• kurs po docięciu Autor: ~Amator [185.28.251.*]
    Witam,

przez jakiś zastanawiałem się czy nie kupić trochę akcji "pod dywidendę". w końcu 10 % to bardzo dużo. ostatecznie postanowiłem poczekać co będzie z kursem po dywidendzie i dopiero wtedy kupić, ale już "pod wzrosty". po odcięciu dywidendy kurs zleci w okolice 36,8 czyli cofamy się do roku 2014 kiedy ostatnio był na takim poziomie. i teraz pytanie czy powrót na co by nie powiedzieć 5 letnie minima nie będzie miał negatywnego wpływu dalsze na zachowanie kursu ?

Dzięki za odpowiedź tj. pomoc, pozdrawiam
  • Re: kurs po docięciu Autor: ~antypis [37.47.217.*]
    Spojrz najpierw w raporty kwartalne z kazdego roku i zbadaj jak sie zachowuje kurs biorąc pod uwagę podstawowe wartości. Jak czytać raporty jest mnóstwo informacji w internecie. Wyciąganie wniosków z danych wykresów jest trochę zbyt pobieżnym tematem. Może spaść o 80%, może zostać na tym samym poziomie a może wystrzelić na 80% w górę teoretycznie. Ale ocena tego na podstawie tylko wykresow jest niemożliwa. Ja osobiscie uwazam, biorąc pod uwagę wyniki finansowe, koniunkture i rozwój tej firmy, ze kurs będzie oscylował w widelkach 35-45zl. Ale to tylko moja opinia i nie może być uważana za rekomendacje w myśl przepisów. Ja osobiście nabylem akcje tej firmy w atrakcyjnej cenie i raczej pozostanę jej akcjonariuszem na długi czas, przynajmniej do momentu zaprzestania wypłat dywidendy. Treść na dolki też trochę akcji dokupiłem.
  • Re: kurs po docięciu Autor: ~kabaret [5.174.213.*]
    Dnia 2019-06-06 o godz. 13:47 ~antypis napisał(a):
    > Spojrz najpierw w raporty kwartalne z kazdego roku i zbadaj jak sie zachowuje kurs biorąc pod uwagę podstawowe wartości. Jak czytać raporty jest mnóstwo informacji w internecie. Wyciąganie wniosków z danych wykresów jest trochę zbyt pobieżnym tematem. Może spaść o 80%, może zostać na tym samym poziomie a może wystrzelić na 80% w górę teoretycznie. Ale ocena tego na podstawie tylko wykresow jest niemożliwa. Ja osobiscie uwazam, biorąc pod uwagę wyniki finansowe, koniunkture i rozwój tej firmy, ze kurs będzie oscylował w widelkach 35-45zl. Ale to tylko moja opinia i nie może być uważana za rekomendacje w myśl przepisów. Ja osobiście nabylem akcje tej firmy w atrakcyjnej cenie i raczej pozostanę jej akcjonariuszem na długi czas, przynajmniej do momentu zaprzestania wypłat dywidendy. Treść na dolki też trochę akcji dokupiłem.

Pisze to oszust z PEŁO albo tęczowy Jaśko z brudnym Kakaem zwolennik Acta2 i emerytury 70+???? hahahaha
  • Re: kurs po docięciu Autor: ~Amator [185.28.251.*]
    Dnia 2019-06-06 o godz. 13:47 ~antypis napisał(a):
    > Spojrz najpierw w raporty kwartalne z kazdego roku i zbadaj jak sie zachowuje kurs biorąc pod uwagę podstawowe wartości. Jak czytać raporty jest mnóstwo informacji w internecie. Wyciąganie wniosków z danych wykresów jest trochę zbyt pobieżnym tematem. Może spaść o 80%, może zostać na tym samym poziomie a może wystrzelić na 80% w górę teoretycznie. Ale ocena tego na podstawie tylko wykresow jest niemożliwa. Ja osobiscie uwazam, biorąc pod uwagę wyniki finansowe, koniunkture i rozwój tej firmy, ze kurs będzie oscylował w widelkach 35-45zl. Ale to tylko moja opinia i nie może być uważana za rekomendacje w myśl przepisów. Ja osobiście nabylem akcje tej firmy w atrakcyjnej cenie i raczej pozostanę jej akcjonariuszem na długi czas, przynajmniej do momentu zaprzestania wypłat dywidendy. Treść na dolki też trochę akcji dokupiłem.

Dzięki, za odpowiedź. Przede mną jeszcze dużo nauki !

Powodzenia i wzrostów życzę
  • Re: kurs po docięciu Autor: ~Bart [109.144.222.*]
    Nie . Wręcz przeciwnie , spółki które są po większych przecenach są atrakcyjniejsze. Po pierwszych lepszych wynikach zobaczysz zainteresowanie . Jak na obecną sytuację gospodarczą spółka ma się dobrze. Pozdrawiam i powodzenia .
[x]
ALUMETAL -0,04% 81,30 2023-08-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.