Ciekawe kiedy zwołają?
W zeszłym roku już w kwietniu było a teraz cisza jak makiem....
Co z zyskiem, będzie w końcu dywidenda czy nie?
Jak myślicie co taka cisza...
Duzi zastanawiają się jak skupić resztę akcji tanio i podzielić się zyskami po wycofaniu z giełdy :-) Ja tam mogę czekać. Dla mnie minimum to pln 2,5 :-D
tak samo myślę....kolejne wezwanie po min. 2,50 zł (taniej nie sprzedaję),albo spółka zacznie w końcu wypłacać sowite dywidendy...mnie się nie spieszy,mam za co żyć :)
Według statutu spółki ZWZ musi się odbyć najpóźniej do końca czerwca. Dywidenda jest nierealna,obecny układ (Skotniccy) nie podzieli się kasą z Hubertem (kto długo siedzi na tej spółce wie o kogo chodzi). Pozostaje powolny organiczny rozwój spółki jak do tej pory, kurs podąża za wartością księgową spółki. Zyski należy zainwestować w moce przerobowe zakładu ,bo koninktura na skrobie jest i będzie.
Skotniccy mają razem 44,24
pozostali ujawnieni duzi 43,94
razem 88,18
free float niecałe 12
niewielka różnica, jeśli zamiele się na walnym to może być ciekawie...
może dlatego zwlekają może bracia szukają wsparcia...
Temat Informacja w sprawie podziału zysku za 2018 r.
Podstawa prawna Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Treść raportu: Zarząd Przedsiębiorstwa Przemysłu Spożywczego PEPEES Spółka Akcyjna („Spółka”) informuje, że podjął decyzję o zarekomendowaniu Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu przeznaczenie zysku netto wypracowanego w roku 2018 w kwocie 17.442.179,57 zł na: 1. wypłatę dywidendy w kwocie 0,06 zł za jedną akcję w łącznej kwocie 5.700.000 zł; 2. pozostałą kwotę w wysokości 11.742.179,57 zł przeznaczyć na kapitał zapasowy Spółki. Jednocześnie Spółka informuje, że niniejsza rekomendacja została pozytywnie zaopiniowana przez Radę Nadzorczą Spółki. Ostateczną decyzję dotyczącą podziału zysku za rok obrotowy 2018 podejmie Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki.
To bardzo dobra informacja, że Pepees zaczął płacić dywidendy. Podział zysku też odbieram pozytywnie: 1/3 na dywidendę, 2/3 na dalszy rozwój, co w dłuższej perspektywie będzie miało pozytywny wpływ na wzrost wartości firmy. Pozdrawiam
A jednak nie miałem racji jest wreszcie dywidenda. To bardzo dobra informacja , pozostałe środki będą zapewne zainwestowane w zwiększenie mocy przerobowych zakładu.
Nie zjedzie do tej ceny, gdyż za dużo chętnych do kupna po tej cenie zaraz się pojawi. Ale jak masz akcje w odpowiedniej ilości to możesz je sprzedawać i zweryfikować swoje opinie.
Program ZWZA przewiduje znów temat/dyskusje dotyczące emisji akcji, oczywiście bez prawa poboru... zobaczymy, czy tym razem pomysł też będzie zablokowany...?
Na WZ będzie tylko dyskusja na temat ewentualnej emisji akcji, na którą Epsilon nigdy się nie zgodzi. Do przegłosowania emisji potrzebne jest 3/4 głosów.
"Uchwały walnego Zgromadzenia podejmowane są większością 3/4 (trzy czwarte) oddanych głosów w sprawach: 1. zmiany statutu, w tym emisji nowych akcji, 2. emisji obligacji, 3. zbycia przedsiębiorstwa Spółki, 4. połączenia Spółki z inną spółką, 5. rozwiązania Spółki."