auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i co na to hejterzy znafcaNC i tutek?????????????????????????
kontrakt będzie duzy więc wzrosty beda też duże..:), kto kupił dzisiaj wygrał los na loterii, kto kupił kilka miesięcy temu wieksza ilośc będzie milonerem :)
Trudno powiedzieć ile im skapie z tego tortu. Tylko kilka firm z konsorcjum jest większych od Datawalk, reszta to dość małe spółki. Najważniejszy będzie udział w takim projekcie i ewentualne referencje.
DataWalk Inc, spółka z grupy DataWalk, zawarła memorandum z Research Innovation Inc., liderem konsorcjum ofertowego na rzecz Departamentu Sprawiedliwości USA - poinformowała spółka w komunikacie. Departament wybrał konsorcjum do współpracy w zakresie dostarczania systemów i rozwiązań analitycznych w okresie pięciu lat.
Według ekspertów prawa memorandum nie jest umową, ani nie zobowiązuje do jej zawarcia. W dyplomacji wykształciły się głównie: memorandum intencji i memorandum porozumienia, a w praktyce gospodarczej - list intencyjny, czyli memorandum of understanding.
To jeszcze nic nie znaczy, ale jest świetnym wybiegiem pod emisję akcji.
Poczytaj sobie co to jest list intencyjny. W tej chwili nic się nie dzieje. To jest taki wybieg aby podbić stawkę w grze - równie dobrze może to być blef. Oczywiście możesz zaryzykować i postawić wielkie pieniądze. Takie numery robi się właśnie po to aby zanęcić graczy do podbicia stawki.
Podniecasz się jak rasowy hazardzista. Niestety, ciągle nic z tego nie wynika. To jest kolejne tzw przelomowe info jakich spółka wyprodukowała już kilka.
niczym sie nie podniecam , opijam 4 browara z uwagi na sukces, a ciebie jak widze zazdrość skręca, sorry malkontencie ale czasami opłaca się byc optymistą
Jestem optymistą, wielkim optymistą. Kończy im się kasa i potrzebują sensacji - to i jest. Po 4 browarze chętniej wyłożysz kasę na nową emisję, a przecież o to w tym wszystkim chodzi :)
Konsorcjum wygrało przetarg. Teraz pytanie jakie rozwiązania sprzedadzą i za ile. Zakładam ze funkcjonalnie nie maja w konsorcjum rozwiązania dublujacego datawalk wiec powinni je upchać. Pytanie tylko ile dostaną z tych 500 milionów - 1% czy może więcej.
Umiecie wy w ogóle czytać tekst ze zrozumieniem. 500 mln jest na wszystkie projekty realizowane przez wszystkie konsorcja przez wiele lat. To konsorcjum może dostać i 100 000.
Jak są publikowane tak zbudowane teksty to przeważnie jest jakaś nędza, bo widać że się asekurują. Tylko trzeba umieć czytać.
Umiem i dobrze rozumiem dlatego się specjalnie nie podniecam i nie wierze w żadne rakiety itp. Podejrzewam ze nawet jutro niektórzy będą chcieli wykorzystać okazje żeby wyjść z akcji. Wierz mi ze w każdej takiej akcji szukam ściemy ale za dużo innych podmiotów jest w to zaangażowane żeby można im zarzucić takie działania. Po prostu jak każdy startup mogą upaść ale maja tez spora szanse na umiarkowany sukces.
Odpuść. Wiesz doskonale, że nikt nie chce czytać ze zrozumieniem. Ważne są marzenia i liczenie potencjalnych zysków. Natomiast przyznać muszę sporo cwaniactwa po stronie firmy i dobry tekst pod kolejną emisję.
No to w końcu mamy news na który czekaliśmy, tak tylko z przyzwyczajenia tu zerknąłem a tu taka petarda :-))) ale się ciesze. Co prawda tak jak pisałem redukowałem pozycje, ale z tym co zostało to i tak biedy nie będzie. Pomijając już to jaki będzie kurs to wartość posiadanej technologi została potwierdzona i nie chodzi mi o półgłówki które tu pisały bo to akurat miałem w d.... ale takie referencje na pewno zwrócą uwagę potencjalnych klientów. Mamy to :-)))))
I jak zawsze przy takich okazjach nieśmiertelny kawale dedykacja Są nowiny.......:-))) s.......:-)))))) https://www.youtube.com/watch?v=ZKamQeW5uo0