• Makler73, dzięki, Autor: ~KGHM [89.64.1.*]
    Rafcyk cóż widzę że niestety odbyt piecze i dlatego tak piszesz
    Ja znoszę to trochę lepiej, szczęśliwie 75% opędziłem po 1.98. Niestety nie posłuchałem rad maklera i mimo przerywania kolejnych lini wsparcia trzymałem się spółki "bo przecież jest dobra "
    Co by nie powiedzieć. Ja zarobiłem na wzroście jak i część z Was ale to Makler jest jedyny sowicie zarobił przy spadku kursu. Taka prawda. Dlatego szacun i dzięki. Zaintrygowałeś mnie do pogłębiania AT i aby się odważyć grać krótkoterminowo. Obecnie część AT stanowi już 20 % portfela a początkowo było to niecałe 10 % tak się rozepchała :))

Pytanie czy ktoś teraz jeszcze twierdzi że makler nie miał racji ?
    Rafcyk, wiem że Ci ciężko, mi też było ciężko i wkurzałem się na maklera ( bo mówił że spadnie a ja chciałem wzrost :), był też bardzo nachalny itp) ale gość zwykle wie co mówi a Ty mówisz życzenia. Proponuję Ci ( bo na prawdę mi Ciebie żal ) abyś zamilkł i poczekał na lepsze czasy które być może nadejdą. A teraz to Twoje pisanie, agitacja polityczna itp staje się coraz bardziej żenujące. Weź przykład z Pana Gacieja z grodu Kraka. Jego posty na forum wyschły szybciej niż Morze Aralskie.

Możecie się z Maklerem nie zgadzać ale póki co to już chyba jest 10:1 dla niego w tym pojedynku z frakcją ciągłych wzrostowców z rafcykiem na czele. Gdybym stał w waszym narożniku dawno rzuciłbym ręcznik na ten ring i ratował resztki waszego honoru.

Raz jeszcze makler73, cieszę się że Ciebie spotkałem, nieco, nieświadomie mi pomogłeś mimo wszystko.
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~po [91.189.140.*]
    Marshall sypak od poniedziałku mega wzrosty
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~ccc [31.175.56.*]
    jakiś nieznany facet trafił przypadkowo krótkoterminowy kierunek ruchu na spółce a niektórzy ludzie za chwilę obwieszczą go prorokiem albo co najmniej prezydentem ... nie polecam ...
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~KGHM [89.64.1.*]
    kilka razy trafił a reszta kilka razy chybiła. 10:1 rzucam i Twój ręcznik.

• Re: Makler73, dzięki, Autor: makler73 [83.26.224.*]
    Udało się trafić,dobre.Pisałem o dużej kumulacji negatywnych sygnałów i formacji,które zapowiadają bardzo duże spadki .Wy nie widzieliście nic prócz rajdu któremu wszystko co możliwe to zaprzeczało.Trafić przypadkiem to można gdy coś zapowiada kierunek a my zrobimy odwrotnie i akurat sie uda.Tutaj w dalszym ciągu będą spadki a co więcej trend przyśpieszył co dokładnie widać w zmianie konta linii łączącej górne cienie świec.A/D definitywnie wskazuje na dystrybucję i nie wiem jakim cudem wiele osób tego nie widzi .W głowie się nie mieści.A potem piszą że coś jest przypadkiem i AT nie działa.
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: rafcyk [5.173.50.*]
    Poniekąd masz racje ,agitacja polityczna bo nie cierpię PiS :)
    Nigdy nie napiepszalem na Maklerka bo każdy może mieć swoje zdanie
    Fakt ,kilka razy dobrze przewidział i tego mu nie odbieram ,robi to tylko w „lekko” dziwny sposób bo mógłby to robić z klasą
    Tak ,teraz mam 4% w plecy a zysk był spory , ale ja naprawdę kupiłem na kilka lat ,sprzedaż nic by mi nie dała bo odkupiłbym odrazu 20-30 gr niżej ..
    Pozostaje mi czekać i zrobić to co założyłem

Pozdrawiam
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~coś_nie_tak [37.47.167.*]
    Rafcyk, szacun. Goń trola spadkowego. Dobrze mówisz, że mógłby to robić z klasą ale to nie ten poziom.... nie wymagaj...
    Rafcyk,teraz i tak nie uwierzysz bo minie rok,dwa a Ty dalej będziesz miał nadzieję .Dlatego na GPW jest tak powszechne powiedzenie że dla wielu pieniądze z giełdy to kasa z przyszłości która odeszła w przeszłość.Pisałem Ci to wielokrotnie gdy kurs był jeszcze powyżej 2.Ogrom ludzi ma problem z realizacją zysków i dla mnie jest to niezrozumiałe i pozbawia sensu tkwienia tutaj.Rozumię nie zwracać uwagi na 10 czy 20% ale kilkaset ? Co innego gdyby nic innego prócz GTN nie było ale jest w czym wybierac,zwłaszcza że nic wiecznie nie rośnie.Wiele spółek ma wyceny oderwane od rzeczywistosci w jedną lub w drugą stronę i potrafi to trwać bardzo długo dlatego branie pod uwagę tylko AF nie jest rozsądne a nadzieja i myślenie życzeniowe zawsze zgubi,kwestia tylko czasu.Jak nie na jednej spółce to na drugiej.
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: rafcyk [5.173.50.*]
    To nie nadzieja ,to czysty interes ..
    Fundamenty zawsze się bronią ,kwestia czasu
    Jestem można powiedzieć na zero ,nie bardzo widzę zagrożenia a dalej widzę duże szanse
    Wyniki za kwartał coś powiedzą

