Kupuję tylko wybrane spółki z WIG20.
Czasami kontrakty terminowe.
Zainteresował mnie wątek Getinu ponieważ jest jajcarski i można się
nieźle ubawic czytając zamieszczone
w nim posty.
Faktycznie to jedno z niewielu tak aktywnych forów :) Spółki LC zaś są mocno spekulowane ale nie zgodzę się co do stwierdzenia ze nie dadzą zarobić. Wg mnie można tu zarobić krótkoterminowo ale dadzą zyski tez w długim terminie
Dnia 2019-06-08 o godz. 12:57 yoggi napisał(a): > Faktycznie to jedno z niewielu tak aktywnych forów :) Spółki LC zaś są mocno spekulowane ale nie zgodzę się co do stwierdzenia ze nie dadzą zarobić. Wg mnie można tu zarobić krótkoterminowo ale dadzą zyski tez w długim terminie
Tego że się tu nie da zarobić nie wiem . Twierdzę tylko że wskaźniki tej spółki są beznadziejne
Tak franek a jakie wskazniki ma beznadziejne ? C/WK ? Wyniki zagranica 122 mln netto ? Zywa gotowke z dywidende prawie 50 mln czy wirtualne odpisy z IdeaBank ?
Może popatrz na wskaźniki jednostkowe Holdingu a nie skonsolidowane :P
Patrzenie w tym wypadku na skonsolidowane wyniki to mniej więcej jak Ty i Twój pies macie średnio po 3 nogi :)
Holding ma wiele spółek ,inwestuje w nie pieniądze ,jak któraś nie wyrabia to zamyka i traci to co zainwestowała nic więcej ( chyba że uznaje za sensowne ratowanie tej spółki to dosypuje środki ) wiec taka konsolidacja jest trochę chybiona w tym wypadku
Głównie chodzi o to żeby nie transferować zysków pomiędzy spółkami - tutaj tego nie widać
Rafcyk i inni mieli okazję której nie wykorzystali.Balon pękł i koniec bajki.Wielu long term tak ma dlatego jest powszechne powiedzenie że zyski na giełdzie to kasa z przyszłości,która odeszła w przeszłość.
Przyjdź za rok bo w piątek będziesz musiał nas opuścić ,nie zobaczymy 0,73 , choć w piątek na pożegnanie zobaczysz takie TKO , chyba że TKO się liczy buachchchaaa