Potężna firma z branży recycling wyceniana na 0,4wk (nie tak jak jakiś mało dochodowy gaming 20xwk) opublikuje dziś wyniki. Po kilkumiesięcznym zniżaniu kursu dziś zobaczymy czy będzie kilka milionów zysku i zjazd z 10% czy może ponad 10 netto i kurs spektakularnie wzrośnie (no może z 2%).
Osobiście obstawiam wynik tradycyjne poniżej oczekiwań, przecież przy kursie 1,16zł firma powinna co najmniej zarobić z 20mln netto :) - zasada nie dotyczy producentów gier - jak roczny zysk wyniesie chociaż 2% kapitalizacji to jest SUKCES!!! (NP. tsgames kapitalizacja 1MLD!!! zysk netto IQ 10mln). Zobaczymy nasza perła (kapitalizacja 185mln) ile wypracuje... (2mln netto - to chyba super :) )
Wiem, jestem tu juz dostatecznie dlugo, życzę Ci serdecznie oczekiwanej satysfakcji.
Uwierz że nie sprawia mu radości jak ludzie tracą, cieszy mnie możliwość zarobienia.
Drogi inwestorze maxymusie nie skupuj dziś wszystkiego, zostaw na jutro, będzie lepsza okazja hahahahahahah Zastanów się mistrzu porad forumowych, po co ktoś konsekwentnie ciągnie kurs w dół, żeby jutro pokazać CUDOWNE wyniki ????
Więc mamy wynik, identyczny jak wspomniany w pierwszym poście wynik TSGAMES - z taką tylko różnicą że Elemental wyceniany jest 5x niżej!!!
Zapewne wynik nie wywoła euforii bo dlaczego miałby, wzrost przychodów nie spowodował proporcjonalnego wzrostu zysku, spadek marż, wzrost zadłużenia i pewnie coś jeszcze...
Ha,ha nawet ścierw... nie odrobiło wczorajszego spadku, a wizje prezesa rynek ma porostu gdzieś... Planowany skup to pewnie identyczne marzenia jak przejęcia...