• dałem ciała Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Dałem ciała, bo skasowałem sobie w poczcie przez pomyłkę analizy od 4 osób.
    Dlatego proszę, o ponowne ich nadesłanie, bo nie będę mógł Wam wysłać swoich, a obiecałem.
    Tym bardziej, że poziom wsparcia na jednej z nich pokrywał się z moim.

chodzik księżycowy
  • Re: dałem ciała Autor: ~Eskimos [188.146.225.*]
    To ty później te maile tutaj przepisujesz i zamieszczasz tutaj jako swoje?
  • Re: dałem ciała Autor: ~BobkoRuchotko [188.146.54.*]
    Polonrz awansowal.dostal laptopa w pracy. Gratulacje.
  • Re: dałem ciała Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Po prostu jestem zmęczony.
    Należę do ludzi, którym najlepiej myśli się w nocy.
    Jeszcze raz przepraszam i jako rekompensatę wklejam ten tekst

Pisałem o tym wielokrotnie na forum Bankiera, jak i w tej książce, że zawsze, ale to zawsze, trzeba mieć na uwadze trend całego rynku i brać
    go pod uwagę. Podczas bessy, do głosu dochodzi niepewność i strach i stadne nieracjonalne zachowania, zwłaszcza drobnych inwestorów.
    Duzi profesjonalni gracze zwani Smart Money, aby skupić interesujący
    je walor, sami wprowadzają poczucie zagrożenia, odpowiednio manipulując tłumem. Kierując się wyłącznie własnym interesem, sprowadzają poprzez nacisk psychiczny tłum do podejmowania nieracjonalnych zachowań i sprzedaży akcji niedaleko od punktu zwrotnego.
    Kiedy cena przebywa w formacji trójkąta, wielu inwestorów nie mających
    wiedzy i doświadczenia, bierze ten ruch boczny za proces odwracania
    trendu. Są już zapakowani w akcje, mają już pokaźną stratę, bo od jakiegoś czasu uśredniali na spadkach. Kiedy cena wychodzi dołem z formacji, patrzą czy jest widoczny wzrost wolumenu. Wzrostu nie ma, więc interpretują tego rodzaju zachowanie zgodnie ze swoimi nadziejami.
    Wierzą, że zaraz nastąpi ruch w górę. Jeśli jest to trójkąt symetryczny
    pędzący, to nawet tej formacji nie widzą, bo trudno coś widzieć skoro się
    tego nie zna. W pewnym momencie jednak przynajmniej część z nich
    dochodzi do wniosku, że coś tu jednak nie gra po ich myśli. Zaczynają
    sprzedawać, więc spadek przybiera na sile i wzrasta wolumen. Co dalej
    to już wiecie i ja również wiem, bo to sam niejednokrotnie przerabiałem.
    Na szczęście było to dawno, dawno temu, w odległej galaktyce….

chodzik księżycowy
  • Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: ~antychodzik [178.37.78.*]
    aha , czyli w dzień osobnik kiepsko myśli ? to może zażyj oleju konopnego z mocnym trunkiem ? i zastanów się czy trójkąt jest pędzący czy biegnący bo od tego wszystko zależy - zmierz prędkość suszarką :)
  • Re: Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: ~Bruce-Lee [213.76.72.*]
    No i czas zastosować zasadę negacji Chodzika. Od półtora roku go obserwuję i zawsze najmocniej namawia na sprzedaż, jak ma rosnąć ;)
  • Re: Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: ~sprzedawca_nocników [129.230.255.*]
    A co - jak sam napisał. Ze bogaci manipulują drobnumi, bo chcą kupic. A moze polonez też spi na pieniądzu :)
  • Re: Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: ~antychodzik [178.37.87.*]
    Dnia 2019-05-24 o godz. 10:57 ~sprzedawca_nocników napisał(a):
    > A co - jak sam napisał. Ze bogaci manipulują drobnumi, bo chcą kupic. A moze polonez też spi na pieniądzu :)

raczej na snopku słomy :)

• Re: Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: ~Eskimos [188.146.232.*]
    Właśnie miałem napisać, że raczej na jakimś śmierdzącym materacu , pisał coś o tym, że jego dom to chata ( pewnie taka klasyczna z dziadem i babą, chodzik w jednej z ról- do wyboru ).
    No ale chłopina przyzwyczajona do ciężkiej orki z samego rana, a wtedy działania są automatyczne, tym bardziej , że koń ciągnie pług a chodzik tylko pilnuje, żeby było po prostej.
  • Re: Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Ja wam powiem tak chłopki snopki antychodziki i eskimosy do kupy wzięte.
    Martwcie się o wyniki jakie zostaną opublikowane w poniedziałek, bo jak będą kiepskie to lecicie na zbity pyszczek.
    Na wykresie powstaje formacje przełamania trzech linii, ale jak takie nieuki mają to zobaczyć ?
  • Re: Chodzik zapewne traci więc nie może spać po nocach ? Autor: ~Eskimos [188.146.232.*]
    Nie mam obecnie pozycji na tauronie.
    Ale dzięki że ostrzegasz innych- pewnie kamień spadł im z serca, bo nie byli pewni co ich czeka.
    Kontrakty też otworzyłem na innej spółce, w końcu na GPW jest dosyć spółek do wyboru, a tutaj kurs jest póki co dosyć stabilny.
    Jeżeli chodzi o oczekiwania to sugerujesz, że kurs poleci?
    Jeżeli tak to ja myślę podobnie, ale do tego niepotrzebny mi jest twój trójkąt, kwadrat i kółko.
  • Re: dałem ciała Autor: ~wungiel [91.230.9.*]
    Zaprawdę powiadam Wam,
    ten człowiek dostanie ode mnie stówkę,
    jak kurs wzrośnie do 4.
    Chłodzik podaj nr konta.

A cyrkiel Eskimosie ?
    Może przydał by ci się cyrkiel ?

To mówisz Eskimosie, że spadnie ? To jakiego poziomu ?
    Szkoda, że nie wiesz, bo nie wiesz - prawda ?
  • Re: dałem ciała Autor: ~Eskimos [188.146.232.*]
    Teoretycznie ( brak transakcji dzisiaj) na jednej z zagranicznych giełd kurs taurona to 1,59.
    Napisałem, że spadniemy poniżej 1,60 dziś tylko już dwukrotnie, więc jesteś gapą.
    Oczywiście , nie wiem tego na pewno bo kto wie, czy Badziewiak nie wkroczy do akcji że swoimi miliardami i wykupi pół GPW.
    To ty optymistą jesteś, skoro tak to kupuj
  • Re: dałem ciała Autor: ~Eskimos [188.146.232.*]
    Co nam kupić?
    Zdrowy jesteś?
    Przewiduje kurs o 8 groszy niższy od obecnego i mam kupić, bo jestem optymistą?
    Ty w ogóle myślisz nad wypowiedzią?
  • Re: dałem ciała Autor: ~antychodzik [178.37.69.*]
    czyli zgodnie z teorią negacji anty analiz Chodzika kurs Taurona w poniedziałek wzrośnie
[x]
TAURONPE 4,30% 10,79 2026-04-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.