Myśle że Twoje AT by się całkowicie nie sprawdziło jak by nie było ogromnych strat Idea Banku ( takich się całkowicie nie spodziewałem )

Wiec nie tylko kreski rządzą , pomagają w określeniu poziomów

Nie wydaje mi się że będziemy dalej się osuwać , ale wyniki w czwartek mogą o tym przesadzić :)

180 mln kapitalizacji to śmiech ...

Bardziej może mnie zaboleć spadek zysków z zagranicy niż upadek Idea ..

Czas pokaże :)
    Choć mam duży wolumen to jest niewielki składnik mojego majątku :P
    I to jest najwiekszy błąd rozumowania.Odnośnie AT to zapewniam,że tyle przesłanek do dużych spadków z pewnością by nie powstało gdyby nie miały ukazać sie odpisy.Ty musiałeś czekać na raport a ja dzię ki AT wiedziałem wcześniej.
    opowieści o krótkoterminowym przewidywaniu kursu, w tym m.in. na podstawie at, to bajanie ... po prostu przypadkowy traf, na 10 decyzji 5 albo mniej trafionych, czysty przypadek ... jeżeli ktokolwiek byłby to zdolny systematycznie robić ... to w krótkim czasie zostałby milionerem, a zaraz potem miliarderem ... szybciutko stałby się lepszy, bogatszy i sławniejszy niż buffet ... a nikogo takiego nie ma ... na całym świecie ... to chyba daje do myślenia ...
    Do myslenia to daje Twoje rozumowanie gdzie nie ma nic innego prócz czarnego i białego.
    już zdążyłem się zorientować, że ty zawsze wiesz jaki będzie kierunek, kiedy i na czym będzie w górę, a kiedy w dół ... szacun ...
    Ja wiem jedno i najważniejsze.Kiedy już coś kupię bo AT tak kieruje a potem widać zmianę to na nią reaguję a nie siedzę i czekam że może się jednak uda zrobić coś przeciw rynkowi.Nie ma samych zyskownych transakcji bo nie ma takiej możliwości na dłuższą mętę.Cała sztuka polega na tym by zarabiać więcej niż się traci.
    rozumiem ... gratuluję i dziękuję, że znajdujesz czas na to, żeby nas maluczkich oświecić jak to będzie ...
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~tadek79 [188.147.101.*]
    Dobre :)
    na giełdzie bywa różnie, raz się zarabia, raz nie, czasem ma się rację, czasem nie ... natomiast jeżeli ktoś biega po forach i mocno krytykuje jakąś spółkę, wieszczy spadki, etc. ... to zazwyczaj oznacza to, że wtopił na niej masę kasy ... wiem, bo kiedyś sam się na tym złapałem i od tej pory staram się tego nie robić, choć czasami mam ochotę ...
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~Novation [37.47.9.*]
    A prawda jest taka, że Marshall co miał pograć to pograł, a dziś wywalili Ci najbardziej zarobieni, czytaj wystraszeni. I przecież te papiery nie trafiły do niszczarki. AD może nam mówić o dystrybucji tylko prawda jest taka, że ktoś oddaje i ktoś odbiera. Te papiery nie ładują bezpansko na śmietniku... Po takiej świecy jak dzis, w mojej ocenie nastąpi odreagowanie kursu.
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~NOWY [192.162.60.*]
    CO BEDZIE TO ZOBACZYMY A W TYM MOMENCIE WYPADALO BY P R Z E P R O S I C PANA MAKLERA 73 .NO PIESKI UJADACZE ,WILKI I REKINKI CZY STAC WAS NA TO ??????
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~Glapa [213.156.99.*]
    Przeprosic???żart...za co?
    Ze kłamie i trafił bezwiednie....z jakiego powodu mialo spasc z 1.93-1.98? Bo kreski tak mowily...?

Gość jest sępem i mam go za to przepraszać????

Kghm sprzedal i trafil i tyle ale wygranych w totka ja nie szanuje wybitnie....bo za co?
  • Re: Makler73, dzięki, Autor: ~miszcz [37.248.215.*]
    Ok makler. Szacun, możesz odtrąbić sukces. A powiedz, w takim razie, co kreski mówią o GNB?
    chyba makler powinien podziękować za uświadomienie go, że at to bajki ... człowiek rzuca kostką i twierdzi, że posiadł magiczną wiedzę ... a my mamy go przepraszać, że wątpimy w jego magię? ... jak go spytasz dlaczego ma być tak jak twierdzi, to powie, że kostka tak mu mówi ... wariactwo ...
    Z Twoich madrości jest tylko tyle że masz albo bardzo dużą stratę albo odebrany bardzo duży zysk.Takiego obrazu nawet nie warto komentować.
[x]
GETIN 0,10% 0,50 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.