• Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~zdezorientowany [5.173.89.*]
    Niech mi ktoś wytłumaczy jak komuś głupiemu:
    1. Dlaczego spółka udzieliła pożyczki 600 tys. zł podmiotowi powiązanemu i o tym nie poinformowała akcjonariuszy?
    2. Dlaczego PrimeBit Games prezentuje produkty Primebit Studio jako swoje bez informowania o zawarciu stosownych umów z podmiotem powiązanym?
    3. Jak to jest, że PrimeBit Games w ostatnim czasie porzucił działania na rynku gier i przenosi się na rynek aplikacji biznesowych? Czy to znaczy, że cel, dla którego powstała Spółka Akcyjna został zrealizowany, a spółka zmienia profil działalności (strategię) bez informowania akcjonariuszy?

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.133.155.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Hehe [46.134.2.*]
    To się nazywa prywatyzacja zysków i uspołecznianie strat
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Echo [91.150.175.*]
    Informacje o udzielonych pożyczkach.
    W okresie sprawozdawczym spółka udzieliła pożyczki gotówkowej w wysokości 600.000 zł spółce Prime Bit Studio Sp. z o.o. Umowa pożyczki zawarta dnia 8.10.2018 r. pomiędzy spółkami Prime Bit Games S.A. a Prime Bit Studio Sp. z o.o. :
    Kwota pożyczki : 600.000,00 zł
    Wysokość oprocentowania: 1% w skali roku
    Termin spłaty: do 12 m-cy 

Informacje można znaleźć w tym dokumence dołączonym do raportu rocznego:
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2019-05/0000110833_201905080000119353.pdf

• Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~zeco [37.120.156.*]
    • IT MANAGER
    • WIRTUALNY KELNER
    • PRIMEMANAGER
    To sa realizacje firmy EverPress
    link

• Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Ator [81.161.192.*]
    Adres podany na stronie Everpress: Ulica słowackiego 24/1101 35-060 Rzeszów pokrywa się z adresem spółki Primebit games. Jednak po wizycie w tym budynku można się dowiedzieć, że Primebit games już pod tym adresem nie znajdziemy ponieważ się przenieśli.
    Wszystko to bardzo podejrzane. Koś wie może coś więcej o tym Everpress ?
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~blabla [192.95.12.*]
    Everpress należy do byłej żony prezesa Prime Bit Games
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Ursyn [185.13.184.*]
    Dnia 2019-06-12 o godz. 08:06 ~zdezorientowany napisał(a):
    > Niech mi ktoś wytłumaczy jak komuś głupiemu:
    > 1. Dlaczego spółka udzieliła pożyczki 600 tys. zł podmiotowi powiązanemu i o tym nie poinformowała akcjonariuszy?

Mąż żonie pożyczył, żeby wykazać że te środki są. Ot kreatywna księgowość.

• Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Stalker [188.29.165.*]
    A ja myślałem że to na ten wyjazd biznesowy do Tokio
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Echo [91.150.175.*]
    Z tego co wiem, wyjazd ma na celu poszukiwanie nowych relacji biznesowych: link
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Cozo [109.232.240.*]
    Tu masz odnosnie wyjazdu https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/publication/view/1168991
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~infoseeker [89.64.41.*]
    Zastanawiam się skąd by mieli 600tyś, żeby pożyczyć komuś(sobie). Proszę o konkretne dane, bo z moich informacji pracownicy nadal nie dostają $$ na czas. :P
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Oszukany [81.161.203.*]
    Potwierdzam. Ja czekam już 6 miesięcy na zaległą wypłatę. Niestety bez sprawy w sądzie chyba nie uda mi się wyegzekwować należnych mi pieniędzy. Pewnie Michał zgłosi ten komentarz do moderatora aby go usunął, ale ja będę się tu natarczywie przypominał. Szkoda, że żyjemy w takim kraju gdzie instytucje powołane do sprawdzania takich procederów nie są w stanie niczego wyegzekwować.
    Pozdrowienia Michał. Dobrze wiesz czyj to komentarz.
  • Re: Co tu się w ogóle dzieje? Autor: ~Oszukany2 [37.72.122.*]
    Dnia 2019-06-16 o godz. 11:42 ~Oszukany napisał(a):
    > Potwierdzam. Ja czekam już 6 miesięcy na zaległą wypłatę. Niestety bez sprawy w sądzie chyba nie uda mi się wyegzekwować należnych mi pieniędzy. Pewnie Michał zgłosi ten komentarz do moderatora aby go usunął, ale ja będę się tu natarczywie przypominał. Szkoda, że żyjemy w takim kraju gdzie instytucje powołane do sprawdzania takich procederów nie są w stanie niczego wyegzekwować.
    > Pozdrowienia Michał. Dobrze wiesz czyj to komentarz.

Obawiam się, że Michał może nie wiedzieć o kogo chodzi, gdyż takich osób w ostatnim czasie jest całkiem sporo. Włącznie ze mną wiem o co najmniej ośmiu takich osobach. Tak to jest jak się ma brzydki zwyczaj nierozliczania się z osobami, z którymi kończy się współpracę. Bo niby po co, skoro i tak już nic do firmy nie wniosą. Wyroki sądu są zdaje się jawne, chętnie udostępnię po zakończeniu procesu.

[x]
PBGAMES 0,00% 0,16 2026-04-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.