• Cena godziwa Autor: ~Prawda [37.248.157.*]
    Tu jest robota dla KNF,trzeba się do nich udać.
    Cena do wartości księgowej jest 0,50 i spółka jest w doskonałej kondycji.
    KNF POWIADOMIONY NA PEWNO ZAREAGUJE I KARKOSIK ZAPŁACI 8,50 ZŁOTYCH
  • Re: Cena godziwa Autor: ~Gan [83.26.197.*]
    obawiam się że nie zapłaci i trzeba go będzie do tego zmusić przy pomocy prawników.
  • Re: Cena godziwa Autor: ~flcn [31.183.246.*]
    KNF nic nie zrobi i to jest PEWNE.
    Zawsze możesz dochodzić wyższej ceny i w przypadku IPX nie będzie to trudne do uzasadnienia. Na wezwanie na pewno odpowiedzą OFE bo i tak muszą się wysprzedać a gdyby chcieli sprzedawać swoje pakiety na GPW to usadziliby kurs do 2 PLN.
    Pisałem na innym wątku, że przy cenie 4,25 Roman nie skupi akcji dających mu 90% ale przy cenie 5 PLN większość może się już skusić. Wszystko zależy jak bardzo chce ściągnąć IPX w tym roku.

Tak przy okazji, na początku 2018 roku jeden z funduszy chciał nabyć Hutę Aluminium Konin, która była wtedy wyceniana na 1,2 mld PLN. To daje ponad 6 PLN na akcję. Co więcej kapitał utworzony na skup akcji własnych daje możliwość skupu po 6,6 PLN czyli jest miejsce na lepszą cenę w wezwaniu ale na wartość księgową bym nie liczył.
  • Re: Cena godziwa Autor: ~Prawda [5.172.233.*]
    KNF ma obowiązek w takiej sprawie interweniować.
    Trzeba sprawę zaniżenia ceny im zgłosić,to nie jest tak ,że średnia z paru miesięcy i basta.
    Cena godziwa jest ustawowo ujęta a Impexmetal jest spółką wypłacalną
    Napisz do KNF. Sprawdzimy co Ci odpiszą. Ja już mam pismo, które sobie zachowałem na pamiątkę.
    Na pięknym papierze z pieczęciami i zamaszystymi podpisami KNF w całej rozciągłości poinformował mnie, że to nie jest ich sprawa
  • Re: Cena godziwa Autor: ~rzecz [77.252.47.*]
    pod co dziś te wzrosty?
  • Re: Cena godziwa Autor: ~Prawda [5.172.234.*]
    FLCN-to jest ich sprawa.
    Jak Solorz skupował Elektrim 10 lat temu to kazali mu podwyższyć cenę w wezwaniu.
    Udostępnił byś to Swoje pismo?
    Coś tam dopiszemy ,uaktualnimy i wyślę do KNF.
    Podstawowa sprawa ,którą nauczono mnie w młodych latach-wygrał przegrał ,ale musisz do walki wyjść.
    Pozdrawiam
    Rysiek
  • Re: Cena godziwa Autor: ~fifka [5.173.184.*]
    ciekawa jaka bedzie cena godziwa jak sprzedadzą aluminium impexa !
  • Re: Cena godziwa Autor: ~IPX [83.20.136.*]
    Mylisz się KNF nie ma żadnego obowiązku interweniowania. Na razie trwa wezwanie w celu przekroczenia progu 66%. Cena oferowana w takim wezwaniu musi jedynie spełniać warunki określone w art 79 pkt 1-3 ustawy o ofercie. Nie ma tam słowo o wartości godziwej. Jeżeli cena w wezwaniu jest zgodna z ustawą, to KNF nie ma nawet możliwości interweniowania.

Każdy akcjonariusz, którym nie podoba się ta cena może nie odpowiadać na to wezwanie i tak powinien robić. Brak chętnych do sprzedaży to najlepsza ochrona przed przymusowym wykupem.
  • Re: Cena godziwa Autor: ~Prawda [31.0.125.*]
    flcn ja napiszę do KNF.
    Oni mają prawo interweniować w sprawie ceny godziwej.
    Impexmetal stoi bardzo dobrze finansowo i wartość księgowa jest 8,50 i tyle nam się należy.
    Tylko trzeba zawalczyć.
    Daj wzór tego pisma .które kiedyś wysyłałeś,jeżeli odpisali Ci ,że to nie jest ich sprawa to kłamali.
    Moje pismo do niczego Ci się nie przyda ponieważ dotyczyła zupełnie innej sprawy.
    Zgłoszenie zrobiłem przez ich stronę a odpowiedź dostałem w postaci bardzo pięknego pisma w pięknej kopercie czyli w końcu jak na super instytucję przystało. W pięknej formie przekazali petentowi, że nie są właściwą instytucją i koniec.

Na odpowiedź czekałem długo
  • Re: Cena godziwa Autor: ~vic [79.191.156.*]
    Karkosik prowadzi rozmowy z 3 podmiotami na temat sprzedaży Huty Aluminium i/lub całego Impexmetalu. Kupujący wolałby raczej, aby spółka nie była notowana na GPW. Karkosikowi śpieszy się w związku z tym, aby jak najszybciej zdjąć Impexmetal z giełdy. Taka sytuacja stwarza możliwości walki o zdecydowanie wyższą cenę, zbliżoną chociaż do realnej, godziwej wartości spółki. Ważne jest aby nie odpowiadać na ogłoszone wezwanie. Należy tez mieć nadzieję, że OFE i TFI "czują" sytuację i są gotowe z tego coś wycisnąć.
    Przez lata byliśmy ..... przez Romana. Teraz jest ostatnia realna szansa, aby chociaż raz potraktowano nas poważnie jako akcjonariuszy.
    Po tej cenie na pewno nie wezmę udziału w tym wezwaniu.
  • Re: Cena godziwa Autor: ~zp [83.19.191.*]
    gdzie znalazłeś informacje o trzech chętnych ?
  • Re: Cena godziwa Autor: ~vic [79.191.156.*]
    tutaj - http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/33350869,kilku-chetnych-na-aktywa-w-segmencie-przetworstwa-aluminium-impexmetalu-prezes-boryszewa

[x]
IMPEXMET 0,24% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.