• szkoda ze zarzad nie kupuje akcji by moglu dav dobry przyklad Autor: ~Jacek [37.248.250.*]
    Chyba stać ich by co jakiś czas kupić trochę akcji ?
  • Re: szkoda ze zarzad nie kupuje akcji by moglu dav dobry przyklad Autor: ~hehe [31.182.208.*]
    A po co ? , oni kupowali po 10gr czemu maja płacic 10x wiecej , jakby co zrobia sobie emisje dla zarzadu po 10gr ( "motywacyjna") i beda mieli akcje tyle ile chca :-) , a dostawcy kapitału i tak się ucieszą :-)
  • Re: szkoda ze zarzad nie kupuje akcji by moglu dav dobry przyklad Autor: ~Inwestor [185.151.75.*]
    W mojej ocenie Zarząd dobrze wie co robi i wie że budując wartość firmy dba się o wartość jednej akcji nie rozwadniając kapitału

w raporcie też możemy wyczytać :

W I kwartale 2019 roku spółka położyła nacisk na handel zagraniczny. Powołano dział handlowy, który ma za zadanie
    przyciągnięcie odbiorców na dalekich, nie opanowanych jeszcze przez spółkę rynkach. Równocześnie spółka
    zwiększała portfolio produktów oraz pracowała nad wzmocnieniem pozycji na rynkach istniejących.
    Działania te wzmacniają fundamenty spółki i pozwalają na dalsze intensywne prace nad rozwojem firmy

Spółka zaczyna szukać sprzedaży za granicą gdzie osiąga większe marże i to dobry kierunek a długoterminowi akcjonariusze to docenia

Ja patrząc na inne spółki której bym nie przystawił do porównania nie znalazłem obecnie lepszej

Rynek uwierzy w spółkę jak zobaczymy wyniki w kolejnych kwartałach a teraz trzeba być cierpliwym

Cel do wyników za 2 kwartał to 2 zł

Wycena po obecnych wskaźnikach pokazuje potencjał na 2,58 zł

rating tez bezpieczny AA-

link 
  • Re: szkoda ze zarzad nie kupuje akcji by moglu dav dobry przyklad Autor: ~hehe [31.182.208.*]
    A skad ty wiesz co zarzad myśli ?

Zwiekszanie dzialu zagranicznego to koszty ktore zwieksza obecna baze kosztow a efekt zobaczymy moze za rok .

Co unikatowego ma ta spolka ? Produkt ? czy moze jedna CCC Cena Czyni Cuda ?

Typowa hurtownia i tyle

• Re: szkoda ze zarzad nie kupuje akcji by moglu dav dobry przyklad Autor: ~Inwestor [185.151.75.*]
    Pisali tak samo jak kupowałem Maxipizze po 30gr bo sprzedaje kuchnie włoską Pizze

Ta firma jest wyceniana obecnie na 1,75 mln zł

Zysk brutto 454 tys zł
    Zysk netto 364 tys zł

Maja swój produkt 7nutrtition
    Zwiększają cały czas liczbę swoich własnych produktów

pokaż mi jakąś inną firmę z podobnymi wskaźnikami

Spółka kupiła nieruchomość i biuro wcześniej wynajmowała teraz spłaca swoje więc ja widzę tutaj potencjał Lepiej spłacać swoje a nie komuś płacić

Staram się patrzeć w przyszłość obecne wzrosty powodują ze cześć inwestorów realizuje zysk nie patrząc na to co może być za kilka miesięcy

już nie liczę, że spółka w II kwartale pokaże zysk 364 tys zł ale nie można też tego wykluczać bo widać, że idą do przodu

Na ten moment wartość księgowa to 1,03 zł po IV kwartale wynosiła 0,84 gr hesli tak by rosła co kwartał to czy ktoś chce czy nie kurs będzie tutaj powyżej 2 zł jeszcze w tym roku

[x]
7FIT 2,08% 9,80 2025-09-19 16:17:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.