• Cytat dnia Autor: ~mitogra [83.9.16.*]

Autor: makler73[83.26.224.*] 2019-05-21 13:58

" Chyba resplit geniuszu.Split podnosi cenę akcji a nie obniża. "

Taki geniusz rynku próbuje od kilku tygodni wpływać na wasze decyzje.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~Glapa [213.156.99.*]
    Dnia 2019-05-21 o godz. 22:18 ~mitogra napisał(a):
    >
    > Autor: makler73[83.26.224.*] 2019-05-21 13:58
    >
    > " Chyba resplit geniuszu.Split podnosi cenę akcji a nie obniża. "
    >
    > Taki geniusz rynku próbuje od kilku tygodni wpływać na wasze decyzje.

hahahahhahahaha dobre mega! dlatego pisałem wczoraj, że go czytać się nie da i dziwię się, że powżni ludzi dalej z nim się w dyskusję wdają:) no ale też miałem wrażenie, że może znormalnieje, czy coś...ale powyższy cytat jest kwintesencją naszej niechcianej maskotki...
    Link wrzuć, żeby było czarno na białym, ale zakładam, że to zwątku...2 fixy, czy dołują....naszego Ola'fa...
  • Re: Cytat dnia Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    Dokładnie, wątek:
    Dalej dołujeAutor: ~Ola2019-05-21 12:28
  • Re: Cytat dnia Autor: yoggi [89.64.18.*]
    Myśle ze to jeden z lepszych tekstów maklera ever :)
  • Re: Cytat dnia Autor: ~MIKI [193.34.55.*]
    OMG...buhahaha…choć obawiam się, że i tak nie zrozumie co mu zarzucacie:))))

Jak to mówił Mark Twain - Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości...….

• Re: Cytat dnia Autor: ~Ola [188.147.38.*]
    Czyli ja durna Ola obnażyłam maklera73 !
    Ja dużo kłapię, dochodzę że chyba jestem głupia…
    Cóż, jakaś z tego mądrość.
  • Re: Cytat dnia Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    Dla przypomnienia z kim mamy do czynienia
  • Żałosne ,nie mające .................................................. Autor: zyga_1 [81.190.224.*]
    ........pojęcia gołodupcy, wypowiadające się na tema, o których nie mają zielonego pojęcia. Właśnie dlatego jesteście rolowani, tacy z was inwestorzy ,jak z koziej ......trąba." Makler 73", którego też nie bardzo uwielbiam za wymądrzanie się, niestety ma rację,. Otóż SPLIT do tej pory bardzo - powiadam bardzo - dobrze się kojarzył ( w przeciwieństwie do resplitu) - powodował prawie natychmiastowy wzrost akcji zaraz po jego ogłoszeniu. Dlaczego ogłasza się split ? Zwiększa płynnośc ( za mało akcji w obrocie) atrakcyjnych akcji lub są wyjątkowo drogie. Podział ze względu na cenę powoduje, że wartośc zawsze ( historia giełdy) kierowała się ku ceny sprzed podziału. Jeśli o tym nie wiecie, to dajcie sobie spokój z inwestowaniem na giełdzie i odkładajcie swoje grosiki w skarbonkach. O resplicie pisał nie będę, dotyczy to tylko spółek słabych ,których cena spadła do niebezpiecznego grosikowego poziomu, które po połączeniu większej ilości np. 100 akcji w jedną, zawsze ( historia) powodowała dalsze obniżanie ich wartości. Głoszenie, że split ( dzisiaj to rzadkośc) jest czymś niedobrym świadczy o waszej zdolności wykorzystywania ........rozumu
  • Re: Żałosne ,nie mające ................................................ Autor: ~Glapa [5.173.248.*]
    Hahahaha..... w kontekście tamtego wątku mądralo, to twoja wypowiedz nie ma sensu, a co powiesz o splicie PZU? Jak się ma to owe kierowanie "zawsze" do ceny sprzed splitu???
    Tak jak kup i zapomnij??? Waldek Kuczyński ostatnio ciekawie to skomentował....spójrz nawet na wig20

Zawsze/na pewno sa dwie rzeczy, a 3 to fakt że ty nie masz akcji a ja mam... sposób wypowiedzi.

A split jest splitem i nie dorabiaj teorii broniąc nieudacznika, co klina narysować nie potrafił i jak to typowy głupek jeszcze z nim trafił w wyniki...
  • Re: Cytat dnia Autor: ~Richie [37.8.231.*]
    Oj tam nie zrażajcie mi chłopaka, ma robotę do zrobienia

