raport nie wygląda tragicznie a zasiał panikę, bardzo dobry czas na zbieranie, zobaczycie co będzie się działo w tym roku po III kwartale ja weszedłem może ciut za wysoko bo po 15,10 - 15,70 ale zlecenia ustawiłem i zaraz zbije średnią :D
A co jest pozytywnego w tym raporcie? Ja nie dostrzegam: - Niemcy stracone i nie wiadomo ile jeszcze tam utopili - koszty zarządu zjadają całe zyski - kolejne kwartały nie będą lepsze.
faktem jest że cała niemiecka gospodarka spowalnia wiec dane z ich rynku nie dziwią, ale skupny się na Polsce, konsumpcja wewnętrzna jest silna i ciągle rośnie, kilka koniecznych zmnian w polityce firmy i mamy dowartościowanie akcji ktore w tym momencie są przecenione o ok 60%
Trzeba naprawdę być ślepcem by nie zauważyć że całe te zbicie jest pod wykup akcji własnych. Zapomnieliście że firma ma wykupić akcje w przedziale do 40żł Ustalenia wcześniejszego walnego. To ze Joanna jest w ciąży i jest medialną twarzą firmy to super, to ze na rynku niemiecki jest inwestycja i jakaś mało znacząca strata z lizingiem to chyba nie powód do paniki. Ktoś na pisało pokoleniu gender i co homo kobiety przestana chodzić w majtkach i stanikach???? Błagam troszkę logicznego myślenia. Maja dać premię pracownikom w akcjach lub pieniądzach po przeliczeniu. Proste zbicie ceny i wypłacamy mniej pieniędzy. Za parę chwil dywidenda walne roszady w zarządzie. Cierpliwi zostaną wynagrodzeni. Ja już wyprztykałem sie troszkę z kasy kupując ale może jeszcze łyknę parę okazji. Uśrednienie daje fajne efekty. Pozdrawiam
Spowolnienie w niemieckiej gospodarce nie ma tu nic do rzeczy, to nie puma, która sprzedają towary za miliardy EURO. Giełda juz mnie dawno nauczyła by nie zaklinać rzeczywistosci. To że się kupiło akcje danej spółki nie znaczy ze jest to dobra spółka. Niestety natura ludzka jest taka, ze cieżko jest sie przyznac do błędu i broni się swoich decyzji za wszelką cena. Kiedys tez tak miałem.
Duże pakiety akcji idą, od wyników, jakby umówione transakcje, po to było to zbicie kursu do niespotykanych od dawna cen, i faktycznie panika jakby firma bankrutowala i kto te ilości odbiera ?
Niech panikują nadal. Ja chetnie kupię po przecenie każdą ilość. Przy pułapie za 10 zeta wykupie tyle ile będę miał pieniędzy. Tu jest potencjal a w IIIQ będzie mega wyskok w górę. Tym bardziej że zapewne w przyszłym roku będzie rekomendacja dywidendy, gdyż plany na reorganizację biznesu wyglądają mega sensownie.
Dnia 2019-06-04 o godz. 11:33 ~antypis napisał(a): > Niech panikują nadal. Ja chetnie kupię po przecenie każdą ilość. Przy pułapie za 10 zeta wykupie tyle ile będę miał pieniędzy. Tu jest potencjal a w IIIQ będzie mega wyskok w górę. Tym bardziej że zapewne w przyszłym roku będzie rekomendacja dywidendy, gdyż plany na reorganizację biznesu wyglądają mega sensownie.
Uuuaa, niedobrze, jak pojawiły się takie naganiacze bez merytoriów to świadczy, że w spółce jest MEGA ŹLEEEE.
Otóż nie, nie jestem naganiaczem gdyż nie mam w tym żadnego interesu. Wyraziłem swoją opinię, że przy cenie za 10 zeta za akcje kupie każda ilość. Tyle w temacie :)
I oceniam że firma odbije od dna.
Ja już dokupuje, I tak na serio to nie jest łatwe, niby spada ale kupić więcej jest trudno, dziś zlecenie na 500 akcji po 13 wisiało prawie cały dzien. Spójrzcie na wskaźniki, za krótki czas będziemy na innych poziomach. Tylko moja skromna ocena i nikogo nie namawiam.
Słabo nikt nie chce oddać akcji w dobrej cenie. Wystawcie pakieciki po 14 proszę 2000-4000 sztuk. Powyżej 17zł i wyżej już są pakiety po 10000- 40000 czyli będzie dobrze. Jakieś infa przed walnym trzymane w sekrecie???
Każdy kisi akcje i czeka na walne. Zarząd przedstawi osiągnięcia i dopiero gały wytrzeszczać będą. Ciepełko i okres przed wakacjami więc czas na kupno majtasów. Ceny w sklepach firmowych spoko to i obroty wzrosną. Któryś gość zdziwiony że obroty w marcu i kwietniu słabe. Fakt kto w zimnej wodzie sie kąpie - PINGWINY. Teraz się zacznie. Seria bielizny dla matek w ciąży będzie dzięki Joannie promowana. Kolejny zysk. Po wyłączeniu emg brak obciążeń to i zysk bedzie. Droga rado nadzorcza - oni tez nasze forum czytają Zwracam się z prośbą o zwiększenie kwoty dywidendy do 3 zł lub przeznaczenie tej kasy na wezwanie wykupu akcji w cenie 25zł Mieści sie to w widełkach ustalonych na poprzednich walnych Pozdrawiam