu nad The Pit pracuje 8 osób, nad BoE 4, obie gry testuje PTC. I tak o każdej grze, która trafi do produkcji. Inaczej się nie dowiemy, czy ktoś to robi po godzinach albo jak mu przyjdzie ochota.
Ogólnie widać, że nie mają jeszcze nikogo na stanowisku PR/Marketing w CFG bo za takie opisy to by mnie szefowa op.. do kwadratu (akurat obecnie to robię). Jako akcjonariusz mógłbym im to nawet za darmochę ogarnąć (zawsze doświadczenie zawodowe).
Co do gry - widać, że będą niskie koszty, ale gra wygląda ciekawie (nareszcie) - Lotniskowiec od początku nie nadawał się do niczego. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Ciekawi mnie jednak ten projekt gry strategicznej w czasie II wojny światowej, który podano wcześniej. Wątpię aby to było to - chyba, że dla kogoś lata 30ste to II wojna światowa.
Moje główne cele sie i tak nie zmieniły:
1. House Flipper City 2. Strategia II wojna 3. Builders of Egypt
Głównie HFC - przewiduję, że nie dorówna HF, ponieważ HF trafia mocno w gusta kobiet a CITY może w to nie trafić, jednakże i tak nawet 1/3 sprzedaży HF dałoby tutaj kapitalizację 60+ (przy utrzymaniu kapitalizacji PLW/ULG na tym poziomie jaki jest lub wyżej). Można powiedzieć że z 5 spółek w które zainwestowałem "wwaliłem się" w 3 longtermowe, ale myślę, że dla bardzo wytrwałych da zarobić.
Zobaczymy też jak PLW zachowa się z HFC odnośnie promocji - to jest rozsyłka kluczy do Youtuberów/Twicherów oraz kupony zniżkowe, które przekładają się na taki sukces finansowy.
Jak pisałem o ACS, że słaby, to mnie odżegnywali od czci i wiary. A tu nawet wódz fremenów przyznaje, że od początku nie urywał :-). Heist się wyróżnia, powinien się od razu nadawać na tablety i switcha z takim stylem wizualnym.
Oczywiście, że marketing PLW będzie kluczowy, tylko ciekawe, czy to będzie współwydawcą nie, czy tylko CFG. A druga sprawa, czy powstaje wewnętrznie, czy zewnętrznie, bo wiadomo, w czym to robi różnicę.
Jest pod co pograć. W porównaniu z lotniskowcem gra wygląda na taką kilka poziomów wyżej. Przyjemna grafika i taka właśnie tabletowoswitchowokonsolowa. Jesli bedzie jeszcze ciekawie zbudowana to będzie to. Jeśli Heist nie ruszy kursu trzeba będzie zapomnieć o tej spółce. Czekam na najbliższe dni czy tylko ja mam takie odczucia czy też więcej ludzi.
Trochę przereklamowane to ratowanie CFG przez Kostkowskiego: opisy znów pisane na kolanie (playway nie ma.tlumaczy/korekty?), trailer nie poszedł kanałami playwaya. Potem nam powiedzą, że z tej niewielkiej grupy CFG na FB za mało like było i znów do kosza jak lotniskowiec?
ACS nie miał szans być dobry bo to nie gra na taki budżet. Nawet tego nie śledziłem. The PIT i The Grand Heist są niskobudżetowymi taktycznymi gierkami i w cenie koło 35zł pójdzie tego sporo przez co dadzą zarobić. Będą to podwaliny finansowe i przetarcie/doświadczenie przed HFC i innymi większymi. Ogarnięcie dużego tytułu bez doświadczenia nie jest proste. Tak jak to każdy widzi idziemy w dobrym kierunku, ale powoli - taki profil spółki. Szybkie w dół/górę to CIG. Obie spółki dadzą zarobić, ale ich profile się bardzo różnią. Mając jedną do wyboru stawiam zawsze studia mnie ryzykowne i takim jest CFG. Trwa to trochę, ale giełda to nie sts.
Może źle pamiętam, ale czy na czacie, czy na konferencji PLw była chyba mowa, że HFC to też mały projekt.
Plus dopóki ktoś nie powie inaczej, raczej trzeba zakładać jak yhm powyżej, do każdego projektu osobny zespół.
Kurka wodna, minęło sporo czasu, a na FB PLW ani wody naszego trailera. Trochę lipa takie wsparcie. A potem będzie o małym zainteresowaniu. Skąd ma być zainteresowanie, z tych 3 tys. fanów na.FB CFG?