Zaraz w IB prawdopodobnie ruszy lawina pozwów !!! Jest już kolejny: https://www.rp.pl/Konsumenci/305249942-Klient-pozwal-bank-bo-zaryzykowal-jego-pieniedzmi-inwestujac-w-obligacje-Getback.html
A co istotne bank przyznał się pośrednio do swej winy przy sprzedaży obligacji, zawiadamiając prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez dwóch byłych członków zarządu pozwanego banku. Sąd oddalił wniosek banku o wyłączenie jawności rozprawy ze względu na interes publiczny związany z aferą Getback. - To bardzo ważna społecznie sprawa - powiedziała sędzia Iwona Godlewska. Do sprawy wstąpiła prokurator ze specjalnie powołanego zespołu prokuratorów cywilistów z Prokuratury Rejonowej w Warszawie oraz Rzecznik Konsumenta z Poznania.
Rosło mocno byli szczęśliwi .Nie sprzedali i odebrało im cały zarobek a mimo to są teraz cieszą się jeszcze bardziej bo mogą coraz taniej dobierać jadąc już na stracie.Tego jednego nie potrafię zrozumieć.
Nie zrozumiesz długoterminowych. Dziesięć lat do tylu kupiłem Kghm za 20 tys razem z kolegą oo sprzedał po 60 ja za 180 po paru latach on tez nie rozumiał czemu nie sprzedaje jak byl po 100 później spadł itd później zrozumiał i ty tez zrozumiesz za dłuższy czas ale jeszcze raz dziękuje ze się martwisz o moje finanse ale naprawdę nie musisz.
Ja aż za dobrze rozumiem longterm i dlatego unikam tego jak ognia.Druga rzecz że Wy nie jesteście inwestorami tylko chciwymi ludzmi,którym wiecznie mało i nigdy nic nie zarobicie bo zawsze będziecie czekać na wiecej aż sprzedacie ze stratą niezależnie ile zysku teoretycznie było.Znam setki takich inwestorów.
Jesteśmy chciwi nie mniej niż posiadacze obligacji z GetBacku, którzy inwestowali w papiery firmy windykacyjnej i jakby zarobili to nawet nie zająkneliby się o nieprawidłowości w procedurach. Hipokryci :)
D9kladniejak frank po 2 zl to banki byly super, cacy i smieszy w tych co placili raty kilkaset wieksze w zlotowkach miesiecznie, jak frank po 4 zl to bank oszust i zlodziej. Jak sie pytałem czy dostajac przelewy odsetek tytul przelewu brzmiał za obligacje czy lokate to gęby zamkniete...bo nie wiedzieli hahaha
Skąd niby poszkodowani (my) mieliśmy wiedzieć, że Idea Bank nie ma prawa oferować nam obligacji? Albo doradzać inwestycyjnie? Przecież to sedno misselingu - na ofiary wybierano tzw ciułaczy nie mających pojęcia o rynku kapitałowym. Podobnie z kwestią zarabiania/odsetek, dopóki sprawa się nie rypła, to jakim cudem mieliśmy wiedzieć, że nie jesteśmy oszukiwani i to co nam zaoferowano i doradzono zakup (obligacje GetBacka) wcale nie jest tak bezpieczne jak lokata bankowa.
To, że ofiara oszustwa się nie zorientowała, dopiero po fakcie, to zresztą częsty przypadek w kryminologii. Czym bardziej wyrafinowane oszustwo, tym trudniej się zorientować. Tutaj nad tym pracowało wiele osób, w tym np. dział prawny banku. Nic więc dziwnego, że się nie połapaliśmy...
Bank przyznal się pośrednio? Co to znaczy, jakas nowa terminologia prawnicza ? Ha
Skoro nie uznali mu reklamacji, polubownie nie zalatwili sprawy znaczy nie jest 5ak wszystko jasne. Za ok 5 lat sprawa sie wyjaśni i ewentualnie dostanie zwrot z odsetkami ustawowymi , bank i tak bedzie zadowolony. No chyba ze jak Idea upadnie jak ty ksiegowy sobie zyczysz to nikt nie dostanie ani złamanego grosza haha
"Bank przyznal się pośrednio? Co to znaczy, jakas nowa terminologia prawnicza ? Ha"
Bank w reklamacjach twierdził (i twierdzi nadal!), że wcale nie oferował obligacji.
Tymczasem, sam do prokuratury pisał zawiadomienia na swoich byłych prezesów, że faktycznie oferowali obligacje.
Bank więc pośrednio przyznaje się (właśnie w tym zawiadomieniu).
O tym, że Idea Bank oferował obligacje (i doradzał inwestycyjnie) jest też przekonany np. KNF i dokonał wpisu Idea Banku na listę ostrzeżeń publicznych właśnie za to.
Swoją drogą, fakt ,że Idea Bank tak się broni przez udowodnieniem (z czym nie będzie najmniejszego problemu), że oferowali obligacje GetBacka, wynika z tąd, że doskonale wiedzą, że są w czarnej d. jak się im to udowodni.
Kilku osobników z forum założyło się ze mną że wbrew temu co piszę kurs bedzie rósł i także chodziło o zniknięcie pokonanego .z forum. Kurs spadł a tamci spadać nie chcą .O jakim honorze Ty piszesz na forum bankiera.
Piszesz leszczu o czymś? to podaj te zakłady z kim i kiedy ? A nie kolejny raz PINOKIO73 błądzi w zeznaniach!!! Buhaha! !!! Śmiać mi się chce jak czytam wasze wypociny i jak kolega kolegę zza biurka broni!!!! Buhaha bo szef mu kazał coś napisać hahaha!!! MIKI jakiego on ma Ci PIT-a pokazać ? PIT-a 11 z najniższą krajową