• Wszyscy sprzedali? Autor: ~nikt [185.28.176.*]
    Lista obecności ;)
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~nikt [185.28.176.*]
    Ale efekt stadny działa non stop, wystarczy jedno zlecenie w jakiejś niższej cenie, zaraz lawina (jak na nasze możliwości) następnych. I tak do następnego.
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~nikt [185.28.176.*]
    A cała zwała z ostatnich paru dni zrobiona trochę ponad 40 tys akcji
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~kto [89.77.118.*]
    jak już wszyscy "w panice" opuszczą papier i uklepie się dołek to patrząc na wykres długoterminowy, widać, że aktualnie jesteśmy w fali 4 hossy, po której powinniśmy wejść w falę 5 na której powitamy nowe szczyty powyżej 20 PLN

https://stooq.pl/q/?s=4fm&c=10y&t=c&a=lg&b=1
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~Minos [149.156.72.*]
    To są jakieś rzewne jaja na tej polskiej giełdzie. To jest niepoważne po prostu, śmiać się czy płakać. Najlepiej na tej giełdzie się wychodzi krótkoterminowo spekulując w sumie.
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~grzesiek2421 [188.146.51.*]
    Ja trzymam,chociaż chciałem sprzedać:)
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~Inwestor4fun [83.31.235.*]
    Teraz to się właśnie kupuje :) jak się ma za co :)
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~ciekawe [37.47.164.*]
    Ciekawe czemu nie kupuje zarząd?
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~not-much-for-fun [93.107.29.*]
    Jestem drobnym akcjonariuszem tej ciekawej spółki z przerwami od kilku lat. Muszę przyznać, że ost. spadek mnie "troszkę" zaskoczył (chyba dlatego, że źle zinterpretowałem wskaźniki wyprzedzające AT). No nic, zostałem z pakietem w ręku, czyli zamiana na inwestora długoterminowego. ;-) Obstawiam spadek kursu przez następne tygodnie do ok. 6.5 pln.

Przychody przychodami, ale firma musi zarabiać, a tu model biznesowy jest - mam wrażenie - płynny, stąd pomysł na e-commerce.

Z innych rzeczy nie podobają mi się dużo wyższe koszty ogólnego zarządu wykazane w raporcie za I kw. 2019 (wzrost z 1,13 do 1,90 mln). W takiej spółeczce 5 członków zarządu to wg mnie stanowczo za dużo.

Pozdrawiam innych akcjonariuszy.
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~ciekawe [37.47.164.*]
    Jak rosło lub stało to byli tu spece od 18-20 zł. Spadło to widzicie 4-6. Czemu ludzie ciągle mają potrzebę wróżenia z fusów chociaż to sie prawie nigdy nie sprawdza? Potrzeba poczucia kontroli sytuacji? Będzie po tyle po ile będą chętni sprzedać albo kupić. Czy ktoś będzie chciał sprzedać po 6? Możliwe ale nie wiadomo po ile beda chętni do kupna w tej samej chwili. Może wstrzymajmy się z prognozami bo jeszcze nikt tutaj nie trafił
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~noo [185.28.176.*]
    no coraz lepiej panowie, jest tu jeszcze ktoś zarobiony?
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~KOt [188.147.35.*]
    Kurcze ... po 7,5 można dziś kupić ... no nic, czekam dalej i jutro sprawdzę ... może po 7 się da :D

Dodam tylko ... kompletnie niepotrzebnie, że ja chętnie i po 8 wezmę ... wartość księgowa to 10,12 PLN za akcję więc na razie parę złotych do przodu ... a nie wskazuje nic na to by wartość księgowa się obniżyła :D

To jak ktoś chętny po 6,5 PLN tak jak ktoś pisał to ja bardzo chętnie :D
    tu sami chetni tylko sie czają a może o 10gr niżej sie uda te 200 akcji kupić, nie wiem jakim kapitałem obracasz ale nie rozmieniajmy się na drobne, bo tu na sesji nie kupisz jako jedna osoba za więcej niż kilka tys zł
    Noo - dokładnie, tu nikt nie kupuje dużo dla tego kurs jest tak zwalony, starczy, że jedna osoba ma 4000-5000 akcji i chce je sprzedać... to przy porządnych układach może zwalić kurs z 10 PLN do 7 PLN ... dlatego to wszystko jest takie śmieszne na dłuższą metę. To, że jak przyjdzie pozytywna informacja to kurs wywali do góry jest oczywiste, bo starczy 7-10 tys akcji by podnieść ten kurs dobrze powyżej 10 PLN .... a mówimy tu o 100 tys. PLN :D więc jest mega śmieszne co można zrobić kwotą o wartości skody czy hyundaia z kursem spółki wycenianej na ładnych parę baniek :)