Sardyna nie ulegaj falom krytyki, rób swoje chopie

Poproszę o promocję, znowu jest dobrze

Ale czy nie da rady, no wiesz
  • panie' Glapa"........................................................... Autor: zyga_1 [81.190.226.*]
    ...........jesteś takim" inwestorem", który ,jak pisałem wcześniej należysz do tych mało kumatych.Oczywiście, że akcja podzielona - powiedzmy - na 10 nie osiągnie nagle ceny sprzed podziału - wartośc musiałaby wzrosnąc o 1000 %, niemniej zawsze idzie ku wzrostom. Pamiętaj , splitom poddają się tylko akcje spółek, które są naprawdę w dobrej kondycji i są albo b.drogie, albo jest ich mało w obrocie. Słabe, nawet po połączeniu ( resplit), zawsze obierają kierunek ....południe.
  • Re: panie' Glapa".................................................... Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    idąc torem Twojego zyga_1 kumania, bo przecież jesteś i kumaty i nie masz gołej d. to inwestowanie jest bardzo proste starczy kupić spółkę przed splitem, najlepiej 1:10 lub 1:20 a potem spokojnie 1000-2000% wzrostu (nie nagle, nagle nie osiągnie ceny sprzed podziału) po prostu genialne; no a te spółki co robią resplit - ich zarządy i akcjonariusze to samobójcy, że też wcześniej na to nie wpadłem. Ty to musisz być dziany facet, z taką wiedzą, niedostępną dla innych, a tyle splitów i resplitów już było na gpw, szacun.
  • Panie "mitorga".................................................... Autor: zyga_1 [81.190.226.*]
    ......ty tez należysz do tej grupy "inwestorów" ,której daleko do poziomu np. niejakiego ( nie lubianego i wyśmiewającego was) "maklera73". Pokaż chłopie chocby jedną spółkę, która po resplicie usatysfakcjonowała swoich akcjonariuszy .... nie ma takiej. Natomiast split ( dawno nie widziany) zawsze dawał zarobic akcjonariuszom posiadającym daną spółkę. Piszesz, że mozna kupic przed splitem i zarabiac - otóż nie do końca, split robi się po to, że trudno nabyc akcje przed jego ogłoszeniem i realizacją. Oczywiście, że mało prawdopodobne jest aby akcje po splicie np. 1: 10 osiągnęły cenę sprzed, musiały by wzrosnąc o 1000%, niemniej wiele spółek po splicie np. 1:2 osiągało cenę pierwotną, nawet ja przewyższając po jakimś czasie, no ale naszej giełdzie to już chyba tylko .......historia. GPW została po prostu zeszmacona.
  • Re: Panie "mitorga".................................................... Autor: ~FUCKMITOGRA [31.175.17.*]
    Nie ma co z naganiaczem ernesta dyskutować, przecież im płącą za to. będzie tu kurs 1 gr i będą już trupa piachem zasypuwać a tacy naganiacze będa piali z zachwytu nad 'perełką'.
  • Re: Panie zyga_1.................................................... Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    dzięki Bogu Panie zyga_1, dzięki i Panu, że zauważył Pan różnicę poziomów między uczestnikami forum, Pan rozumiem (na tyle na ile chwytam, Pana błyskotliwą myśl) należy do tych "inwestorów", którzy poziomem nie odstają od maklera73. A to zeszmacenie gpw zdaniem szanownego Pana, to kto zrobił? Przypadkiem nie trolle takie jak m73 i mądrzejsi cwańsi od innych tacy jak Pan?

P.S. spółka, która usatysfakcjonowała swoich akcjonariuszy po resplicie - już Ci chłopie pokazuję - to Getin Holding kupiony jesienią-zimą 2018 i sprzedany na przełomie stycznia i lutego 2019
  • Oj mitorga!.................................................... Autor: zyga_1 [81.190.226.*]
    Ile ty masz lat chłopie? Ty, nie udajesz, taki mało kumaty naprawdę jesteś. Napisz ile ,bo nie mam pojęcia, kosztował Getng przed resplitem ( nawet nie pamiętam ,że taki był) i w jakim stosunki został połączony tzn. ile sztuk zespolono w jedną? Wówczas zobaczymy ,jak mocno jesteś zarobiony. Nie wiem ile sztuk połączono w jedną , niemniej wszystkie one, na ten moment są warte ok. 1,05zł. Wzrosły czy nie? Pochwal się!
  • Re: Oj mitorga!.................................................... Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    Jak nie wiesz mędrcu w jakim stosunku był resplit i po ile były jesienią, to wy... a nie pouczaj, a latek to mam tyle, że mógłbym się z Tobą podzielić i jeszcze sporo by zostało dla mnie.
    Nie pamiętasz, że był resplit, to było w styczniu dziaduniu, więcej tabletek na pamięć pożeraj.
  • Re: Oj mitorga!.................................................... Autor: zyga_1 [81.190.226.*]
    Zagrałem z tobą w tzw. kulki ,pisząc ,ze nie wiem co i jak z resplitem akcji Getinu. Wiedziałem ,że głupio odpiszesz. niczego nie wyjaśniając. Jest ci po prostu wstyd, że zostałeś wykopulowany przez MĄDRZEJSZYCH. Wiem ,że scalenie było w stosunku 4:1, w związku z tym stara akcja warta byłaby dzisiaj ok. 25 -26 groszy. Pytam, oczywiście z ironią: zarobiony jesteś "inwestorku - golasku z Bożej łaski"?
  • Re: Oj zyga zyga Autor: ~mitogra [83.9.16.*]
    Oczywiście "lecisz w kulki" od samego początku to widać po każdym Twoim wypocie; a ja owszem z Bożej Łaski zarobiony jestem.

P.S. Dzięki za podbijanie posta
[x]
GETIN 0,20% 0,50 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.