Jeśli zysk zagranicy + dywidendy z TU Europa + Mw Trade będzie sumarycznie w tym roku w okolicach 200mln zł, to dla Getin Holding roczny zysk będzie równy obecnej kapitalizacji. Słabo? :) P.S. IDEI nie wiliczam - choćby mieli ją oddać za 189mln zł... czyli 1zł/akcję GH ;)
Nawet sprzedaż IDEI za 1zł (czego raczej się nie spodziewam) nie sprawi, że Getin Holding przestanie zarabiać pieniądze rzędu 100-200mln zł rocznie - z czego znaczna część może wpływać na konto GH w formie dywidendy - jak to miało miejsce w Q1 2019...
PlayWay to w tej chwili bezapelacyjnie druga największa spółka gamingowa, pod względem wyceny rynkowej, na polskiej giełdzie - zaraz po CD PROJEKT. W czasie gdy kursy akcji producentów gier przeżywają największy kryzys od lat, notowania PlayWay zachowują się relatywnie najlepiej. To zasługa konsekwentnej strategii jaką realizuje spółka. W skrócie można ją określić zdaniem: „my nie obiecujemy, że kiedyś wydamy świetną grę, tylko po prostu zarabiamy coraz więcej, tu i teraz”.
niska wycena na GPW to C/Z=5. Choćby sam IDEA BANK=0.00zł, to GTN powinien chodzić po 4-5zł... I czuję, że jest to kwestia kilkunastu miesięcy - mogę tyle poczekać... mam cas... 8)
Mam czas i jeszcze trochę gotówki żeby zaryzykować na wypadek gdyby M73 trochę kurs uwalił choć już wątpię w jego możliwości, ale na GPW wszystko zdarzyć się może z ponadprzeciętnymi cudami włącznie GL