Środki z ww. transakcji oraz m.in. z tytułu zawarcia warunkowej umowy sprzedaży, o której Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 16/2019 zostaną przeznaczone na kolejną rundę skupu akcji własnych, której ogłoszenie zaplanowano na dzień jutrzejszy tj. 17 maja 2019 r. Zarząd planuje przeznaczyć na kolejną rundę skupu około 20 mln PLN na nabycie 6.116.208 akcji po cenie jednostkowej 3,27 PLN za jedną akcję (zgodnie z upoważnieniem od Walnego Zgromadzenia). Termin przyjmowania ofert sprzedaży akcji został określony od 21 maja do 28 maja 2019 r. W związku z powyższym rozliczenie skupu nastąpi w maju br.
A ja nie rozumiem dlaczego tak malo osob kupuje te akcje. Cena niska-daleko od ceny skupu. No przeciez tu jest grubo ponad 100 procent do zarobienia. Nie ogarniam.
Dokładnie, jak możesz zainwestować do konca roku , to na pewno warto. Grając na sam skup juz niekoniecznie. Może byc tez taki cwancyk.. Główni nie biora udziału w skupie, albo tylko zapisują część swoich akcji i czyszczą ulice do zera. Co to oznacza , chyba nie musze mówić.. Tylko czy jest ktoś kto zaryzykuje ? Trzeba by było się nie zapisywać.
No to jak wyczyszcza ulice do zera to chyba dobrze? Zamiast powiedzmy plus minus 20procent tego co mam zassie mi wszystko i to co kupilem niedawno (okolice zlotowki) sprzedam za 3,27? Czyli zarobie ponad 250 procent. Jest na to szansa? A jak wezma ode mnie tylko te 20 procent to rozumiem reszte akcji sprzedaje okolejnym skupie. Pierwszy raz biore udzial w skupie i nie wiem o co chodzi.
Dnia 2019-05-20 o godz. 07:36 ~NieZnamSie napisał(a): > No to jak wyczyszcza ulice do zera to chyba dobrze? Zamiast powiedzmy plus minus 20procent tego co mam zassie mi wszystko i to co kupilem niedawno (okolice zlotowki) sprzedam za 3,27? Czyli zarobie ponad 250 procent. Jest na to szansa? A jak wezma ode mnie tylko te 20 procent to rozumiem reszte akcji sprzedaje okolejnym skupie. Pierwszy raz biore udzial w skupie i nie wiem o co chodzi.
Dokładnie tak to są brzegowe przypadki ~20% i 100% stopnia alokacji. Pozostaje jeszcze coś jeszcze pomiędzy brzegami!!!!
Ale beda jaja jak nowy narybek - czyli ja bedzie mial farta i sprzeda wszystko za 3,27! Zgarne ponad 250procent. Podobno jest cos takiego jak fart nowicjusza
Dnia 2019-05-21 o godz. 10:56 ~NieZnamSie napisał(a): > Ale beda jaja jak nowy narybek - czyli ja bedzie mial farta i sprzeda wszystko za 3,27! Zgarne ponad 250procent. Podobno jest cos takiego jak fart nowicjusza
Myślę , że jeszcze nie teraz.. to nie ostatnie wezwanie. Na samym końcu jednak mogą taki cwancyk zrobić.
Ile ma byc tych wezwan? Ja licze na fart nowicjusza-ale jak mi zostanie pare sztuk to wole opchnac po 3,27 niz na gieldzie. MEGA ZYSK jak dla Mnie. Bedzie na kebab i bilet do kina na tanie srody.
Prawdę powie czy wszystkie akcje będą oferowane w skupie jeśli ktoś z większym portfelem nie odpowie na wezwanie -znaczy liczy na więcej , po skupi przy max redukcji zostanie 2,7 mln akcji w rękach drobnicy