Tak naprawdę nie ma znaczenia czy kupisz po 4 czy po 8 PLN bo nie kupisz tak dużo by to miało znaczenie dla Twojego życią :D Jak pójdzie na 12 PLN, to trzeba w drugą stronę długiego czasu byś to sprzedał :D

• Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~steph [178.235.116.*]
    powiem szczerze, że ten spadek mnie zaskoczył i to bardzo.

dokupiłem teraz po 8 i 7,80
    chyba nawet sprzedających zaskoczył, sami się stratowali, jestem trochę na giełdzie i cały czas mnie zadziwia owczy pęd, w ogóle brak wiary w firme, jakby to była jakaś kryptowaluta za która nic nie stoi, sam papier (wirtualny)
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~Zbynio [31.60.4.*]
    I co z tego że wartość to 10zl jak są straty tak przez rok i sprzedać będą musieli co mają i wartość będzie 5,zl
    co?
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~Innyzbynio [31.60.4.*]
    Jak te co? To dom nie to inaczej: np. co z tego że mają ekrany za miliony jak interes gówno wart i nie ma zysku ile będziesz kręcić taki biznes w końcu coś musisz sprzedać by nie utonąć i wtedy wk spada i tego ulica się wystraszyła a z innej beczki dobry moment na wezwanie
    No i wiadomo dlaczego jest 7 PLN :)

Ekrany te co kupili w tym roku, to sprzedadzą bo im biznes nie idzie ... To po co ludzie kupowaliście akcje firmy, gdzie uważacie, że Zarząd to ludzie niespełna rozumu ? :) dziś wywalą grubą forsę na ekrany, jutro wpadną w długi i utoną !

Echh ... biznesmany :)

Strach padł blady, bo kaska się zmniejszyła i dewidendy nawet nie wypłacą ? :D

A miało być 18 ! Miało być tak pięknie :D

Może warto jednak poczekać, bo jak każdy biznes i ten musi mieć czas na ruszenie - czyli rok, może 2 ... a jak kasa woła jeść, to sprzedajcie - jest tu paru co chętnie po 6 czy 7 PLN wezmą te 5000 czy 8000 akcji :D

Te teorie spiskowe ...

Ja panu Zbynio generalnie proponował bym bitcoina do inwestycji tam nie ma problemu ze srodkami trwałymi amortyzacją i temu podobnymi bzdurami
    Widzę że koledzy/ki za krótko chyba na bananowej i czytać ze zrozumieniem o mnie się nie martwa daje radę na GPW już od 20lat chodziło mi panowie o podkreślenie tego jak myśli ulica a co do wiary w zarząd to nie jeden już obiecywał złote góry a kończyło się na placzu
    to się wyrażaj kolego bardziej składnie,
    uszanowanko
    A jeszcze wrócę do wk to można sobie wsadzić w buty wskaźnik nic nie wart bo można mieć butke z piwem i kręcić lepsza kasę niż mieć ekran za milion
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~Inwestor4fun [83.31.128.*]
    link
    Czyli ceny reklam spadły a strata tylko minimalna i to po uwzględnieniu strat na e-commerce, gdy przyjdzie więcej pieniędzy to będzie rewelacyjnie. A leszcze sprzedają :)
  • Re: Wszyscy sprzedali? Autor: ~Kot [95.41.139.*]
    Zbynio - kazdy wskaźnik, który nie pasuje można sobie w buty wsadzić. Zasada jest jednak prosta - O ile Twoja budka z Piwem ma rentowność 40% (czyli po odliczeniu wszystkich kosztów zarabiasz 40% to bym się jednak zastanowił czy kupić jej akcje gdyby nabyła w ramach emisji akcji 2 dniową produkcję browaru Okocim :)

Bo wartość piwa versus wartość budki była by jak 80:1 mimo super rentowności pozornej.

Tu zaś wskaźnik masz 1:0,8 czyli zawsze jest możliwość, że coś się zadzieje źle ale masz czas by się wycofać i masz szansę odzyskać spory procent kasy... przy Twojej koncepcji budki z piwem raczej to się nie uda :D

Swoją drogą skoro wskaźnik C/WK jest nie miarodajny to co się przejmujesz głupim wskaźnikiem, który jest jeszcze bardziej płynny i mniej znaczący jak kurs dnia ??

Olej też ten wskaźnik - bo on zazwyczaj wskazuje jak wielu leszczy wyciągnęło ze skarpety swoje oszczędności w dobie beznadziejnego oprocentowania lokat i postanowiło zostać Polskim Buffetem :) Taki kurs jest miarodajny na przestrzeni 2-3 konkretnych informacji + otoczenie rynkowe...

No ale zawsze możesz sprzedać - masz 20 lat doświadczenia więc wiesz, że spadnie to sobie odkupisz taniej :)

[x]
DIGITANET 1,63% 199,00 2026-04-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.