sprzedaz jest pod naleznosci a czy klient zapłaci zobaczymy , pamietacie budowlanke zyski i wszystko pieknie do czasu az przyszlo skorygowac nalezności , nie ma co sie podniecać tą firma , niech pokaze dodatni przeplyw cashu w ciagu roku to zobaczymy
To na 11 stronie masz Przepływy finansowe i masz spółka spłaciła 203 tyś kredytu mogła nie spłacać i płacić odsetki wtedy by pokazała dużo większe przepływy finansowe
Takie biznesy oparte na handlu zawsze maja należności po tym wzroście widać że sprzedaż rośnie bo większe zamówienia są
Dnia 2019-05-17 o godz. 11:03 ~eee napisał(a): > szkoda tylko że społka nie generuje cashu , > > sprzedaz jest pod naleznosci a czy klient zapłaci zobaczymy , pamietacie budowlanke zyski i wszystko pieknie do czasu az przyszlo skorygowac nalezności , nie ma co sie podniecać tą firma , niech pokaze dodatni przeplyw cashu w ciagu roku to zobaczymy
Chodzi o cash flow operacyjny , a nie z dzialanosci finansowej lub inwestycyjnej Na cashu operacyjnym widac zawsze czy biznes generuje cash jak nie to trzeba go finansowac finansowka lub sprzedawac aktywa ( cach flow inwestycyjny) .
Spółce nie wzrosły az tak przychody aby tak zwiekszac nalezności , zaksiegowac sprzedaz jest łatwo gorzej aby dostac za to pieniadze.
Przyszlosc pokaze czy generuja cash ale na dzien dzisiejszy nie robia tego i tyle.
kazdy kto prowadzi firme wie o tym ze patrzuy sie n akoniec dnia nie na ilosc wystawionych faktór ale na ilosc gotowki na koncie . Jak brakuje pozycza sie kase na kolejne zapasy . Cash is the KING .
i tyle w temacie , wiem ze to spekuła obsiadla i się cieszy i to fajnie ja tez zlapalem konia ale juz wysiadam , po te 1,20-1,27 . moze i bedzie 2 lub 3 zlote ale po ja swoje juz zrobilem i czekam na koljna okazje
Niech zwalają Psychologia tutaj gra bo wzrosty 50 i 10 % kolejne budzi strach nawet, mimo że potencjał jest dużo większy dlatego potrzeba czasu Aż rynek się tutaj przemieli.
jeśli ktoś uważa, że spółka powinna być wyceniana na 1,8 mln zł to sprzedaje bo taka wycena jest po 1 zł
jeśli ktoś uważa ze w dłuższym terminie spółka spokojnie powinna być warta 3,6 mln to kupuje to 3,6 mln to wycena 2 zł